reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

No to jestem. Maluch zdrowy, rośnie jak trzeba. Aktualnie ma ok. 650 g, czyli dobrał ponad 200 od poprzedniej wizyty. Lekarz stwierdził, że chyba coś widział między nóżkami, ale maluch się strasznie wiercił i powiedział, że dokładnie sprawdzi za tydzień na połówkowym. Czyli najprawdopodobniej ciuszki po siostrzeńcu będą pasowały kolorystycznie;-) No i mężuś troszkę się zmartwił, bo chciał córeczkę, ale zaraz dodał z dumą, że w końcu zrobił swojego tatę prawdziwym dziadkiem, bo ma dwie wnuczki. Co do badań, to muszę znowu zrobić posiew, bo wykazało bakterie, no i hemoglobina spadła, ale nie ma tragedii i sprawdzimy na powtórnych badaniach za miesiąc. Czyli jak widzicie kciuki zadziałały. Dzięki dziewczynki:-)

reklama
A u mnie jednak niespodzianka. W 15 tygodniu Pani doktor powiedziała, że coś się między nogami plącze i że chłopak jak nic a teraz się okazało, że jeśli się coś plątało to pępowinka, bo córeczka będzie. Teraz już chyba na pewno :-) Chyba że znowu się zmieni przy porodzie :)

Najważniejsze, że dziecko zdrowe, rozwija się prawidłowo. Nie jest kolosem, bo ma 487g , ale to w końcu piękna księżniczka będzie...

mamolka gratuluję drugiego chłopczyka :-) Widze, że rośnie zgodnie z wiekiem ciąży więc chociaż nie masz problemu takiego jak ja ;-) Niestety nie widzę zdjęcia małego Mikołaja, ale to najwyraźniej błąd forum :confused2:

agbar a to rzeczywiście jak na ten tydzień ciąży - maluszek grubasek :-) jestem ogromnie ciekawa czy to jednak chłopiec a może zaskoczy Was dziewczynka :tak: Także z niecierpliwością czekam na Twoje USG połówkowe! :-)

jak ja uwielbiam okres kiedy wszystkie dowiadujemy się płci :-):-):-)

little pony GRATULUJĘ malutkiej księżniczki!! :-) Cudowne nowiny! Ale zaskoczenie! Ale piękna niespodzianka prawda?? Mam nadzieję, że już wam się nic nie zmieni a tym bardziej przy porodzie ;-)

reklama
FAjnie tak poczytac o udanych wizytach;)
Mamolka, agbar, little pony - gratulacje!!!!:-)
Agbar - nasze chłopczyki ważą tyle samo:-) A jaką masz Hb? W ciąży morfologia odbiega od norm, więc nie sugeruj się tymi laboratoryjnymi - dla nas normy są inne ;-)

Do góry