reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Ja również chodzę prywatnie i mam tylko lekarkę, która mierzy ciśnienie, wpisuje wyniki badań i waży, mierzy i takie tam...

reklama
Dziewczyny a jak tam wasze morfologie? Mi ostatnio gin powiedział, że morfologia bardzo słaba, co mnie troche zaskoczylo bo tak na moje oko(oczywiście się nie znam, ale to szczegół) nie było tak tragicznie. Hemoglobina wyszła mi 10 jednostek. Gin mówil że inne parametry mówią, że bedzie gorzej. Troche mnie to martwi. A jak u was?

Dlaczego Ci lekarze tak strasznie dołują...Ja tez mam słabe wyniki ale za każdym razem lekarz pociesza mnie że to raczej normalne w ciązy, i że poprawią sie po lekach. Uszka do góry, tylko trzeba zażywać odpowiednie leki.:)

u mnie hemoglobina tez poniżej normy 10,4 - ale w zasadzie to zadne novum dla mojego anemicznego organizmu
w kazdym razie mierzyłam ost po stosowaniu bioferu, a teraz mam tardyferon i b12 i wreszcie czuję się świetnie, chyba bede to brała forever :)

U mnie morfologia bardzo dobrze,a ja sie martwiłam,ze moze jakas anemia sie pojawi,bo ciagle mam brak apetytu i jem ,bo wiem ze musze:-)na szczescie wszystkie wyniki ostatnio wyszly bardzo dobrze:-)

Ja mam hemoglobinę teraz 11,5 bo brałam żelazo, a miałam poniżej 10 ... Także teraz HGB z normie, ale za to PLT 130 i spada :/ i znów mam brać żelazo ... :/ ;-)

Ja chodzę prywatnie i mam i położną i lekarza prowadzącego. Położna wpisuje do karty ciąży wyniki badanich, mierzy ciśnienie oraz waży.
anbar ja mam tak samo.

ostatnio morfologie mialam 11,75 takze calkiem niezle:) przy mojej wegetarianskiej diecie:) ale w tym lub nastepnym tygodniu ide ponownie zrobic...takze zobaczymy co tam wyjdzie:)

reklama
Mi hemoglobia wyszła 10,6. Jest lepiej niż ostatnio ale wątpie, żeby gin był zadowolony z odstawienia zastrzyków z żelazem :zawstydzona/y:
No i bakterie w moczu.. rany, cóż to takiego? Nigdy nie miałam bakterii.. są groźne dla maleństwa?

Dzisiaj mam wizytę, znowu zobaczymy naszego szkarbka. Mam nadzieje, że wszystko ok bo mam bóle jak przed okresem już od wczoraj i nospa nie pomaga :(:-(

Do góry