reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Ja chodzę prywatnie, ale ostatnie USG też miałam w 32 tc. (ostatnie z trzech obowiązkowych), ale własnie myślę, że wybiorę się dodatkowo do gabinetu USG może w tym tygodniu. chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z pępowina i łożyskiem u ans...i te wody mnie jeszcze nurtują...

Ja też chodzę prywatnie i ostatnie usg miałam także w 32 tc,ale na następnej wizycie(ok 37tc) mam jeszcze jedno-ale nie wiem czy to ze względu na to ,że będę miała cesarkę czy tak po prostu ..

reklama
U mnie ostatnie usg nmiało być w 30 tygodniu ciąży. Ale po wizycie w szpitalu, w którym planuję rodzić okazało się, że wymagają usg wykonanego 2,3 tygodnie przed terminem porodu, więc na ostatniej wizycie u gina poprosiłóam go jednak o kolejne skierowanie i zapisałam się na usg w 37 tygodniu. Dodatkowo pobrał mi przy ostatniej wizycie posiew z pochwy - wyniki mają być do 10 dni, to badanie tez jest wymagane przez szpital.

Ja też chodzę prywatnie, ale miałam tylko trzy planowe USG, ostatnie w 30 tc. Teraz jednak wyprosiłam o jeszcze jedno, bo sie okazało, że w moim szpitalu nie robią przed porodem, a ja chciałam wiedzieć ile waży mój skarbuś. Tak więc idę w najbliższym tygodniu.

witam,
ja już po wizycie. następna za 2 tyg. co tydzień teraz mam robić KTG. zrobiłam od razu dzisiaj wymaz na paciorkowce i jeszcze raz muszę zrobić badanie WR i HBS bo w moim szpitalu pediatrzy wymagają.
poza tym wszystko ok. badania co raz lepsze. lekarz chciałby, żebym urodziła wcześniej ze względu na to, że poprzednio była cc. chodzi o to, żeby dzidzia nie osiagnęła zbyt duzej wagi, bo wtedy mogą moje szwy nie wytrzymać.

jakby co skierowanie do szpitala też już mam. tak mi napisał, żeby mnie nie odsyłali :-)

ja jeżdżę do swojego lekarza 30 km i wiecie co? czuję się jakbym była starą babcią. wszystko mnie boli po dzisiejszej wyprawie.

lekarz pożegnał się ze mną: do zobaczenia za 2 tyg, lub po porodzie :-D.
i teraz będę myślała: dotrzymam czy nie?

za

reklama
Do góry