reklama
Joanka85
Maciejkowa Mama
Ja również wróciłam od gina ale byłam tylko z powodu mojego chorego pęcherza. Tym razem mam brać Furalgin, dużą ilość witaminy C i pić herbatkę ze skrzypu polnego (o czym wcześniej nigdy nie wiedziałam, że pomaga na pęcherz :-)) Planowaną wizytę mam na 13.10 :-) Już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę mojego Maciusia 

Z tymi datami porodu ustalanymi przez termin z OM lub USG róznie bywa ale na serio chyba róznica pomiedzy 2.11 a 27.11 to zbyt duza rozbiezność.Ja poczatkowo mialam termin na 29.11 teraz mi sie przesunał niby wg USG na 24.11 ale ja raczej podobnie jak Trusia nastawiam sie bardziej na grudzień.
Viola myslę ze spokojnie mozesz poczekać do tego usg i nie masz sie co martwić!!!!!!Jakby było to cos powazniejszego odrazu bys dostała skierowanie na usg.
Viola myslę ze spokojnie mozesz poczekać do tego usg i nie masz sie co martwić!!!!!!Jakby było to cos powazniejszego odrazu bys dostała skierowanie na usg.
ja liczę 266 dni od zapłodnieniaco potwierdziło usg w 13 i 21 tygodniu
![]()
Ale skąd wiesz kiedy ono nastąpiło? Od owulacji (jeśli w ogóle wiesz dokładną datę) do zapłodnienia to może być nawet 12 dni.
Jak w 30 tygodniu z 27.11 robi się 2.11 to można się tylko cieszyć z dużego dziecka, ale na pewno nie nastawiać, ze ciąża potrwa 8 miesięcy zamiast 9 ;-)
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
daissy - ja miałam cc i to wygląda tak...miałam znieczulenie zzo. Wszystko widzisz i słyszysz. Jak dziecko wyciagaja to je oczyszczają i dają ci je na piersi ale tylko na chwilę po czym zabierają do ważenia mierzenia itd. mąż w tym uczestniczy a ciebie dalej szyją. Potem przewożą do sali gdzie juz dzidziuś jest w łóżeczku ubrany i sobie śpi albo leży. Mój akurat ciągle kichał i nigdy nie zapomnę tej jego pięknej buźki
w czapeczce. Ty leżysz przez cały dzień i nie możesz się ruszać ale mąż może byc cały czas przy tobie i wtedy dziecko też jest. Potem przychodzi położna i przystawia dziecko do piersi na noc bierze do siebie bo ty i tak nie wstaniesz jeszcze do dziecka i wszystko zaczyna się od rana następnego dnia. Pielegniarka przyszła do mnie o 6 pomogła mi wstać i umyć się pod prysznicem i przynoszą ci dziecko którym juz możesz sie zająć.
reklama
daissy_
Fanka BB :)
baska- dzięki, czyli z tego ci piszesz wcale tak źle ta cesarka nie wygląda... jedynie to leżenie :/ ale po SN to też pewnie ciężko samej wstać. Ja mam jeszcze nadzieję, że będę mogła SN, że mały zrobi mi niespodziankę i się odwróci, cały czas go z mężem na to namawiamy
mąż wczoraj mówi do niego: Danielku, jak chcesz być szybciej z mamusią po porodzie a nie z panią to dalej odwracamy się hehe
A mam jeszcze takie pytanko, po czym można stwierdzić że dziecko ma głowkę na górze czy na dole? Oczywiście o takie domowe sposoby mi chodzi bo wizytę mam dopiero 13.10. Czytałam na necie że niby jak czujesz czkawkę na dole to dzidzia ma tam głowkę, a ja cały czas czuję na dole i jakoś głowka w górze... Może mały sobie taką karuzelę robi i jaja z mamusi. Chyba jednak jest juz na to za duży- 2314g.
A mam jeszcze takie pytanko, po czym można stwierdzić że dziecko ma głowkę na górze czy na dole? Oczywiście o takie domowe sposoby mi chodzi bo wizytę mam dopiero 13.10. Czytałam na necie że niby jak czujesz czkawkę na dole to dzidzia ma tam głowkę, a ja cały czas czuję na dole i jakoś głowka w górze... Może mały sobie taką karuzelę robi i jaja z mamusi. Chyba jednak jest juz na to za duży- 2314g.