reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Witajcie,
jestem tu od kilku dni, więc na razie staram się czytać o czym juz wczesniej pisałyscie. Ja jutro ide na glukozei troche sie obawiam, bo podobno ten płyn jest strasznie słodki i bardzo mdli.
Mam nadzieje ze tego nie zwymiotuje. Napisze jutro jak mi poszło:))

weź cytrynę ze sobą, lekarka mi poleciła i dziewczyny też pisały że lepiej smakuje z cytryną.
Trzymam kciuki żeby było ok.

Zaczynam sie martwic, bo ja tutaj w Anglii nie mam tego glukozowego badania, czy jest ono bardzo wazne?

Elzu w Irlandii chyba tez nie robia tego badania.Pytaja sie tylko czy ktos w rodzinie mial cukrzyce, to wtedy jest wskazane i osoba otylym.A tak ogolnie nie jest raczej robione.

lori81 tutaj to w ogole nic nie robia.. na tarczyce tez nie i na toksoplazmoze tez nie.. nie ma USG pod koniec zeby stwierdzic jaka duza dzidzia i jak ulozona.. narazie odpukac dobrze sie czuje i nie bylo problemow mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze ale jak czytam o tych wszystkich badaniach i wynikach jakie maja dziewczyny na forum to sie martwie czy nie dzieje sie cos zlego, a ja np o tym nie wiem :/ dobrze, ze chociaz sprawdza mi zelzo za dwa tygodnie..

A tak w ogole, to kolezanka mi mowila, ktora rodzila w Anglii poltora roku temu, ze tak jak przez cala ciaze i porod nie widziala ginekologa tak nie zobaczyla go nawet pozniej, nie miala zadnej wizyty kontrolnej, zeby sprawdzic czy wszystko sie ladnie zagoilo.. poprostu zrobili jej rozpuszczalne szwy i tyle.. :/

elzu ale to zalezy ja w poniedzialek bylam wlasnie u ginekologa i wiem tez,ze jesli ciaza jest zagrozona lub masz jakies dolegliwosci tez masz spotkanie z nim.ja mam jeszcze 19sierpnia do szpitala i z ginekologiem wiec nie martw sie o to,moze w szpitalu na badaniach zapytaj o gina i ci powiedza...mi polozna powiedziala,ze tylko wtedy kiedy na prawde wizyta jest potrzebna sie ja ma u gina wiec tak to jest!!

ostatnio robilam badanie wyniki z glukozy, hbs, mocz i morfologia wszystko w normie.
nastepna wizyta mam 5 sierpnia :) Zobaczymy co lekarz powie co bede miala plec ale wczesnije juz zrobilam usg3d i to dziewczynka bedzie :) bo u mojego gina nie mogl potwierdzic 100% ze moze byc chlopak, a teraz nie bede sie chwalila dopkoi on powie co bede miala jestem ciekawa hihi

ja dzis mialam naj gorsza wizyte na usg w zyciu:wściekła/y:musialam isc do takiego punktu Panda i podac dane itd no i karte ciazy oczywiscie pozniej z jednego konca szpitala na drugi zeby usg zrobili na usg sie okazalo,ze maluszek ma 24cm i reszte podam po terminach bo nie wiem co znacza ale moze ktoras z was wie FL47 AC201 to obwod glowki i dlugosc nozki chyba z tego co mi sie wydaje!!Ale wszystko jest ok i mam przestac palic dostalam nawet po nosie od swojej sonografki ale smieszna babka jest i wie,ze bede sie starac po woli ograniczac coraz bardziej bo jest mi ciezko!!
NOO ale przejcmy do setna moich nerw z usg musialam leciec znow do Pandy i pokazac im wyniki tam jakas wredna angliczka,zasapana,przepocona,chuda szkapa,rasistka zaczela gadac do kolezaneczki,ze ,,a bo z polski dziewczyny to szczuple takie i zaniedbane,,spojrzala na mnie i jej jakos zdanie sie zmienilo dodala tylko ,,ale nie wszystkie sa tez ladne,, i myslala,ze jej nie rozumiem!!
Myslalam ,ze dojde i jej te kudly wyrwe tylko marcin mnie powstrzymal wiec na odchodne powiedzialam tylko drugiej pani ,ze wszystko rozumialam i nastepnym razem jesli to sie powturzy osobiscie porozmawiam z ich przelozonym bo ja rasistka nie jestem i ludzi traktuje na rowni to jak wyszlismy tylko slyszalam tekst ,,zastanow sie co mowisz,przeciesz oni angielski w szkolach maja i znaja,, a po chwili ,,prace chcesz stracic,, a ja dumnaa poszlam sobie i tylko marcin powiedzial ze nie potrzebnie jej zwrocilam uwage ale jak nie potrzebnie skoro nie pozwole sie obrazac a w szczegolnosc innych polek i niech taka angielka spojrzy w lustro byla taka paskudna a taka rasistka bylo po spojrzeniu widac samym:wściekła/y:

reklama
o dziekuje Elzu przyda sie mi bardzo bo duzo tych skrutow,a dzidzia mi rosnie jak na drozdzach jeszcze troche i mnie wysadzi juz to czuje bo coraz bardziej mnie kregoslup boli;-)a jeszcze sie pochwale,ze nerki mi zdrowieja bo bol przechodzi i nie odczowam juz tak potzeby na sisiu co prawda biegam do toalety co 45min ale wczesniej zanim antybiotyki zaczelam brac to co 15min bylam w toalecie!!apetyt tez wrocil wilczy i dzis pozwolilam sobie na grejfruta malenstwo zadowolone bo smakowalo teraz tylko zostalo nam czekac do 14sierpnia na wizyte u poloznej i jej trzeba powiedziec,ze juz mam apetyt i duuuuuuuzo jemy!!!:-D

Do góry