reklama
eve19
Mama Wiki i Simona
Fajnie,że u was wszystko oki z dzidziami moje maleństwo jest strasznie nie grzeczne ale to juz norma u niego
kami coś miałam ci napisać ale zapomniałam pewnie później mi się przypomni i na pw ci na pisze
kami coś miałam ci napisać ale zapomniałam pewnie później mi się przypomni i na pw ci na pisze
Violett porodówka w szpitalu kutnowskim się nigdy nie zmieni tam tynk z sufitu na głowy pacjentek spada ;( zreszta wpisz sobie w google szpital kutno i ci się pokarze nora jak melina a windy to wogóle tragedia oddział wewnętrzny jest jeszcze w miare ale Polski NFZ kasy nie da nigdy na całkowity remont szpitali ;(dla tego mam uraz do polskich szpitali
Miałam nic nie pisać, ale tak mnie eve19 zdenerwowałaś, że postanowiłam kilka zdań napisać. Po pierwsze wstyd i hańba (bo tak kiedyś napisałaś) to robić tyle błędów ortograficznych. Po drugie mam wrażenie, że ostatni raz na porodówce w kutnowskim szpitalu byłaś jak sama na świat przychodziłaś. Ja rodziłam 8 lat temu i nie przypominam sobie, żeby mi tynk na głowę leciał. W ostatnim czasie rodziło kilka moich znajomych i też nie narzekały na fatalne warunki. Oddział ginekologiczny jest wręcz ładny, wyremontowany. Oddziałowi położniczemu też nie można niczego zarzucić. Myślę, że jest bardzo podobny do tych w innych szpitalach. I bardzo Cię proszę nie pisz więcej takich głupot. I nie wierzę, że byłaś w 5 czy 6 szpitalach w woj. łódzkim oglądać porodówki, bo niby po co skoro i tak nie będziesz rodziła w Polsce.
Egrunia fajnie ,że pamiętałaś o mnie :-). Czekałam na info cały dzień he he he. Czyli jednak jest tak jak mówiła nam położna na SR. A powiedz mi jeszcze czy po tej 14 to niby można jakoś płatnie to znieczulenie dostać. Tak wywnioskowałaś? Czy poprostu tak napisałaś, ze bezpłatnie.
Kurcze mi nigdy ginka nie mówiła nic o terminie porodu wg usg . Może następnym razem powie.
Dzięki jeszcze raz za info :-)
Kurcze mi nigdy ginka nie mówiła nic o terminie porodu wg usg . Może następnym razem powie.
Dzięki jeszcze raz za info :-)
No własnie nie mam bo moja ginka robi mi usg pomiarowe w szpitalu bo mają tam najlepszy sprzęt we Wrocku no i wydruków mi nie daje. Wyniki wpisuje mi do karty. My tylko nagrywamy filmiki swoim aparatem. ALe następnym razem jej o to zapytam.
Zalgol powiedział mi tak,że jeśli będę rodziła do 14 to nie będzie żadnego problemu ze znieczuleniem,po14 różnie może być tzn.jeśli będzie wolny anestezjolog to ok.jeśli nie to bez szans.Nie ma u nich czegoś takiego jak opłata za znieczulenie i że nie ma możliwości opłacenia ZZO bo jest to niezgodne z przepisami.No i żebym się nie martwiła bo mają inne środki przeciwbólowe które w razie czego podadzą (nie omieszkałam wyrazić swojej opinii o tych "innych" środkach )
Ale znalazłam na stronie Morfeusza na liście szpitali podających znieczulenie taką informację: (już nie wiem co myśleć)
Ale znalazłam na stronie Morfeusza na liście szpitali podających znieczulenie taką informację: (już nie wiem co myśleć)
- Wrocław. Szpital Specjalistyczny im. A. Falkiewicza. Wrocław - Brochów. tel. 0601 77 99 19. Kontakt: Leszek Głowiak, e-mail: atlas@esculap.pl
reklama
Meryan
Fanka BB :)
bo mają inne środki przeciwbólowe które w razie czego podadzą (nie omieszkałam wyrazić swojej opinii o tych "innych" środkach )
pewnie Dolargan...choć nie nazwałabym tego środkiem znieczulającym;/////
jeżeli będziecie tylko miały na to wpływ,nie zgadzajcie się ta tego typu znieczulenia, usmierzają ból na dosłownie 3 sekundy( bardziej się po tym przysypia na te 3 sek),....a samopoczucie otępienia i bezsilności towarzyszy do końca( przynajmniej u mnie tak było...)
na szczęście większość szpitali już go wycofuje
Ostatnia edycja: