reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Blerka no to wiemy która będzie następna [emoji16]
Lakara nie dziwne, że się martwisz. Ważne, że Cię zbadali i będziesz mieć usg. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze & & & & [emoji8]

reklama
Panikara, mieli dzwonić w poniedziałek.

Mieli

Nie zAdzwonili.
Dzwoniłam dziś, bo to ważne do porodu, a oni mówią ze jeszcze nie maja żadnego wolnego, jestem na liście pierwszeństwa ale nic nie przyszło spowrtoem, wiec mam czekać.

W piątek wizyta u lekarza.
Jutro ktg.

Ancikowa - u mnie też brak oznak zbliżającego się porodu, a to już zaczął się 38 tydzień. ..
Ja zaczęłam tyć!!! Przez całą ciążę 2,5 kg i w ciągu 3 tygodni kolejne 2! Ale chyba wodę zatrzymuje, bo spuchlam, oije jak głupia, a mało sikam.

Lakara, a może dzidziuś się inaczej ułożył, stad te wymiary brzucha?
Ja mam już tak jak z Ala w obwodzie 123cm (tyle mialam na tydzień przed porodem) a rozstępy w zupełnie innym miejscu i brzucholi taki pełniejszy u góry.

Blerka - :))))

Aa to nawet nie wiedzialam ze palpacyjnie to moga wyczuc.
Taak to Ci wyliczyli dlugosc porodu.. hehe a to co w domu sie nameczylas to twoje. Ile wg Ciebie twarl porod ?

To czas trwania od przybycia na porodowke, ale jak dla mnie to zaczął się od odejścia tego czopa w sobotę o 4 rano.

Hahahaha
Szafa!
Hahaha

Masz racje.
Ubieram sie w jedwabna koecke, lecę do knajpy, stanę w drzwiach, rozdzieram kiecę i wołam, seba bierz mnie teraz choliera bo oszaleje!
As wody odejdą.

Trauma
Dokonać życia hahah

Seba bedzie po północy.... Jak zawsze.

Blerka, rodz! Szafę złoży twój m jak będziesz w szpitalu poporodzie [emoji3][emoji3]

Aha taki pikuś że nie ma sprzętu dla ciężarnej tuż przed rozwiązaniem... makabra to kciuki za jutro! Idź do Seby się rozluźnić bo z tą waszą służbą zdrowia zwariować można

Blerka szafa już tuż tuż więc i poród się może zbliżać :) swoją drogą jesteś chyba jedyna w terminie która nie chce urodzić ;)

reklama
Anney - to zrób sobie wstęp... :p czas szybciej zleci do powrotu Seby..

Panikara - ja juz sama nie wiem czy nie chcę... chyba po prostu do mnie dociera i najzwyczajniej się boję. W szczególności, że jak już się zacznie to będę musiała zdecydować czy dam radę dojechać do wawy do szpitala czy jednak zostaje u siebie. Dziś z gin przerobiłam kilkanaście scenariuszy i ona mówiła kiedy wawa a kiedy moja mieścina....Chyba zaczynam panikować ;) dlatego się tą szafą podpieram...

Do góry