reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

witam
ja tez po wizycie i u mnie wszystko ok :-)
maluszek rosnie, serduszko ładnie puka, szyjka tez ok a 9tego mam usg połówkowe na NFZ wiec jak chce miec 3d to musze dopłacic... i chyba z tego zrezygnuje bo jednak dowiedzialam sie ze to tylko bajer i ginekologicznie ono niczemu nie sluzy-starczy zwykle 2d wiec pewnie wezniemy tylko płytke :-)

wszystkim gratuluje udanych wizyt :-)

ja będę sobie robiła 3d tylko dlatego, że i tak robię prywatnie więc jak muszę zapłacić to już zwisa mi ile i sobie zrobimy. prawda jest taka, że to chyba nie jest cały czas 3d tylko sprawdza wszystko na 2d, a 3d to wiadomo - dla efektu :-)

reklama
Ja też po USG. Fotki mam jak zeskanuje to dorzuce. Dzidzia waży ok. 395g, wg.pomiarów 20 tydzień 6 dzień, termin na 10.12,wszystko nam dokładnie pokazał, nózki ma taaaakie długaśne. Stópki ruchliwe, płeć dokładnie oglądał choć ja od razu zobaczyłam wisielca między nogami.
Pan doktor stwierdził, że na 80% chłopak, ale fotke jajeczek strzelił i powiedział, że nie sądzi, żeby płeć sie zmieniła.No i zdrowy ale to wiedziałam od wtorku.

krolcia do mojej wizyty też daleko a już też bym się chciała czymś z wami podzielić :-)
dziewczyny super, że wszystko dobrze z waszymi maleństwami! i tak musi zostać do grudnia hehe

hej Kochane :)
wiem, długo się nie odzywałam, ale udało mi się na L4 uciec i zaraz na urlop wyskoczyliśmy z moim :)

u mnie nic nowego, prócz 90% na SYNA!!! szkoda, że nie mam skanera w domu (z pracy zawsze wysyłałam fotki), bo bym Wam fotę pokazała :)

Dziewczyny, powiedzcie mi szczerze...czy opłaca sie iść na to 3D?? bo ja chodzę prywatnie i lekarz mi za każdym razem sprawdza długość kości, bicie serduszka, rozwój itp...a koleżanka (1msc +) teraz była na połówkowym 3D za 300zł (aaaaaa) i w sumie prócz tych 2min kiedy zatrzymał obraz i pokazał to samo w 3D, to dowiedziała się tego samego co i ja...
poradźcie...

pozdrawiam :*

Pati.b super wieści!!! :)

Dziewczynki usg 3/4D nie ma żadnego medycznego zastosowania, tak mówił zawsze mój lekarz. Jest ono po to, żeby rodzice mogli pomachac do potomka łapką ;)

Ja mam jutro wizytę u endokrynologa. Strasznie się boję co znów niemiłego od niego usłyszę :( Po ostatniej wizycie w czerwcu.. no wiecie co było :(

reklama
Kicia no my właśnie przed chwilką rozmawialiśmy o tym i chcemy je zrobić, bo to fajna pamiątka... W pierwszej ciąży mogłam tylko o tym pomarzyć, bo to była nowośc (jeszcze wtedy nie było 4D) i to usg kosztowało 450 zł, za tę kwotę to my kupiliśmy wózek, łóżeczko, materac i jeszcze na kilka ubranek wystarczyło, po prostu te pieniążki były nam potrzebne na co innego. Teraz będziemy chcieli je zrobić w sierpniu bo to już ostatni gwizdek, później maluch będzie za duży... Ja uważam, że warto ale jeśli kogoś na to stać, nie ma co się zapożyczać czy rezygnować z ważniejszych spraw :)

Do góry