reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Jola zrób posiew moczu. Ja też miałam liczne bakterie w moczu, a jak zrobiłam posiew to się okazało że one nie były zawarte w moczu, tylko dostały się do badanej próbki z zewnątrz,

Ja miałam liczne bakterie w moczu i lekarka nic mi na to nie dała, kazała pic duzo wody i się wszystko wypłukało i odpukać ostatnio przez dwa razy jak robiłam badania żadnych bakterii nie ma.

dziewczyny, tk jak pisałam wcześniej mam jakieś bakterie w moczu... ich stan powiększa się co badanie.
Mam pytanie, czy wiecie co na to wpływa?

A lekarz nic na to nie przepisuje? Ja na bakterie dostawałam Urosept i Zuravit i pomagało. A to, że są bakterie w moczu to generalnie taki urok ciąży i zachwianej pracy nerek. Pracują dużo wolniej, więc i wolniej nasz organizm usuwa trucizny. Do tego ucisk na pęcherz moczowy nie pozwala go dokładnie opróżnić i w tym co zostaje też mogą się rozwinąć bakterie. Po posiewie przynajmniej będziesz wiedziała co to za bakterie i pewnie lekarz zapisze jakiś konkretny lek.
Jeszcze może być tak, że bakterie są z układu płciowego. Niektórzy lekarze zalecają w związku z tym oddawać mocz do badania po przytkaniu pochwy tamponikiem.

Ja miałam tak, że jak się pojawiły bakterie dostałam zestaw urosept + zuravit. Zestawi się skończył, zrobiłam badanie kontrolne, wszystko ok. Minęło kilka tygodni, znowu analiza moczu i znowu bakterie. Znowu ten sam zestaw i dalej ta sama historia. W końcu się wzięłam na sposób i zapytałam lekarza czy mogę sobie łykać ten żuravit, bo to w sumie skoncentrowana żurawina. Potwierdził i teraz tylko to łykam, ale bez przerwy. I ostatnie badanie znowu było w normie. A u mnie nie pomogło żadne picie i wypłukiwanie bakterii, bo samej wody wpijam dziennie około 2 litrów, sikam jak mi się zachce, nie wstrzymuję, a bakterie są.

reklama
Bakterie w moczu lepiej wytępić. Żeby potem na dzidziusia podczas porodu nic nie przeszło.
Jutro mam wizytę u gina i bardzo się boję. Dostanę pewnie skierowanie do szpitala na pobyt do końca ciąży :-( Jak ja zostawię moją córeczkę:no:
Ale z drugie strony wiem że mam bardzo zagrożoną ciążę i życie moje i dziecka zależeć może od czasu dotarcia do szpitala, dlatego lepiej dla wszystkich będzie jak już zostanę w szpitalu do końca.

Do góry