reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Po wczorajszej wizycie u lekarza: maluch ma się dobrze, ciągle się wierci. Jego tendencją jest dotykanie lewą reką głowy, tak jakby się drapał :) Zastanawia mnie tylko CRL, który wynosi 88,67 mm i wskazuje na 14 t 4d. Lekarka mowila ze maly jest zgiety i ona nie zmusi go do wyprostowania się. Mam nadzieje ze to ta przyczyna a nie ze maly slabo rosnie ...:(

ainah21 wszystko będzie dobrze. USG można powtórzyć za jakiś czas. Najważniejsze ,ze dzidzius ma się dobrze .

ja po wizycie - wszystko ok. szyjka zamknieta, brzuch miekki. zrobila mi cytologie i dostalam skierowanie na badania krwi i moczu ogolne. cisnienie ok. tylko waga :baffled: niestety juz 4,5 kg na plusie. ale co tu sie dziwic przy moim apetycie ;-)

Elena - dzięki :) Na następną wizytę jestem umowiona na 10 sierpnia, to będzie usg połówkowe. Nie wiem czy jest sens iść wczesniej, bo wtedy musialabym isc do innego lekarza...

Dobrze czytać dobre wieści :happy2:.

ainah21 na pewno z dzidzią wszystko jest dobrze :tak:. Po prostu nie chciała się wyprostować, tak jak Ci lekarka powiedziała.

ainah no popatrz mam to samo hehe tzn w szpitalu moja dzidzia mialam wtedy 15,4 tc a na usg o zmierzeniu glowka temu odpowiadala a crl nie po tez o tydzien nizej hehe :) ale wlasnie jak ci lekarka mowila ja do doskonale pamietam z tamtej ciazy jak si emartwilam ze to wlasnie jest od tego ze dzidzior ksztalt bananka przyjmuje juz i sie nie da dobrze zmierzyc :) wiec kochana nie martw sie moj gin w tamtej ciazy juz
od tego tygodnia mi nie mierzyl crl tylko wage jak przybiera :) to wazniejsze :) wiec sie nie martwic prosze :)

ja dzisiaj mam wizyte i mam nadzieje ze mojej tosi ic miedzy nozkami nie wyroslo i ze serduszko jej pieknie bije !!!! bo jak zwykle wizyt sie boje i czy szew trzyma bbrrr

reklama
mississ1301 dzięki za pocieszenie :))) z tym ze mi gin nie mierzyła obwodu główki, tylko CRL. Czy powinna mi główkę zmierzyć w tym okresie ciąży ?? Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę i żeby malutkiej nic nie urosło między nóżkami heheh :))

Do góry