reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Dziewczyny gratuluję dobrych wieści.
Lucalew ja dalej Cię uspokajam bo tak jak dziewczyny mówią poprzednio mógł być jakiś skok albo po prostu nie dokładne pomiary o dlatego tak wyszło. Najważniejsze że jesteś pod opieką i już za tydzień znowu wizyta. Odpoczywaj teraz bo brzuch boli pewnie z nerwów i zmęczenia.

reklama
Anney Lucy bądźcie spokojne póki co. Nikt Was nie skierował do szpitala, więc nie jest źle. Moja znajoma z listopadowek leży w szpitalu, ale u niej były kiepskie przepływy i córka słabiutko rosla. A Wam chyba jeszcze nikt nie postawił tej diagnozy, więc głowa do góry, bo szkoda dzieciaki stresować.
Propo wód to ja w 33 tc miałam 4,5 max 5. Gin od usg kazał kontrolować, ale moja ginka położyła mnie na oddział i Franek dostał sterydy. Po dwóch dniach wyszłam, w między czasie starałam się dużo pić (choć to nieudowodnione, że ma pomóc) i wychodząc miałam 7-8 i nakaz oszczędzania. Fajnie :-( bo przy cukrzycy ciazowej właśnie musiałam się ruszać. Ale wody się poprawiły i szczęśliwe urodziłam e terminie. Ale do 10 tak jak u Was to nie doszłam wtedy.

Blerka super informacje!

Beata ja tez sie boje ze mala sie pepowina owinie ;( ona tak sie wierci..

Magdus moja tez gwaltownie sie rusza.. i tez takie drgawki jakby ehh..

Anney no ale jak oni widza wage.. przeciez skoro wszystko uroslo..na tej podstawie wyliczaja wage.. eh zawsze cos ;/

Magdus a mi sie wydaje ze te trzepotanie todziecko cwiczy pluca moze .mkurde sama nie wiem.. ale sni o czyms i jakies dziwne ruchy wykonuje hehe.

Beata Gratuluję wizyty ;)

Lucalew oj to trzymam kciuki za nastena wizyte.

Lidia to super ze cholestazy brak ! Uff

N

Lucalew i jak z bolami ?

Kurde przerazaja mnie wasze wizyty .. tzn ze teraz jiz w kazdym momencie moze nas zlapac..a ja nic nie gotowa.. kurde chyba musze zaczac dzialas jakos bardziej efektywnie..

Blerka no to super wiesci

Akuku trzyma ale juz nie tak mocno. Ide zaraz spac mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.

Kruszka mnie z 7,5 wzrosło afi do ok 10 wiec i tak dobrze bo bylo dlugo na poziomie 8 ale pewnie picie tez pomoglo chociaz w sumie w calej ciazy duzooo pije wody.Przeplywy sa u mnie dobre. Nic musze sie oszczedzzc i czekac cierpliwie do przyszego piatku.

reklama
Blerka super wiesci :*
Ech Ty cwaniaku Lucynko haha zostawisz mnie tak i urodzisz sobie pierwsza phi! A my biedne pewnie bedziemy lazic tydzien po terminie !
Dziewczyny prosze sie nie denerwowac! Mnie juz te wyliczenia nie ruszaja. Pamietacie jak malej niby glowa przez 2 tyg nie urosla? I byla o tydzien mniejsza? Po dwoch tyg na wizycie znow miala 1, 5 tyg do przodu! I z waga wtedy tez najpierw miala 950 a pozniej tylko 1050 i tez w glowie mialam rozne mysli a pozniej w 2 tyg do 1,5kg podskoczyla. Poza tym albo ktpras mowila albo wyczytalam ze po 30 tyg takie pomiary noe sa dokladne bo dzieciaki sa duze. Glowa do gory mordenki!!

Do góry