reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
a ja tez po wizycie bylam u gin wczoraj wieczorem z malym wszystko dobrze powiedzial ze nie jest owiniety pepowina. za 2 tyg mam usg z dokladnymi pomairami.musze isc na wizyte do anestezjologa zeby zalozyc karte i do ordynatora zeby wbil w karte porod rodzinny. wiec nastepna wizyta za 2 tyg:)

Ja po wczorajszej wizycie już nie miałam czasu by tutaj zajrzeć...
Miałam tylko zwykłe badanie ginekologiczne-wszystko ok,szyjka trzyma,rozwarcia żadnego nie ma ;)
Maluszkowi serduszko biło jak szalone-tak jak powinno :)
Następna wizyta za 3 tyg-wtedy ostatnie usg...
Znam już prawdopodobny termin cc- 22.11 kładę się do szpitala,a cięcie planowane na 24.11 -mam nadzjeję,że wytrzymam do terminu i maluszek nie planuje wcześniej się pojawić ;)
Na następną wizytę już ostatnie badania labolatoryjne muszę zrobić-morfologia,mocz i jakieś tam jeszcze,ale nie pamiętam teraz ;)
Kontrolować mam ciśnienie rano i wieczorem,bo wczoraj miałam na wizycie 129/90 -ale to raczej syndrom białego fartucha moim zdaniem,bo w domu nigdy tak wysokiego nie miałam...:)
Dziękuję dziewczynki za kciukasy!!

Ja już z tym obliczaniem terminu porodu zgłupiałam ;/
Według Om mam termin na 29.11...
Wczoraj w karcie gin mi zapisała,że jestem w 34 tc...
A suwaczek pokazuje znów co innego...
I bądź tu mądra... ;/

reklama
Ja po wczorajszej wizycie jestem jeszcze w szoku. Nasz Karolek nieźle nadrobił przez ostatni miesiąc z wagą. W tej chwili przewidywana waga to 3528 :szok:. M-c temu było 2022:angry:. Ginka uspokoiła mnie , że teraz już tak nei będzie mocno przybierał, ale ja miałam nadzieję, że takie 3 kilo bedzie maksymalnie, patrząc na to jak przybierał na wadze przez cały czas.
Oprócz tego wód płodowych cały czas malusio, w najdolniejszej granicy : AFI=6, ale przepływy były oki więc narazie nie mamy się co martwić. Łożysko okreśłiła jako piękne jak na ten okres ciąży :tak:. Mały pięknie pozował i pokazał się z każdej strony. Oczywiście jajuszka również śłicznie obnażył :-).

Do góry