reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Ixidixi mi na pierwszych badaniach wyszly bakterie-LICZNE. oprocz tego leukocytow za duzo i bralam jedne tabletki dopochwowo i jedne doustnie. Po tygodniu kontrola i wszystko wrocilo do normy :)

reklama
ale sie rozpisalyscie i musze wszysko czytac znow tak duzo;-)heh a ja wam powiem ze przed ciaza mialam problemy z cisnieniem bylo zawsze wysokie a teraz w czasie ciazy idealne wogole nigdy nie mialam zadnych lekow na nad cisnienie bo mi lekarz nie zalecal twierdzil ze za mloda jestem i jeszcze sie unormuje a tu w czasie ciazy jest oki normalnie szokk:szok:

Ja chodze państwowo i na kazdej wizycie mam położną i panią ginekolog. I pierw położna mnie waży i mierzy ciśnienie, ginekolog bada na krzeselku i potem położna bada tetno. Ginekolog wpisuje w karte ciązy wyniki badan i wszytsko co tam trzeba wpisac i do karty pacjeta a polozna zapisuje na kolejna wizyte i wypisuje nowe skierownia.

Dziewczyny, na pewno wyniki Wam się poprawią, poza tym nie są takie straszne :).
Ja dzisiaj odbieram wymaz wiadomo skąd :) , który miałam robiony tydzien temu na wizycie ...Podobno powinno się zrobić 3 takie wymazy-po 25 tyg, w 30 i po 35 aby wykluczyc infekcje które mogłyby przyspieszyć poród (są również powodem skurczów).
Ostattnio też zapytalam, co oznacza termin wg usg i om i ktorry termin porodu lekarze przyjmują za bardziej prawidlowy. Otóż, myliłam się twierdząc, że ciążą jest starsza (chociaz tak zrozumiałam podczas jednej z wizyt). Ciąża jest taka jak wg OM, ale dziecko może być większe badz mniejsze na +- 2 tyg przy danym wieku ciąży liczonym z OM (tu moze miec wpływ wczesniejsza owulacja),np. jak ciąża z OM wychodzi 20tyg a dziecko ma srednie wymiary ma na 23 tydzien wówczas świadczy to o jakiejś nieprawidłowości, jesli oscyluje ok 22 tyg to jeszcze jest wszystko ok . Poza tym rozbieżność miedzy terminem usg a OM może byc typowym błędem pomiarowym a termin porodu jest po prostu przedziałem ... Ja wg usg mam na 26-28 pażdziernika a wg OM 3 listopad i ten przedział jest moim przewidywanym terminem :).

Co do wizyt. Chodzę prywatnie. Jest położna, która mierzy waży i wypisuje zwolnienie i oczywiscie lekarz. W gabinecie mamy tez ktg co mnie ostatnio zaskoczyło. :) Podczas ostatniej wizyty podziwialismy lekkie skurczyki dziewczyny , która przyszla na swoją ostatnią wziytę :)

Ostatnia edycja:
Ale to chyba tylko wtedy, kiedy się ma w miarę regularny cykl... Inaczej można by było mieć szacowany czas porodu np między 1 stycznia a 1 lipca ;-).

Ja mam wizyte jutro, może się dowiem na 100% jaka jest płeć dziecka.

a ja dzis bylam u poloznej i co mam duzo pic odpoczywac i pamietac o lekach do tego mierzyla mi brzuszek i powiedziala ze jest malenki jak pileczka wiec mam w piatek usg i do szpitala jade boje sie jak cholera tego jeszcze elzu dostalam ta kartke na pieniazki i powiem ci ze dostalam tez droga notke na pieniazki ale dopiero w 28tyg dostane i moge sie starac o maciezynskie juz czego nie wiedzialam zupelnie!!!a zapomnialam dzis w nocy jakas dziewczyna rodzila u nas w szpitalu on jest bardzo malutki i ma jedna sale porodowa i jedna poloznicza wiec jak weszlam to ta dziewczyna taka speszona blada i kolo niej woda mineralna stala i dzidzia taka wpatrzona byla w tego swojego skarba ze sie biedna pijac wode z butelki polala hehe:-D

eve19 Mam prosbe :) jak piszesz to uzywaj przecinkow i kropek, bo normalnie mecze sie jak czytam twoje posty. :) Nie wiadomo gdzie sie konczy jedno zdanie a drugie zaczyna :)

reklama
Do góry