reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

O polowkowym angielskim zdaje sie ze pisalam przed wyjazdem do Polski.. w Polsce bylismy na USG d4, ale ze to byl 22 tyg to lekarz dobrze sie maluchowi przyjrzal. Z wszystkiego byl bardzo zadowolony, waga malucha to 493g (tydzien temu w srode), wymiary glowki i inne w normie, dzidzia ma duzo plynu w ktorym sobie skacze, pepowina prawidlowa z lozyskiem tez wszystko w porzadku. Wszystkie organy na swoim miejscu, serduszko bilo miarowo (w czasie sluchania serduszka synek dwa razy kopnal USG), przed wizyta zjadlam batonika, to sie wyjatkowo maluch krecil :), jedyne na co zwrocil lekarz uwage to ze żołądek jest malo widoczny ale powiedzial, ze prawdopodobnie jest poprostu pusty w tym momencie - za to na polowkowym angielskim 2 tyg wzesniej bylo bardzo ladnie widac zoladek. No i jak juz pisalam w innych watkach dzidzia pochwalila sie klejnotami :) bylam zaskoczona bo bylo bardzo wyraznie widac i na zwylym USG i na 4d :)

Poniewaz zaszla mala pomylka z rejestracja do lekarza (pani w recepcji podala mi inna godzine i w ostatecznosci przyjal mnie inny lekarz i to po godzinach), to mnie nie zbadal. Troche sie martwie bo jak bylam w Polsce u lekarza w kwietniu to mialam infekcje i przyjmowalam pozniej przez 6 dni globulki, lekarz wtedy zalecil ze jak bede w Polsce zebym sie zbadala ponownie.. a ze te wizyta byla pod koniec urlopu to juz nie mialam czasu zeby isc do innego lekarza :(, a tutaj w Anglii nie bada mnie ginekolog tylko sie widze z polozna.. i sie martwie czy juz jest dobrze.. i czy infekcja nie wrocila.. wlasciwie od poczatku ciazy mam takie kremowe uplawy ale nie pachna one brzydko wiec juz sama nie wiem..

Kolejna wizyta (z polozna) w piatek.

Zapisalismy sie tez z D na szkole rodzenia (3 razy po 2h) we wrzesniu i na warsztaty karmienia piersia (3h jedno spotkanie).

reklama
też mam kremowe upławy. brałam globulki i niby przeszło, ale trochę nadal jest. Lekarz mi kazał kontrolowac, czy się nie zwiększa ilosc jak nie no to ok, bo w ciąży niestety nigdy idealnie nie będzie, a jak się zacznie zwiększac to od razu informowac.

Za dwie godziny będę na wizycie u lekarza :-) zjadłam batonika, żeby mały się ruszał trochę i jest mi bardzo nie dobrze.... po prostu zerowa tolerancja słodyczy :szok:

Witajcie, nie było mnie tydzień bo odpoczywałam od upałów na działce. Wróciłam do miasta na badania wczoraj, dziś odebrałam wyniki i się podłamałam.
Poziom czerwonych ciałek nadal poniżej normy i nadal spada. Hormony tarczycy nadal nieuregulowane (mimo większej dawki Eutyroxu) a na dodatek cukier po obiążeniu glukozą po godzinie wyszedł mi powyżej normy. Jakby tego było mało od kilku dni chyba nie wyczuwam ruchów dziecka, a już był czas że wyczuwałam prawie codziennie. Tylko się załamać. Jutro mam po południu połówkowe.... I mam różne obawy. Oczywiście ochota na jakiekiekolwiek zakupki dla dzidzi przeszła zupełnie.. :(

Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza jak pisałam wcześniej. Najedzenie się słodyczy nic nie dało, ponieważ maluszek ma tako mało miejsca, że nie może się kręcic i skakac bardzo, a jak już to w okół własnej osi, co robi. Niestety ma tylko 10cm długości. W 23tc lekarz powie, co dalej po badaniach połówkowych. Na razie mam czekac.

Izeczka a nie za wczesnie mialas ten test obciazenia glukoza? Przeciez u Ciebie dopiero 20 tydzien sie zaczyna:confused: A jaki mialas wynik po 1h?

malamrowka ale cos sie dzieje niedobrego czy zle zrozumialam Twojego posta? Czemu dzidzius ma tak malo miejsca i co jest przyczyna, ze jest taki malutki? I na co masz czekac do 23tyg?

Izeczka a nie za wczesnie mialas ten test obciazenia glukoza? Przeciez u Ciebie dopiero 20 tydzien sie zaczyna:confused: A jaki mialas wynik po 1h??

Ja też wlasnie nie wiem jak to jest, bo mam zrobić ten test obciążenia glukozą a będę wtedy w 20/21 tc a wszędzie pisze że się go robi miedzy 24 a 28 tc.
Ale może jak się go zrobi i wcześniej to wyniki też są miarodajne.

Małamrowko nie strasz proszę :(. Wszystko musi być dobrze, trzymam kciuki...
A ja wczoraj doebrałam wyniki badań.
Żelazo wynik 20, norma 50-170 ;)
Hemoglobina 10 norma 12-16
hematokryt, mmcv, mchc i inne podobne wskazniki poniżej normy
i to co mnie zaskoczyło
leukocyty 12tyś. górna granica normy to 10tyś
erytrocyty na granicy dolnej normy czyli białe krwinki idą do góry a czerwone mi spadaja-fantastycznie :(

Same złe nowiny widzę. A mi śniło się że miałąm taką złą hemoglobinę i wogóle wyniki że natychmiast miałam się pakować do szpitala. mam nadzieję że sny są odwrotnością, dziś odbiorę wyniki to do 15 będę może spokojniejsza. A wam dziewczyny też życzę pomyślności i nie martwcie, tak już jest raz gorzej a za chwilkę będzie dobrze.

Któraś pisała o upławach. Mi po notamecynie nie przeszły, dopiero jka byłam w 3m ciąży dostałąm coś tam z antybiotykiem i pierwszy raz w życiu nie mam upławów, wiecie jaki komfort?

A co ruchów dzidzi też nie lubi słodyczy albo za bardzo i ma w nosie kręcenie się na usg.
MALAMRÓWKA ale co konkretnie powiedział lekarz, czemu mało miejsca i czemu że mały?
IZECZKA wydaje mi się że za wcześnie miałaś tę glukozę ja będę miała dopiero między 24 a 28tyg ciąży.

Malamrowka współczuje bardzo, trzymam bardzo mocno kciukasy żeby było wszystko ok., pewnie bardzo Ci ciężko...... wiem sama jak było jak wróciłam od lekarza, teraz nic tylko leże.
Jak byłam w 16 tc. to maluszek miał 16 cm., więc teraz powinien mieć koło 20....

Ja bym pojechała na konsultacje do innego lekarza, nie zniosłabym czekania do 23 tc.
Trzymam kciuki mocno żeby było OK!

reklama
Do góry