reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Trusiu pierwsza to chyba nie :) mam nadzieję :) Lekarz powiedział,że maluch już duży i USG wskazuje na 27 października ale jego zdaniem powinnam urodzić ok. 1 listopada.Tak czy siak czas leci....

reklama
Fajnie,że u was wszystko oki z dzidziami moje maleństwo jest strasznie nie grzeczne ale to juz norma u niego ;)
kami coś miałam ci napisać ale zapomniałam pewnie później mi się przypomni i na pw ci na pisze ;)

Violett porodówka w szpitalu kutnowskim się nigdy nie zmieni tam tynk z sufitu na głowy pacjentek spada ;( zreszta wpisz sobie w google szpital kutno i ci się pokarze nora jak melina a windy to wogóle tragedia oddział wewnętrzny jest jeszcze w miare ale Polski NFZ kasy nie da nigdy na całkowity remont szpitali ;(dla tego mam uraz do polskich szpitali

Miałam nic nie pisać, ale tak mnie eve19 zdenerwowałaś, że postanowiłam kilka zdań napisać. Po pierwsze wstyd i hańba (bo tak kiedyś napisałaś) to robić tyle błędów ortograficznych. Po drugie mam wrażenie, że ostatni raz na porodówce w kutnowskim szpitalu byłaś jak sama na świat przychodziłaś. Ja rodziłam 8 lat temu i nie przypominam sobie, żeby mi tynk na głowę leciał. W ostatnim czasie rodziło kilka moich znajomych i też nie narzekały na fatalne warunki. Oddział ginekologiczny jest wręcz ładny, wyremontowany. Oddziałowi położniczemu też nie można niczego zarzucić. Myślę, że jest bardzo podobny do tych w innych szpitalach. I bardzo Cię proszę nie pisz więcej takich głupot. I nie wierzę, że byłaś w 5 czy 6 szpitalach w woj. łódzkim oglądać porodówki, bo niby po co skoro i tak nie będziesz rodziła w Polsce.

Egrunia fajnie ,że pamiętałaś o mnie :-). Czekałam na info cały dzień he he he. Czyli jednak jest tak jak mówiła nam położna na SR. A powiedz mi jeszcze czy po tej 14 to niby można jakoś płatnie to znieczulenie dostać. Tak wywnioskowałaś? Czy poprostu tak napisałaś, ze bezpłatnie.

Kurcze mi nigdy ginka nie mówiła nic o terminie porodu wg usg :baffled:. Może następnym razem powie.

Dzięki jeszcze raz za info :-)

kami - TAD - wymiar poprzeczny brzucha.

zalgol - jak masz wydruk z usg to w "podsumowaniu" obok wymiarów powinno być też EDD - i to jest termin wg usg.

No własnie nie mam bo moja ginka robi mi usg pomiarowe w szpitalu bo mają tam najlepszy sprzęt we Wrocku no i wydruków mi nie daje. Wyniki wpisuje mi do karty. My tylko nagrywamy filmiki swoim aparatem. ALe następnym razem jej o to zapytam.

to zapytaj :) ja w ogóle nie patrze na termin wg OM, dla mnie nie jest to niestety żaden wyznacznik. Ale na szczęście od 13tc terminy z usg się pokrywają i nie ma problemu.

Zalgol powiedział mi tak,że jeśli będę rodziła do 14 to nie będzie żadnego problemu ze znieczuleniem,po14 różnie może być tzn.jeśli będzie wolny anestezjolog to ok.jeśli nie to bez szans.Nie ma u nich czegoś takiego jak opłata za znieczulenie i że nie ma możliwości opłacenia ZZO bo jest to niezgodne z przepisami.No i żebym się nie martwiła bo mają inne środki przeciwbólowe które w razie czego podadzą (nie omieszkałam wyrazić swojej opinii o tych "innych" środkach :p )
Ale znalazłam na stronie Morfeusza na liście szpitali podających znieczulenie taką informację: (już nie wiem co myśleć)

• Wrocław. Szpital Specjalistyczny im. A. Falkiewicza. Wrocław - Brochów. tel. 0601 77 99 19. Kontakt: Leszek Głowiak, e-mail: atlas@esculap.pl

Hmmmmmmmmmm, też nie kumam o co chodzi. Może prywatnie można sobie anestazjologa wynająć :eek:? A te inne środki to pewnie Dolargan albo coś w ten deseń. Miałaś go podany przy pierwszym porodzie?

reklama
bo mają inne środki przeciwbólowe które w razie czego podadzą (nie omieszkałam wyrazić swojej opinii o tych "innych" środkach :p )

pewnie Dolargan:no:...choć nie nazwałabym tego środkiem znieczulającym;/////
jeżeli będziecie tylko miały na to wpływ,nie zgadzajcie się ta tego typu znieczulenia, usmierzają ból na dosłownie 3 sekundy( bardziej się po tym przysypia na te 3 sek),....a samopoczucie otępienia i bezsilności towarzyszy do końca( przynajmniej u mnie tak było...:()
na szczęście większość szpitali już go wycofuje

Ostatnia edycja:
Do góry