reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Dziewczyny my po USG:))) synek jest nadal synkiem...spore jajeczka widziałam:) waży około 2 kilo, co mnie bardzo zdziwiło, bo brzucholek mam średni a 2 kg to już coś:p i niewyobrażam sobie gdzie on się tam mieści:) Wszytskie pomiary prawidłowe, wychodzi na to, że dzidziuś 'starszy' o tydzień. Tak więc termin wdlg USG 11.11....
a i ułożony jest główką w dol. Wiecie co mnie rozsmieszyło? Ze synek miał taki nosek, który wyglądał jak kinolek mojego M....hehe.
także ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i szczęśliwi:)
gdyby tylko skurczy mniej było....

reklama
Aduśka super ze synek to nadal synek i ze zdrowy i juz taki duzy :) Ja mam termin na 17 wiec pewnie moje malenstwo tez makolo 2 kilo juz.
A co do ułożenia to bylam prawie przekonana ze sie dzidzia odwrocila juz prawidlowo do wyjscia ale dzisiaj to chyba zmienila pozycje bo czuje ja bardziej po bokach comnie martwi bardzo.

Violett ja też myślę, że mój synek zmienia jeszcze pozycje, bo dziś na USG miał plecki na moim lewym boku ale często czuje tam jakby rączki...no chyba że to łokcie...ale z prawej na lewą to się na pewno przewraca. Także nie wiem czy to jego ostateczna pozycja:) Ważne żeby w finale było prawidłowo:p

ja też po wizycie... wszystko w porządku, mówiłam lekarzowi o kłuciach w szyjce, ale powiedział że się nie skraca i 19 października mam ostatnią wizytę przed porodem :) szok normalnie :) później to już tylko ktg

A ja po dzisiejszej glukozie 75 g, jeszcze nie doszłam do siebie. Takie mam potworne mdłości i okropny ból głowy że aż mnie zęby wszystkie bolą. Pielęgniarka nie pozwoliła mi wcisnąć cytryny, i przez te 2 godz, nic pić. Przy wcześniejszym badaniu 50g piłam bo nikt mi nic nie mówił że nie wolno. Masakra, uczucie jakbym się zatruła czymś.

Edytka - ja też mam ostatnią wizytę 19 października :)

Wczoraj byłam u lekarza. Powiedziałam mu o tym, że boli mnie kość łonowa jak śpię i przewracam się na boki. Pobrał mi posiew i musiałam dziś zawieżć do sanepidu żeby zrobić z tego badania bakteriologiczne. Za tydzień wynik jak bedzie ujemny to jest ok a jak dodatni to muszę dopłacić i robią dokładne badania co to za bakteria i audiogram. Zrobił mi usg mała waży 1927 także waga w normie ale powinna być troszke większa trochę się zmartwiłam ale lekarz mówi, ze nie ma co bo przepływy prawidłowe i jak sie urodzi góra bedzie ważyła 3200 dla mnie troszke to dziwne bo Kamilek miał 3650 i miałam taką wagę swoją jak teraz a ona waży tyllko 1927 czyli teraz wiecej mam swojej tuszy dodatkowo. Nastepna wizyta 19.10. i wtedy wyznaczy mi termin cc.

a ja dziś dostałam skierowanie na cc. Jak dalej postępować? Umawiać się na porodówce, czy tak jak mi gin powiedziała, czekać na akcję i zabrać ze sobą do szpitala (jakoś ta 2 opcja wciąż wydaje mi się absurdalna)

reklama
aduska123 no to masz duza dzidzie bo ja bylam na usg w piatek i moj wazyl 1550 a roznicy w suwaczku mamy tylko kilka dni bo ja mam 32 tydz w sobote

Do góry