reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Trusia możliwe że w 34 tygodniu dziecko już waży 3 kg....wtedy byłby powyżej 95 centyla, ale raczej niemożliwe że w tak krótkim czasie przybrał 1,2 kg, więc też obstawiam błąd pomiarowy.
Mojej kuzynki synek urodził się w dniu terminu z OM z wagą 4700, i w 34 tygodniu ważył już 3,5 więc wszystko jest możliwe.

reklama
spoonhead tez spotkałam sie z ta dziurką w serduszku i podobnie jak dziewczyny wczesniej psały mały był pod kontrola do pierwszego roku zycia, przez pewnien czas łykał tez jakies tabletki.Ale wszystko sie ładnie zasklepiło i potem chyba byl jeszcze na kontroli w wieku 3 lat.Bardzo dobrze ze juz o tym teraz wiesz i odrazu bedzie mozna sprawdzic co i jak i kontrolować.

madziaczek super że szyjka jeszcze dobrze sie trzyma ma jeszcze czas.

taq mam nadzieje ze skurczebyki dadza sobie spokój na jeszcze kilka tygodni i dotrwasz do 36tc.

Spoonhead - moja Martynia miała stwierdzoną dziurkę w serduszku. Po porodzie miała robione echo serca. Na szczęście wtedy już się okazało, że jest zabliźniona. Zaznaczam, ze nie chodzi o fizjologiczną przerwę.

Hej!!

Jestem po wizycie.. pessar ściągnięty i..

Mam tyle wiadomości, że nie wiem od czego zacząć.. W ogóle nie wiem jak to możliwe..

Okazało się, lekarz jest pewien na 99%, że jestem w 38tc. Zmierzył wszystko I nie ma mowy, żeby termin OM różnił się od terminu wg USG o miesiąc.
Stąd też wniosek, że w "terminie OM" byłam już w ciąży... :confused: możliwe to?

Mały waży już ok. 3100g. i Wg Przed Ostatniej Miesiączki, bo tym kazał się kierować gin. mam termin na 25 października. :szok: Dostałam już skierowanie do szpitala.. i pozostało mi tylko czekać..

Ostatnia edycja:
reklama
no to nieźle ixidixi tak w jeden dzień skrócic ciążę o miesiąc :)) Swoją drogą ja urodziłam syna w 36 tyg i ważył 3150, po porodzie lekarz mi wmawiał że napewno pokręciłam coś z terminem, ale ja jestem pewna że termin z ost miesiączki był dobrze wyznaczony, starania były bardzo monitorowane bo się trochę przedłużały.

Do góry