zaczęłam patrzeć co ja mam napisane w karcie ciąży i mam napisane: ilość płynu owodniowego: W/4 - co to może oznaczać, jakoś nie zainteresowało mnie to wcześniej, lekarz nic nie mówił, że coś nie tak, ale co to za oznaczenie? To wynik z 31 tygodnia. W 21 miałam napisane: praw. - co jak sądzę oznacza prawidłowe.
reklama
Byłam wczoraj na kolejnej wizycie. Wszystko jest w porządku, mój synek jest podobno długi i chudy-waży 2150g, z początku trochę się zmartwiłam, że lekarz mnie uspokoiłam, że wszystko jest w normie i widocznie taka już jego uroda.
Obrócił się juz główką w dół i miejmy nadzieję, że tak juz pozostanie.
Obrócił się juz główką w dół i miejmy nadzieję, że tak juz pozostanie.
Echoo - nie wiem co oznacza W/4, ale jeżeli to nie byłoby prawidłowe to lekarz już by zareagował.
Edytka - norma jest od 5 do 20 przy czym lekarze za bezpieczny uważają przedział ok 9-16. Jak jest mniej niż 9 to jest już dolna granica normy i nadzór, tak jak w moim przypadku.
W zasadzie to z tymi wodami u mnie to dziwna sprawa bo przy cukrzycy ciążowej często ma się nadmiar wód a u mnie za mało :-)
Edytka - norma jest od 5 do 20 przy czym lekarze za bezpieczny uważają przedział ok 9-16. Jak jest mniej niż 9 to jest już dolna granica normy i nadzór, tak jak w moim przypadku.
W zasadzie to z tymi wodami u mnie to dziwna sprawa bo przy cukrzycy ciążowej często ma się nadmiar wód a u mnie za mało :-)
Ja znalazłam swój wynik z usg ze szpitala, 33tc i jeden dzień, i AFI było 8. No i oczywiście zaczęłam się martwić tym wynikiem bo jak podglądałam we wtorek malucha na usg to w miejscach, w których wód jeszcze jako tako było wcześniej w szpitalu, już nie było. 21.10 mam usg pomiarowe łącznie z pomiarem wód , więc zobaczymy. Ale do czwartku chyba jajo zniose
E
Eirema
Gość
Zalgol ja nie potrafię znaleźć żadnego wyniku, ale pamiętam jak mieliśmy problemy z tym brzuszkiem Leonka to zapytałam ginkę o ilość wód płodowych, a ona powiedziała "że wody akurat są w porządku" cokolwiek to oznaczało....ale kojarzy mi się że jak wód jest dużo, to brzuch też powinien być większy. A ja mam ostatnio wrażenie że mój brzuch zrobił się mniejszy.Pewnie to przez stosowanie diety i brak zaparć ...
Jola1205
Fanka BB :)
ja z ostatniego USG z lipca miała ilość wód płodowych w normie. W przyszłym tygodniu kolejna wizyta, więc sprawdzimy
reklama
Jola1205
Fanka BB :)
oooo Agusiar, no to córa duża rośnie