reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Tak. Starawe jest. Przepływy w pępowinie i mózgu dobre, wiec na szczęście. Ale łożysko stare

to jak jest łożysko stare to nie powinni zrobić cc?
Tak mi się wydaje, że jak tak jest to w Polsce robią,.nie wiem jak gdzie indziej.

A dajcie spokój nawet nie chce mi się o nich gadac. A te ich obchody w stylu
Dobrze się pani czuje? Ruchy pani czuje? No to dobrze..

Anney ile? 3,5? Omg! Ja nie wiem jak oni te pomiary robią. To że ma zwapnienia to znaczy że stare i nie dlugo powinien nastąpić poród?

Ja po wizycie mala wazy 2671 +/- 350 g jakos.
Czyli waga w normie a ja mam poprostu wielki brzucho. Mala jest na 50 i 10 centylu wg pomiarow.. :)

Anney kurcze i jak tu wywolac porod ? Jak skurcze mam nadzeje ze pogmeranie szyjki cos pomoze.

Ja juz nie biore nospy i magnezu bo jak widac te skurcze moga byc a i tak bede sie meczyc wiec co ma byc to bedzie. Mala sie moze rodzic juz.. m wezmie wolne najwyzej jak jeszcze mojej mamy nir bedzie ;)

reklama
Beata to cos w angielskim stylu typu - happy baby...
Obys tulila mała wkrótce && pogon ja trochę.
Anney ..... 3.5 cm o goszzzzz.
Ja tez pewnie taka mam :(. Tak to po szwie czasem bywa. a maly tez tuz przy szyjce a ta trzyma jak glupia. Juzam czasem dość. Im dluzej czekam tym bardziej zaczynam sie bać porodu.

Do góry