reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

zaczęłam patrzeć co ja mam napisane w karcie ciąży i mam napisane: ilość płynu owodniowego: W/4 - co to może oznaczać, jakoś nie zainteresowało mnie to wcześniej, lekarz nic nie mówił, że coś nie tak, ale co to za oznaczenie? To wynik z 31 tygodnia. W 21 miałam napisane: praw. - co jak sądzę oznacza prawidłowe.

reklama
Kasia_B dzieki...widziałam, że mi mierzyła podczas USG wody, ale jakoś nie mogłam znaleźć tej wartości na wydruku, ale już znalazłam i AFI miałam 11,5 w 32tc.

Byłam wczoraj na kolejnej wizycie. Wszystko jest w porządku, mój synek jest podobno długi i chudy-waży 2150g, z początku trochę się zmartwiłam, że lekarz mnie uspokoiłam, że wszystko jest w normie i widocznie taka już jego uroda.
Obrócił się juz główką w dół i miejmy nadzieję, że tak juz pozostanie.

Echoo - nie wiem co oznacza W/4, ale jeżeli to nie byłoby prawidłowe to lekarz już by zareagował.

Edytka - norma jest od 5 do 20 przy czym lekarze za bezpieczny uważają przedział ok 9-16. Jak jest mniej niż 9 to jest już dolna granica normy i nadzór, tak jak w moim przypadku.

W zasadzie to z tymi wodami u mnie to dziwna sprawa bo przy cukrzycy ciążowej często ma się nadmiar wód a u mnie za mało :-)

Ja znalazłam swój wynik z usg ze szpitala, 33tc i jeden dzień, i AFI było 8:hmm:. No i oczywiście zaczęłam się martwić tym wynikiem bo jak podglądałam we wtorek malucha na usg to w miejscach, w których wód jeszcze jako tako było wcześniej w szpitalu, już nie było. 21.10 mam usg pomiarowe łącznie z pomiarem wód , więc zobaczymy. Ale do czwartku chyba jajo zniose :eek:

Zalgol ja nie potrafię znaleźć żadnego wyniku, ale pamiętam jak mieliśmy problemy z tym brzuszkiem Leonka to zapytałam ginkę o ilość wód płodowych, a ona powiedziała "że wody akurat są w porządku" cokolwiek to oznaczało....ale kojarzy mi się że jak wód jest dużo, to brzuch też powinien być większy. A ja mam ostatnio wrażenie że mój brzuch zrobił się mniejszy.Pewnie to przez stosowanie diety i brak zaparć ...

Byłam wczoraj na wizycie i trochę się przeraziłam. Moja Mała ma już 3,5kg :szok:. Myślałam że ma max 3kg. W sumie gin powiedział że to w normie ale jakoś trochę się martwię bo na poród się nie zanosi jeszcze a Mała będzie przecież jeszcze rosła :-/.Poza tym wszystko ok.

reklama
Do góry