reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Lasotka - przy takim wyniku to już niestety dieta ... trzymam kciuki za poprawę

Eve - hemoroidy nie biorą się z przewiania itp ... bardzo sprzyja im siedzący tryb życia i zaparcia, a o jedno i drugie łatwo w ciąży ...

reklama
Ja tez odebrałam niedawno wyniki z glukozy, na czczo było 90 a po 75g glukozy i 2h czekania wyszło 122, wiec raczej ok.
A dziś mam inny problem, rano przy śniadaniu odkruszył mi się kawałek zęba(albo plomby) wiec musze szybko pedzic do dentysty, zeby to zakleic.

Ja też robiłam niedawno glukozę i na czczo było 69 a po obciążeniu 75 + dwie godzinki czekania było 96.
Czyli słodkie mogę jeść nadal ;-)
Dzisiaj mam wizytę u ginka i może w końcu dowiem się czy Maja będzie mieć braciszka czy siostrzyczkę.
Dziewczyny czy Wy też macie często bóle podbrzusza? Mnie ostatnio dość często męczą i to są bardzo silne bóle. Napina mi się też parenaście razy dziennie brzuch.

monik75 powiedz o tym lekarzowi, na pewno coś ci na to przepisze. U mnie na razie cisza z jakimiś bólami, tylko kręgosłup nawala na maksa.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, i oby maleństwo się ujawniło.

Aha to już dzięki za informacje na ten temat,mi nie grorzą na szczęście mam nadzieje bo nie wysiedze w miejscu kilku minut i zaparć też jeszcze póki co nie miałam a siedzieć nie mogę bo kręgosłup mi siada wiec więcej leże na boczku;-)

Ja dzisiaj miałam wizytę. I oczywiście wszystko w jak najlepszym porządku :-). Moje dzisiejsze dwu godzinne bóle całe szczęscie nie były skurczami. Szyjka jest bardzo ładna, długa i nie skraca się. Maluch obrócony tak jak go czułam. Głowa do góry, w prawym boczku, dobrze wyczuwalna a nózki na dole po ukosie, zwrócone do wnętrza :-). No i posłuchaliśmy też serduszka.
No i tez czeka mnie badanie na tą glukozę, mam zrobić na czczo, po jednej godzinie i po dwóch. Więc trochę mnie pokłują :-(

Jestem już po wizycie. Maleństwo ślicznie pokazało co mam między nóżkami i z całą pewnością będziemy mieć chłopca :-):-D:rofl2:
Maluszek waży już 671g czyli bardzo ładnie jak na wiek ciąży :tak: Wszystko ma na swoim miejscu i w chwili badania był ułożony główką do dołu, ginek bardzo dokładnie wszystko oglądał i mierzył.
Niestety nasze maleństwo ma problem z jedną nerką. Widać cechy zastoju w tej nerce, ale podobno to nic groźnego i trzeba tylko obserwować zarówno w życiu płodowym jak i już po urodzeniu.
Kolejna niepomyślna wiadomość to taka że znowu mam łożysko przodujące :crazy: Przypomnę tylko że w poprzedniej ciąży też miałam łożysko przodujące i musiałam dwa miesiące leżeć w szpitalu. Przez to łożysko też moja córeczka urodziła się miesiąc wcześniej.
Te bóle podbrzusza co mam to na szczęście nie robią nic złego z szyjką bo jest ładna i zamknięta. Na razie mam brać no-spę 3 x 1 a jak by się nasilały pomimo tego to mam dzwonić do gina.
Kolejna wizyta za miesiąc i też będzie kontrolne USG ale robione już w szpitalu. A myślałam że tym razem będę miała tylko te cztery standardowe USG.

Zalgol super że wizyta udana :-) No i dobrze że szyjkę masz zamkniętą bo to bardzo ważne jest :tak: Też słuchaliśmy dzisiaj serduszka maluszka :-)
Amerie dzięki za kciuki :-)
Trusia u mnie te bule to nie od rośnięcia dzidzi tylko prawdopodobnie przez to przodujące łożysko i to jak się dzidzia ułożyła.

reklama
Do góry