reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Witajcie,
jestem tu od kilku dni, więc na razie staram się czytać o czym juz wczesniej pisałyscie. Ja jutro ide na glukozei troche sie obawiam, bo podobno ten płyn jest strasznie słodki i bardzo mdli.
Mam nadzieje ze tego nie zwymiotuje. Napisze jutro jak mi poszło:))

weź cytrynę ze sobą, lekarka mi poleciła i dziewczyny też pisały że lepiej smakuje z cytryną.
Trzymam kciuki żeby było ok.

Zaczynam sie martwic, bo ja tutaj w Anglii nie mam tego glukozowego badania, czy jest ono bardzo wazne?

Elzu w Irlandii chyba tez nie robia tego badania.Pytaja sie tylko czy ktos w rodzinie mial cukrzyce, to wtedy jest wskazane i osoba otylym.A tak ogolnie nie jest raczej robione.

lori81 tutaj to w ogole nic nie robia.. na tarczyce tez nie i na toksoplazmoze tez nie.. nie ma USG pod koniec zeby stwierdzic jaka duza dzidzia i jak ulozona.. narazie odpukac dobrze sie czuje i nie bylo problemow mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze ale jak czytam o tych wszystkich badaniach i wynikach jakie maja dziewczyny na forum to sie martwie czy nie dzieje sie cos zlego, a ja np o tym nie wiem :/ dobrze, ze chociaz sprawdza mi zelzo za dwa tygodnie..

A tak w ogole, to kolezanka mi mowila, ktora rodzila w Anglii poltora roku temu, ze tak jak przez cala ciaze i porod nie widziala ginekologa tak nie zobaczyla go nawet pozniej, nie miala zadnej wizyty kontrolnej, zeby sprawdzic czy wszystko sie ladnie zagoilo.. poprostu zrobili jej rozpuszczalne szwy i tyle.. :/

elzu ale to zalezy ja w poniedzialek bylam wlasnie u ginekologa i wiem tez,ze jesli ciaza jest zagrozona lub masz jakies dolegliwosci tez masz spotkanie z nim.ja mam jeszcze 19sierpnia do szpitala i z ginekologiem wiec nie martw sie o to,moze w szpitalu na badaniach zapytaj o gina i ci powiedza...mi polozna powiedziala,ze tylko wtedy kiedy na prawde wizyta jest potrzebna sie ja ma u gina wiec tak to jest!!

ostatnio robilam badanie wyniki z glukozy, hbs, mocz i morfologia wszystko w normie.
nastepna wizyta mam 5 sierpnia :) Zobaczymy co lekarz powie co bede miala plec ale wczesnije juz zrobilam usg3d i to dziewczynka bedzie :) bo u mojego gina nie mogl potwierdzic 100% ze moze byc chlopak, a teraz nie bede sie chwalila dopkoi on powie co bede miala jestem ciekawa hihi

ja dzis mialam naj gorsza wizyte na usg w zyciu:wściekła/y:musialam isc do takiego punktu Panda i podac dane itd no i karte ciazy oczywiscie pozniej z jednego konca szpitala na drugi zeby usg zrobili na usg sie okazalo,ze maluszek ma 24cm i reszte podam po terminach bo nie wiem co znacza ale moze ktoras z was wie FL47 AC201 to obwod glowki i dlugosc nozki chyba z tego co mi sie wydaje!!Ale wszystko jest ok i mam przestac palic dostalam nawet po nosie od swojej sonografki ale smieszna babka jest i wie,ze bede sie starac po woli ograniczac coraz bardziej bo jest mi ciezko!!
NOO ale przejcmy do setna moich nerw z usg musialam leciec znow do Pandy i pokazac im wyniki tam jakas wredna angliczka,zasapana,przepocona,chuda szkapa,rasistka zaczela gadac do kolezaneczki,ze ,,a bo z polski dziewczyny to szczuple takie i zaniedbane,,spojrzala na mnie i jej jakos zdanie sie zmienilo dodala tylko ,,ale nie wszystkie sa tez ladne,, i myslala,ze jej nie rozumiem!!
Myslalam ,ze dojde i jej te kudly wyrwe tylko marcin mnie powstrzymal wiec na odchodne powiedzialam tylko drugiej pani ,ze wszystko rozumialam i nastepnym razem jesli to sie powturzy osobiscie porozmawiam z ich przelozonym bo ja rasistka nie jestem i ludzi traktuje na rowni to jak wyszlismy tylko slyszalam tekst ,,zastanow sie co mowisz,przeciesz oni angielski w szkolach maja i znaja,, a po chwili ,,prace chcesz stracic,, a ja dumnaa poszlam sobie i tylko marcin powiedzial ze nie potrzebnie jej zwrocilam uwage ale jak nie potrzebnie skoro nie pozwole sie obrazac a w szczegolnosc innych polek i niech taka angielka spojrzy w lustro byla taka paskudna a taka rasistka bylo po spojrzeniu widac samym:wściekła/y:

reklama
o dziekuje Elzu przyda sie mi bardzo bo duzo tych skrutow,a dzidzia mi rosnie jak na drozdzach jeszcze troche i mnie wysadzi juz to czuje bo coraz bardziej mnie kregoslup boli;-)a jeszcze sie pochwale,ze nerki mi zdrowieja bo bol przechodzi i nie odczowam juz tak potzeby na sisiu co prawda biegam do toalety co 45min ale wczesniej zanim antybiotyki zaczelam brac to co 15min bylam w toalecie!!apetyt tez wrocil wilczy i dzis pozwolilam sobie na grejfruta malenstwo zadowolone bo smakowalo teraz tylko zostalo nam czekac do 14sierpnia na wizyte u poloznej i jej trzeba powiedziec,ze juz mam apetyt i duuuuuuuzo jemy!!!:-D

Do góry