reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Miałam dziś wizytę u lekarza, szyjka bardzo długa, Milenka wysoko, ale główką w dół i nie spieszy się jej na ten świat, lekarz stwierdził że może tak być że przenoszę ciąże :( ...mam dość upałów, nie chce :(
czemu jak ja chcę żeby już wyszła to ona się nie wybiera na ten świat?

Dziś też lekarz pobrał mi gbs i miałam ktg ale skakało od 120 do 156 w ciągu 30min.. a mało się wtedy ruszała.

Za 2tyg następna wizyta, chyba że zmieni zdanie i się urodzi, chyba muszę się wziąć za sprzątanie i przygotowanie pokoju małej już tak na tip top to może zmieni zdanie :)

reklama
Lidka wiem co czujesz bo dokladnie yo samo czulam 2 tyg temu... pamietaj se masz jeszcze 3 tyg a te 2 do wizyty szybko zleca, wiem po sobie :) zobaczysz wtedy juz pewnie cos ruszy :*
Przy okazji poprosze o kciukasy za jutrzejsza wizyte! Oby moj dziec juz sie zdecydowal i dawal konkretne sygnaly :D

Magdus trzymam kciuki.
Tylko ja się jeszcze stresuje tym, że jak się urodzi w terminie to nie ma kto mi pomóc.. bo mama 24 wraca do pracy (jest nauczycielką i nie ma szans wziąć urlopu na samym początku) a mąż w sierpniu też nie ma jak wziąć urlopu bo nie będzie miał kto pracować i dopiero we wrześniu by mógł.. :(

No to ja wlasnie po wizycie :)
Bioprofil ok, jak zwykle mały na usg śpi ale fajnie tak raczka ruszył i miał na buzi tak słodko ;) serduszko chyba było 158 bicie..
Pobrali gbs i jeszcze na cos tam tu pobierają z nosa na jakas bakterie, jak ogarnę to wam napisze na co to bo nie zrozumiałam do końca.. Noi mówiłam tez ze pd dwóch dni zaczęłam mieć raz dziennie takie kłucie w pochwie jak wstaje rano wiec sprawdzili tez.. I co i mały bardzo nisko główka siedzi i rozwarcie juz na 1-1,5 cm wiec ja jestem wow.. A czy to możliwe (??) ze mogła dotknąć jego główki podczas badania bo czuc było ze jak macala to on jakby tak podskoczył do góry tak sie nagle poruszył..
I mam juz ustalony termin indukcji na 20go na 8 wieczór mam sie zgłosić na oddział.. Czyli na samym początku 39 tygodnia.. No wow tozto juz za dwa tygodnie, sie chyba zestresowałam bo wsiadłam w auto i mi łezka poleciała z emocji..

Ostatnia edycja:
Muszę dać radę, chodź wiem, że będzie ciężko. Muszę chyba zacząć przysiady robić albo wysprzątać na błysk całą chałupę to może zejdzie niżej :) Będę się martwić jak do 20 nie wyjdzie.

Bunia gratuluję Tobie udanej wizyty i że chociaż u Ciebie się coś ruszyło i coraz bliżej do porodu :)

reklama
Do góry