reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Chyba od 9 miesiąca. Ja dzisiaj zaczęłam 34 tydzień a wizyty mam nadal co trzy tygodnie. Zobaczymy na kiedy lekarz wyznaczy następną.

reklama
Witam ja tak troszke późno bo po antybiotykach całe dnie śpie ;)
Któraś z was pytała na ilu polskich porodówkach byłam więc odpowiem ,że zwiedziłam 5porodówek jedną w warszawie u kuzynki jak rodziła rok temu a 4w woj.łódźkim i dla mnie jedna na te 5wypadła pozytywnie dokładnie w łowiczu ;)
A powiedzieli mi w szpitalu ,że mam bakteriw w moczu i znacznie ponad norme bardzo się przestaszyłam...ale przechodzi,co dziennie patrze na swoje siusiu w kibelku i na wkładke jaką mam wydzieline i wszystko w normie jak na razie antybiotyk pomaga ;)
17września mam wizyte w szpitalu kontrolną i tak do końca ciąży będe miała,plusem jest to ,że nie musze chodzić teraz po skierowanie do szpitala do przychodni mojej tylko prosto jade na porodówke ;)
Nie wiem jak teraz jest w szpitalach polskich ale szpital kutnowski mi wystarcza i nigdy bym nie chciała tam trafić wstyd i chańba ;(

edytka84-wczoraj miałam pierwsze KTG i teraz przed każdą wizytą będę mieć.A przy końcówce ciąży co parę dni.Teraz mam wizytę za 4tygodnie.A następne wizyty co dwa tygodnie.Tak że u Mnie wychodzi że po 33tygodniu będę miała wizytę co dwa tygodnie.Ale mi się wydaje że to zależy od lekarza.

To wszystko zależy od lekarza i od naszego stanu zdrowia.
Teoretycznie po 30 tyg powinno się mieć wizyty co 2 tyg, ale każda ciąża jest inna.

u mojego gina ktg dopiero regularnie robi się od 33 tc, chyba,że wcześniej, coś niedobrego się dzieje...
wizyty co 2 tygodnie....też od 33 tc

eve to chyba trafilas na same zle szpitale, bo teraz jest zupelnie inaczej niz kiedys. Nie wiem kiedy Ty bylas w tych szpitalach, bo moze dosc dawno i dlatego masz takie stwierdzenie ze wszedzie jest beznadziejnie.

A mam pytanko po co Ci skierowanie z przychodni??

Ja od poczatku ciąży wizyty mam co 3 tygodnie. I na KTG bede chodziła do szpitala w którym bede rodzić

Ja od poczatku ciąży wizyty mam co 3 tygodnie. I na KTG bede chodziła do szpitala w którym bede rodzić

Ja ostatnio przebijałam się do mojego szpitala 1,5 godziny...więc jak przyjdzie mi na KTG jeździć to będzie ciężko..... w godzinach szczytu Kraków to istna masakra, zwłaszcza jak się chce dojechać z Łagiewnik na Hutę....

Amerie - a na tej SR mówili jak się trzeba stawić do szpitala? Tzn czy trzeba się wcześniej umawiać? Np na to KTG? Opłacacie sobie tą położna z SR?

hej mamuski. melduję sie po wczorajszej wizycie... Dobrych wieści nie mam... ginka strasznie zaniepokojona moją szyjką... tylko 1,5 cm, zrobiło się zewnętrzne rozwarcie 0,5 cm i na dodatek miękka jest. Nie wiem co jest przyczyną...czy to że strasznie wszystko przeżywam? :( Mam mieć zakładany Pesser, ten krążek, bo ginka mówi że może być cięzko z donoszeniem... Najpierw musialam zrobić posiew z pochwy i czekam na wyniki, mają być w piątek. Jeżeli będzie ok to w środę założymy, a jeżeli są jakieś poważne bakterie to będzie tzreba najpierw zaleczyć.... . Do tej pory mam leżeć.
Dzidziusia na usg nawet długo nie oglądałyśmy tylko sprawdziła ruchliwość, tętno płodu i tyle... Ale mam iść na USG wkrótce, także wszytsko tam obejrzymy... .
ogolnie dół....

reklama
Aduska będzie dobrze, dużo odpoczywaj jak zaleca lekarka, stres tez nie wpływa dobrze. Trzymam kciuki za pozytywne rezultaty.

Do góry