reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

No właśnie też tak słyszałam od szwagierki. Czuła się jakby była naćpana, no i niestety ten lek ma wpływ na dzidzie. Mały też był taki trochę otępiały po porodzie, ale króciutko.

reklama
Zalgol myślę,że trzeba zadzwonić do tego Leszka Głowiaka i wypytać co i jak:tak:
Przy pierwszym porodzie rodziłam bez żadnych środków przeciwbólowych,nie było możliwości żeby podali mi cokolwiek-taki szpital i personel-cóż ciężko było:baffled: Dlatego teraz wolałabym się zabezpieczyć.Dolargan wykluczam,ale wiem,że w trakcie bywa tak ciężko,że kobiety często zmieniają decyzje.

Egrunia...bardzo ciekawa strona....:-)
trochę przeraziłam się filmem o przygotowaniu do znieczulenia zo...no ale cóż, jak trzeba, to trzeba....

Dziewczyny ja miałam podany Dolargan przy pierwszym porodzie.I Ja w miarę dobrze zareagowałam na ten lek.Przespałam ponad godzinę po nim i nabrałam sił na dalsza cześć porodu.A i przy szyciu krocza też dostałam dolargan ale spałam po nim ze 30minut.Nie zauważyłam żeby Julka po porodzie była otępiała i ja tez nie byłam.

Dziś miałam wizytę.
Mała słodko sobie spała, waży ok. 1.6kg. Ładny skok przez 2tyg (było 1,1kg) :) Wszystko z nią ok, oprócz położenia NADAL pośladkowego. Kurcze. Mam nadzieję, że już na następnym za 4tyg będzie na nietoperza :) No i dalej mam zwolnienie, leki na podtrzymanie, oszczędny tryb i leżenie jak najwięcej. Rozwarcie nadal 0,5cm i szyjka 3,5cm (od 1,5mca bez zmian), bardzo się cieszę, bo wczoraj i dziś mialam jakeś bóle, ale to pewnie nerwy. Już jest ok.
Z tego wszystkiego zapomniałam, bo coś mówiła o ktg, ale czy zrobią przed wizytą? Nie pamiętam, będzie to 33tydzień. Zobaczymy.

Zuzia19 nie wiem czy zaóważyłaś ,ale ja kiedyś mówiłam ,że jestem dyslektykiem ;)
Byłam na porodówkach tylu ze względu na kuzynke i siostre a reszta to znajomych rodziła i jak dla mnie to nie widziałaś chyba tego szpitala dokładnie ja jakoś nie wierze ,że się coś zmieniło od 4lat jak moja siostra rodziła i od 5miesięcy jak moja szwagierka rodziła!!
Jak sama mówiłaś rodziłaś 7lat temu prawie 8lat to nie bądź pewna tego co tam zobaczysz bo porodówke remontują od kąd pamiętam i nie wsiadaj na mnie bo każdy ma prawo mieć swoje zdanie

reklama
Do góry