reklama
Izeczka_73
Zaangażowana w BB
Dziewczyny, czy Was też po nocy boli staw biodrowy i kość udowa? Zastanawiam się, czy to jest jakieś rozciąganie wiązadeł?...
A może po prostu za mało ruchu? Wcześniej chodziłam na basen, ale do miesiąca to tylko spacery...A jak jest u Was z ruchem? Dużo się ruszacie?
A może po prostu za mało ruchu? Wcześniej chodziłam na basen, ale do miesiąca to tylko spacery...A jak jest u Was z ruchem? Dużo się ruszacie?
roziaaa wybacz, ale to Ty masz małą dzidzie a nie aduska dużą
No nie wiem... Moje dziecko na USG w 31 tygodniu również miało 2 kg, 2100 g tak dokładnie, a wszystkie pomiary, z których waga jest wypadkową wskazywały 33 tydzień. Więc to raczej nie w normie i nie przeciętnie. A moje dziecko na pewno nie jest strasze o te dwa tygodnie, bo musiałabym zajść przed ostatnią miesiączką ;-)
lile
Fanka BB :)
kiedyś pytałam się lekarza o to, wg niego wielkość dziecięcia zależy dość mocno od wymiarów rodziców - w sensie, że jak mamusia i tatuś więksi, to i dzidziuś nie będzie drobiazgiem, a filigranowa mamusia raczej nie będzie miała 4-kilowego noworodka :-) .
No nie wiem... Moje dziecko na USG w 31 tygodniu również miało 2 kg, 2100 g tak dokładnie, a wszystkie pomiary, z których waga jest wypadkową wskazywały 33 tydzień. Więc to raczej nie w normie i nie przeciętnie. A moje dziecko na pewno nie jest strasze o te dwa tygodnie, bo musiałabym zajść przed ostatnią miesiączką
Anbar mi właśnie też tak wyszło...tzn byłam na USG w 31t5d według OM a USG pokazało 32t5d. Czyli o tydzień 'starsze', ale moje dzieciątko tez na pewno nie jest starsze, poprostu waga jest troszkę większa.
podgrzybek
Mama Bartocha
Dziewczyny , tak jak już któraś pisała te pomiary wagi z usg to +/- 300 g. A poza tym każde dzieciątko inne, nie ma co porównywać Wymiary na naszym etapie ciąży mogą się różnić do 3 tyg nawet
Dokładnie. Mnie lekarz powiedział,że najdokładniejszy wiek ciąży z usg można otrzymać między 11 a 13 tygodniem. Na tym etapie ciąży podobno każdy płód rozwija się identycznie,natomiast później już każdy dzieciak rośnie i przybywa na wadze indywidualnie.
U mnie z OM termin wychodził na 29.11 a miałam robione 2 usg-jedno tutaj w Szkocji w dokładnie 12tyg,gdzie termin dostałam na 25.11,a dwa tygodnie później miałam prywatne usg w Krakowie. Było to 13t4d i również termin wyszedł,że 25.11
U mnie z OM termin wychodził na 29.11 a miałam robione 2 usg-jedno tutaj w Szkocji w dokładnie 12tyg,gdzie termin dostałam na 25.11,a dwa tygodnie później miałam prywatne usg w Krakowie. Było to 13t4d i również termin wyszedł,że 25.11
reklama
Joanka85
Maciejkowa Mama
Podobnie było u mnie. Na na pierwszym usg lekarz wyznaczył mi termin na 21.11 wg OM a 19.11 wg USG i właśnie jak miałam robione usg w 12 tygodniu to już był bardziej przekonany do daty 19.11 :-) Choć tak czy inaczej 3 dni to nie jest duża różnica :-)