reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Jeszcze 6 dni do wizyty - tym razem chyba w koncu i ja wejde na USG. Zobaczymy czy uda sie Zuzke "sprzedac" a jak nie to moze mnie z nia wpuszcza na chwilke :)

Na moich dwóch usg ( w dwóch rożnych miejscach) lekarz nie widział problemu by mąż z dzieckiem wszedł.

Agbar super że wizytka udana- szkoda tylko że taki wstydniś tam ci w brzuszku siedzi :) 400g - grubasek- to prawie pół kilo cukru :) Supeeer :)

reklama
Witam :-) mam pytanie odnosnie witamin. Czy ja moge zaczac je brac bez zadnej konsultacji z gin?? Bo wszyscy mi mówia ze musze je brac a lekarz nic mi o nich nie wspominał...

Paulla to wszyscy ci ŹLE mówią:no: Jeśli masz dobre wyniki badań to niby po co ci witaminy?? Wiele dziewczyn nie bierze witamin przez całą ciążę. Lepiej jest brać magnez jak ci go brakuje niż kompleks witamin itp. Jełsi masz mimo wszystko jakieś wątpliwości to zapytaj lekarza ;-)

Dzięki dziewczyny za Wasze kciuki. Masy dziecka w sumie się spodziewałam, bo na tym etapie to chyba raczej norma. Za to teraz dokładnie wiem, dlaczego mi ten brzuszek zaczyna powoli ciążyć. Sama dzidzia to jeszcze niedużo, ale wody, łożysko i cała reszta też swoje ważą, więc pewnie ok. 1 kg do noszenia mam więcej z przodu.

Paulla20 ja w pierwszej ciąży brałam witaminy, bo mi lekarz zalecił. W tej ciąży biorę magnez i mumomega. Najlepiej zapytaj się ginekologa.

A wracając do tematu :
agbar super, że wszystko dobrze po wizycie :happy2:.

Dziewczyny, zrobiłam zdjecia naszego synusia :tak::happy2: Możecie zerknąć jak chcecie :)

usg4.jpgusg3.jpgusg2.jpg
pencil.png

reklama
Do góry