reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Po wczorajszej wizycie u lekarza: maluch ma się dobrze, ciągle się wierci. Jego tendencją jest dotykanie lewą reką głowy, tak jakby się drapał :) Zastanawia mnie tylko CRL, który wynosi 88,67 mm i wskazuje na 14 t 4d. Lekarka mowila ze maly jest zgiety i ona nie zmusi go do wyprostowania się. Mam nadzieje ze to ta przyczyna a nie ze maly slabo rosnie ...:(

ainah21 wszystko będzie dobrze. USG można powtórzyć za jakiś czas. Najważniejsze ,ze dzidzius ma się dobrze .

ja po wizycie - wszystko ok. szyjka zamknieta, brzuch miekki. zrobila mi cytologie i dostalam skierowanie na badania krwi i moczu ogolne. cisnienie ok. tylko waga :baffled: niestety juz 4,5 kg na plusie. ale co tu sie dziwic przy moim apetycie ;-)

Elena - dzięki :) Na następną wizytę jestem umowiona na 10 sierpnia, to będzie usg połówkowe. Nie wiem czy jest sens iść wczesniej, bo wtedy musialabym isc do innego lekarza...

Dobrze czytać dobre wieści :happy2:.

ainah21 na pewno z dzidzią wszystko jest dobrze :tak:. Po prostu nie chciała się wyprostować, tak jak Ci lekarka powiedziała.

ainah no popatrz mam to samo hehe tzn w szpitalu moja dzidzia mialam wtedy 15,4 tc a na usg o zmierzeniu glowka temu odpowiadala a crl nie po tez o tydzien nizej hehe :) ale wlasnie jak ci lekarka mowila ja do doskonale pamietam z tamtej ciazy jak si emartwilam ze to wlasnie jest od tego ze dzidzior ksztalt bananka przyjmuje juz i sie nie da dobrze zmierzyc :) wiec kochana nie martw sie moj gin w tamtej ciazy juz
od tego tygodnia mi nie mierzyl crl tylko wage jak przybiera :) to wazniejsze :) wiec sie nie martwic prosze :)

ja dzisiaj mam wizyte i mam nadzieje ze mojej tosi ic miedzy nozkami nie wyroslo i ze serduszko jej pieknie bije !!!! bo jak zwykle wizyt sie boje i czy szew trzyma bbrrr

reklama
mississ1301 dzięki za pocieszenie :))) z tym ze mi gin nie mierzyła obwodu główki, tylko CRL. Czy powinna mi główkę zmierzyć w tym okresie ciąży ?? Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę i żeby malutkiej nic nie urosło między nóżkami heheh :))

Do góry