reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
my juz wchodzimy w 26tydzien!!;-)a sowaczka nie potrafie ustawic zeby sie wyswietlal ale na profilu mam:-Dstrasznie sie ciesze ze z moim malentwem wszystko oki tylko teraz jestesmy bardziej podatni na zachciewajki bo palenie zucam zupelnie i po woli stopniowo zamierzam to zrobic zeby nic od razu nie powiedziec stoop a pozniej po lekarzach lazic;-)

odebrałam wyniki badania - glukoza 50g
na czczo miałam 80mg a po godzinie 188mg :-(
raczej niedobrze
nie udałao mi sie dodzwonić do lekarza, ale chyba trzeba będzie badanie powtorzyć

a jak Wasze wyniki cukiereczki?;-)​

Nie robiłam jeszcze badań, 16.08 mam wizytę i przed tym terminem muszę zrobić, a chcę mieć w miarę aktualną morfologię i mocz, to pewnie zrobię w przyszłym tygodniu.

Dziewczyny mam kilka pytań,odnośnie hemoroidów!!W jaki sposób one powstają?
Jak je rozpoznać?I czy to boli?
Pytam bo chce uniknąć styczności z tym czymś i boje sie ,żebym nie złapała!!
A jeśli któraś z was jest w stanie powiedzieć więcej coś na icj temat to z chęcią przeczytam bo ja nigdy nie miałam ,a słyszałam ,że kobiety w ciążyczasem mają!!

odebrałam wyniki badania - glukoza 50g
na czczo miałam 80mg a po godzinie 188mg :-(
raczej niedobrze
nie udałao mi sie dodzwonić do lekarza, ale chyba trzeba będzie badanie powtorzyć

a jak Wasze wyniki cukiereczki?;-)​

Na czczo to chyba ok, ale po godzinie troszke dużo... ja miałam 161 i lekarka nie zlecała mi powtórki glukozy tylko skierowała do diabetologa. Teraz tylko musze uważac co jem, sprawdzać cukier glukometrem który dostałam w przychodni i kontrolować wyniki u diabetologa ale póki co nie jest źle... cukier się w miarę trzyma norm czego i Tobie życzę :)

Eve w ciazy wiele kobiet ma niestety hemoroidy.
Nie wiem dokladnie jak się robia ale ma to związek z rozszerzaniem się żyl odbytowych.
I objawami to jest chyba pieczenie, swedzenie i krwawienie przy załatwianiu się.
Ale wazne jest to ze nie SA niebezpieczne dla maluszka J I wiecej nie napisze bo tylko tyle pamiętam z jakiejs gazetki J

Dzięki Violett mam nadzieje ,że się tego nie nabawie ale ciepło się ubieram nie podwiewa mnie na szczęście.To dobrze ,że maleństwu nie szkodzi to ,wydaje mi się bardzo nie przyjemne,a ja to mam tak,że jak coś mnie przestraszy to schizuje odrazu!!Bo ja już z tymi nerkami przechodze katorgie,ale moje maleństwo po antybiotykach takie osowiałe mi się wydaje

Laskota ja mialam gluzkoze
na czczo 87 mg a po 60 min to 119 mg, wiec moja mama mowi ze to jest dobrze ze jak bylo podwyzszone z czczo, bo sie zna na tym bo tez z tym martwilam ale wiec wszystko ok. to poczekaj jak bedziesz miala wizyte i lekarz wtedy ci powie czy zrobic jeszcze raz badanie.

reklama
Do góry