reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Violett...nie o to chodzi....
Dziwne po prostu dla mnie jest to, że lekarz ten nawet nie chciał sprawdzić na USG co i jak.
Rozumiem że to NFZ, ale ja też chodzę teraz na NFZ, i dodatkowo prywatnie i jak tylko jakiś problem jest, to robią badanie z NFZ-tu.
Zresztą jak wiemy pomiary USG to tylko pomiary, a lekarz stwierdził że dzieciaczek "duży i silny" nawet na niego nie patrząc, stąd moja opinia że ja w takiej sytuacji nie czułabym się lepiej, bo rozumiem idę do lekarza, bada mnie, z pomiarów USG wylicza wagę 3100, sprawdza łożysko, przepływy, ilość wód i na tej podstawie ocenia że jest ok. czyli pokrywa się to z opinią tamtego lekarza :)

Jeśli Ixi się uspokoiła to super, ciesze się, jednak ja wolę mieć wszystko czarno na białym.
I najlepiej na papierze.

Ixi ja myślę, że pozostało czekać i niech synek zadecyduje...Leki odstawione także wątpie ze byś przenosiła ciąże skoro masz już rozwarcie i skurczybyki:) wszytsko będzie dobrze i nawet Ci zazdroszcze ze już wkrótce będziesz miała synka przy sobie:)

Amerie
może lekarz ixi wywnioskował to na podstawie zapisów usg/ karty ciaży Ixi...

My dziś po wizycie.Z maluszkiem wszystko ok,wszystkie pomiary wskazują na 38 tydzień :) waga 3130g.Jeśli o mnie chodzi to spadła mi hemoglobina na 10,8 :( i mam zacząć brać jakieś żelazo do ssania,ale tak się zastanawiam,czy ono nie wpływa negatywnie na zęby? Coś mi się tak przypomina... Poza tym mam problem bo w wymazie wyszły mi bakterie Streptococcus agalactiae.Lekarz powiedział mi ,że będzie ok i że podadzą mi antybiotyk przy porodzie,ale poczytałam o tym trochę i zmartwiona jestem :(

Egrunia nie martw sie, wlasnie po to robi sie ten wymaz zeby podac antybiotyk maluszkowi od razu po urodzeniu :) Wszystko bedzie dobrze, a na drugi raz jak masz watpliwosci pogadaj z lekarzem a nie czytasz te bzdury w necie :) Nosek do gory :)

ergunia siostra mojego M. urodziła w maju diewczynke, i w ciąży też miała wykrytego tego paciorkowca, ale zaraz po porodzie podali antybiotyk i wszytsko jest ok także bez stresu! najważneijsze że jest wykryte:) Możliwe, że będziesz musiała zostac jeden dzień dłużej w szpitalu bo będą badać czy antybiotyk się przyjął i tyle....

Ja też się męlduję po wczorajszej wizycie. Na razie wszystko jest dobrze z szyjką na tym etapie ciąży, miękka i rozpulchniona. W przyszły wtorek odstawiam Fenoterol no i zobczymy co bedzie sie działo. Ale mysle , że do terminu dotrzymam. Leki ładnie wszystko uspokoiły :-). Jedyne co, to ginka pytała ile piję w ciągu dnia no i musiałam się przyznać, ze ostatnio za mało, no i oznajmiła, ze widac to po wodach bo jest ich mało. W dolnej granicy. Wiec muszę duuuuużo więcej pić, co w moim przypadku wiąze sie z tym , ze bede ciągle latac do kibelka :-). No i serducho bije jak dzwon. Głowa nadal bardzo nisko w dole. W przyszły czwartek robimy ostatnei pomiary i zobaczymy ile nasza dzidzia przybrała od czasu szpitala :-). Muszę jeszcze tylko zrobic morfologie i mocz i czekać do piątku na wynik GBS.

reklama
Do góry