reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
dziewczyny a jak u Was z terminem porodu wg usg? bo mi dziś wyszło między 1 a 13 listopada :) ale chyba bardziej miarodajny jest pomiar z usg 13 tydz, tak słyszałam. jak to jest?

ja patrzę tylko na usg, ze względu na PCO termin z OM jest mało pewny ;-) . No i od 13tego tygodnia terminy z usg mi się mniej-więcej pokrywają.

Ja z OM mam 26 listopad, a z ostatniego USG 15 listopad... no tylko u nas te pomiary są rozbieżne, w każdym razie pewnie się na końcu będę rozpakowywać....

z tego co czytałam to najbardziej prawdopodobny jest termin z usg 11-14 tydzień, bo później to dzieci się różnie rozwijają i stąd te rozbieżności

Witam :-) ja też dziś miałam wizytę. Jak zwykle się stresowałam, że coś będzie nie tak ale niepotrzebnie. Wyniki krwi i moczu w normie, krzywa cukrowa też ok :happy2:Szyjka macicy się nic nie skraca i jest zamknięta więc nic tylko się cieszyć :-D
Krzyś jest dalej Krzysiem i waży 1300 g (gin powiedział, że prawidłowo), pozostałe wymiary też w porządku.
Ależ jestem szczęśliwa, że mój maluszek rozwija się prawidłowo i ma się dobrze :happy2:
Pozostałym mamom życzę równie udanych wizyt i samych dobrych wiadomości.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Zazdroszczę Wam,że możecie sobie podglądać dzidzię na usg tak często. Tutaj niestety nie dają takich możliwości-2 usg podczas całej ciąży (ostatnie w 20 tyg). Ja miałam 2 dodatkowe prywatne.

Dziś też byłam u położnej i u mnie też wszystko elegancko. Córcia ułożona jak do porodu-ale położna powiedziała żeby się jeszcze nie cieszyć bo jeszcze kilka razy może się odwrócić. Bicie serducha posłuchaliśmy-perfekt. Zmierzyła mi brzuch-jest ok. Mocz w normie. Pobrała mi krew do badania (morfologia,cukier i coś jeszcze-nie zrozumiałam co) jak będzie coś nie halo w wynikach to mają do mnie zadzwonić i dać znać. Mój TŻ był ze mną i pytał czy razem z tą krwią nie może mi troszkę hormonów odjąć (bo ostatnio daję mu czadu co niemiara) ale rozbawił tylko położną,która pozbawiła go złudzeń,że takie rzeczy są możliwe ;-)

U mnie termin z OM to 29 październik, a wedłuh USG początkowego 10 listopad ...

Dowiedziałam się nareszcie ile tutaj u nas kosztuje i gdzie jest możliwość zrobienia USG 4D =)
70zł + 130/160zł = 230 zł
Badania wykonywane są tam aparatem: VOLUSON 730 PRO Firmy General Electric, z zastosowaniem głowic objętościowych: przezbrzusznej.
To dużo, czy nie !?
ultrasonografy-voluson730pro.jpg

reklama
myślę, że to normalna cena ;-) To jest takie drogie, bo sprzet do usg 3d jest ponoć potwornie drogi - kolo 700tys z tego co słyszałam..

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry