reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Tak czytam sobie, wiele z was ma terminy na październik, no i Anbar założyła nowe wątki, nie dociera to jakoś do mnie, że rozpakowane, że porodówka, niedługo problemy z cyckami i itp!!!!!!!!!

Powodzenia u lekarzy!

Dokładnie o tym samym pisałam na listopadowym wątku - a widziałyście ile z październikówek już urodziło ?? Szok!:szok:

U nas ok - "mały" waży 2500g - czyli w ciągu ostatnich 10 dni przytył aż 650g - to chyba dużo, nie? Może źle coś wymierzyła... Poza tym wszystko w normie!

Ja też się nie mogę doczekać - po części dlatego, że tęsknię za moim synkiem bardzo :-) A po drugie to jakoś nie jestem z tych co uważają, że ciąża to najcudowniejszy czas w życiu kobiety - szczerze mówiąc, mało było chwil w których czułam się jakoś super kwitnąco - jak np. moja siostra i kuzynka. No i chciałabym już zacząć wracać do normalnych, nie wielorybowych kształtów ;-)

Hmmm Edytka i Holly ja się czuję nienormalna bo chciałam ciąży i dziecka a teraz strasznie się boję i czasem żałuję, mam nadzieję że mi to przejdzie. Co do kształtów to też tak mam, mieszczę się chyba w 3 pary spodni, wszędzie ciasno, wstać z wanny nie mogę, skarpetek ubrać też nie i wogóle, brakuje mi przytulanek. Męża nie ma 1,5t i strasznie tęsknię za nim, przyjedzie najszybciej w połowie listopada. Samej jakoś trudno to ogarnąć, tyle wątpliwości, a on mnie stawiał zawsze do pionu.

Wasze dzieciaczki takie już duże, ciekawe moja Mala ile urosla przez miesiąc

OJJJ dziewczyny ja tez juz się nie mogę doczekać...w tym tygodniu mam zamiar kupić ostatnie rzeczy i wtedy juz chciałabym być z moim syneczkiem...ojjj jak baaarrrrdzo!
Tak jak holly...wcale mi nie jest najlepiej...mimo że ogolnie czuję się dobrze ale to leżenie i niemożność robienie czegokolwiek juz mnie dobija:(

hej.
ja już po kolejnej wizycie.
moja mała już główką do dołu, więc szykujemy się do porodu SN.

gin dał mi max 6tyg.!!!!:szok: powiedział, ze raczej nie dotrzymam 40 tyg. a jeśli już ten cud sie wydarzy :-) to w dniu terminu, czylil 22.11 kładzie mnie już do szpitala. ze względu na to, że pierwszą miałam cesarkę i teraz ten szew straszliwie mnie już ciągnie i jeszcze cos tam znalazł.

kurcze, przeraziłam się trochę. ja jeszcze ze wszystkim na bakier. dzisiaj przyjeżdża szafa na ubranka dla malutkiej, a gdzie reszta?

mieszkam na 4 piętrze bez windy. kazał jak najmniej chodzić po schodach. generalnie mam siedzieć na tyłku w domciu. niestety, nie zawsze się da:-(

moja starsza córcia już przeżywa, ze mama będzie musiała pojechać do szpitala i kilka dni tam zostać:-(.

reklama
U nas ok - "mały" waży 2500g - czyli w ciągu ostatnich 10 dni przytył aż 650g - to chyba dużo, nie? Może źle coś wymierzyła... Poza tym wszystko w normie!

Trochę dużo, ale jeśli lekarka nic nie skomentowała, to pewnie nie ma powodów do niepokoju. Mój lekarz twierdzi, że dziecko powinno teraz przybierać na wadze po 200 g tygodniowo. Ale w Twoim przypadku to moze być zwykły błąd pomiarowy.

Do góry