reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Jolu napisze tak. Moim zdaniem dzidzia jak bedzie chciala wyjsc to wyjscie, czesto nie mamy na to wiekszego wplywu:tak: Jedne kobiety biegaja cala ciaze i rodza po terminie a inne oszczedzaja sie, a ciaza jest zagrozona.

Poza tym ja w poprzedniej ciazy od 32tyg mialam juz rozwarcie, wiec to ze dotrwalam do bezpiecznego 37tc bylo dla mnie wielka ulga. Teraz czuje, ze tez nie dotrwam do terminu. Zreszta nie wiem czy jest cos takiego jak genetyczna tendecja do wczesniejszych porodow, ale w mojej rodzinie (siostra i mama) wszystkie dzieciaczki rodzily sie kilka tyg przed terminem. A u mojej siostry nie bylo zadnego zagrozenia wczesniejszym porodem, jeszcze w piatek byla u lekarza, wszystko pozamykane kompletnie do porodu nieprzygotowane, a w poniedzialek w 36t1d urodzila synka, wiec co ma byc to bedzie:tak:

reklama
ja arie przed terminem rodzilam 3 tyg przed, pamietam tego dnia w niedziele wieczorem gadalam z kumpelka przez skype i blagalam do niej brzucha zeby juz rodzila jutro bo mnie meczylo roztepy i ciezki brzuch a kumpleka mowi ze moze juz jutro urodze a fakt ze rano pon wody mi odeszly i wieczorem rodzilam arie nie wiem jak mi sie udalo bo sie modlilam i blagalam i cud :) i ciesze sie ze nie pozno rodzilam bo by wazyla ponad 4 kg a tak wazyla 3010g i to bylo nie zle i 37 tyg rodzilam :)

Kobiety pomocy...
Właśnie odebrałam wyniki badań, wszystko ok, ale.....
Fosfataza alkaliczna norma jest do 98 a ja mam 453.32.....!!!
Wizytę mam dzisiaj o 18:30, ale sama nie wiem co mam myśleć...?

Daissy już wiem wszystko, dzwoniłam do lekarki, niestety pakuje się do szpitala :(
To jest badanie na cholestaze ciążową.

Trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze!!!! Ważne, że wiesz wcześniej i teraz będziesz pod dobrą opieką w szpitalu. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze! :*

reklama
Amerie oj, ale z tymi ciążami jest, jak nie to to cos inne wyjdzie.
Trzymaj sie dzielnie!!!!
ps. a nie wiem, może pisałaś a mi umknęło. Miałaś dolegliwości cholestazy? Swędzenie itp?

Do góry