reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Kurde dziewczyny ja mam nadzieję, że margines błędu w moim przypadku jest na minus :-(, bo jakoś nie widzę tego, że miałabym takiego klocuszka wypchnąć. Ale powiem Wam, że w sobotę na zajęciach z wypierania położna wymacała małego i powiedziała nam, że mały ma jakieś 3200 :eek:. Czyli jakby wszystko się zgadzało, około tych 3500 może być.

reklama
Zalgol no dorodny synuś! Gratuluje! Ale to może błąd, a moja siostra urodziła 4kg SN i tylko 3 szwy więc niekkoniecznie CC. Poyśl my będziemy takie tyci tyci ubierać a ty na luzie "odchowane" :)

Dla pozostałych - gratulaje udanych wizyt

Zolgol rzeczywiście mały gigancik sie zapowiada, ale może np byc też dość długi i te kg sie ladnie rozłożą.Tez znam przypadek gdzie dzieciaczek miał 4200 i nie dość ze poród trwał tylko z pół godzinki to prawie nie porozrywał swojej mamusi.Wiec glowa do góry!!!!!

A ja jutro wizyta i juz sie nie moge doczekac ile ma nasz synuś.
Tak wogóle to od tygodnia jakiegos co chwila mam kłucia i takie sciskanie od spodu, ciekawe czy juz cos tam sie dzieje.

Mam pytanie do dziewczyn chodzących do lekarza na nfz. Kiedy robią ostatnie usg? ja miałam w 32 tyg ostatnio. Będzie coś jeszcze? Bo może się prywatnie umówię żeby zobaczyć co tam u małego słychać:)

Podgrzybek też miałam jakoś tak, takie bardziej szczegółowe, ale na każdej mam usg dowcipnie i przez brzucho wiec niewiem czy to normalnie. Teraz mam wizytę 03.11, wem, że dostanę skierowanie na te wszystkie potrzebne badania do porodu

Trusia - no to ja dowcipne miałam tylko w 7 tyg.. A potem przez brzuszek. A to w 32 to na tak kiepskim sprzęcie że dokładniej by chyba wymacał dotykając brzucha rękami;) W czwartek mam wizytę to zobaczymy. A badania już dziś robiłam, na te kiły, Hiv itp

Co do wielkości maleństw, moja babcia była takiej postury jak ja (podobno jestem cała babcia pod względem budowy) i rodziła 5-ciu kilogramowe dzieci (mój tata i jego brat). Trochę mnie to przeraża bo gin ostatnio powiedział, że Olka będzie raczej duża/

PS Coś nie mogę spać ECH

reklama
Do góry