reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Yhymmm no to muszę tego z NFZ podpytać, możę na tym jego usg coś tam jednak dojrzy, a jak nie to wydam te 200 zł na usg 3D żeby mi wszytsko konkretnie lekarz powiedział. Mój chłopczyk mało się ostatnio rusza, tzn nie kopie może dlatego tak mi sie wydaje,że mało. Szura po brzuchu

To córeczka bedzie pewnie zachwycona :))

reklama
Beatka nie. Mowi ze przyczyn może byc kilka, ale najprawdopodobniejszą jest niewydolne łożysko. Ale tego w raporcie nie ma, a przepływy w pępowinie sa napisane ze w granicach normy , to ona nie jest w stanie powiedzieć. (Tutaj usg robią technicy ultrasonografii a konsultanci zajmują sie dziećmi. To nie ginekolodzy/położnicy potrafiący robić wszystko. Niestety.

Anney no tak tylko to czekanie..kurcze dwa tygodnie. .ja bym osiwiala:-( a i tak już siwa jestem:-p

Lili a nie mozesz gdzies taniej znaleźć? Tak się mowi ale na 2D wiecej lekarz jest w stanie zobaczyc. A 3d jest bardziej wizualne dla mamusiek;-)

MOja lekarka powiedziała, że mam bardzo zniszczone łożysko i ze gdyby mnie nie znała i mojego podejścia do ciąży to by obstawiała, że palę papierosy - w takim stanie mam łożysko. :-(

o wody pytałam to powiedziała tylko, że ok...

Leon po Mozarcie się trochę rozbudził i dzięki Bogu bo już zaczynałam panikować...
idę skręcać fotel bujany do pokoju Glizdy :)

Beata mogę, bo 2D sa tańsze, ale myślałam o 3D bo na połówkowym nie zobaczyłam buźki i chciałam przy okazji ją ujrzeć. Myslałam też ,że 3D jest konkretniejsze, bo tamten lekarz co mi robił był najbardziej konkretny z wszystkich u których byłam

Lilija mi o wodach lekarz w szpitalu powiedzial ze ich ilosc jest obnizona jak bylam w 19 tc i od tego momentu bylo to dokladnie sprawdzane razem z szyjka na kazdej wizycie. Wage sprawdzilam z poprzednim usg ktore mialam 2 tyg temu i porownalam z innymi parametrami i na wizycie u ginki wczoraj jej o tym powiedzialam. Zapisala to wszystko ale tez zaczela uspakajac ze mimo wszystko parametry sa zgodne z tygodniem ciazy i ze sprawdzimy za tydzien czy cos sie zmienilo.
Mysle ze gdyby cos bylo nie tak to by Ci lekarz powiedzial. Ja tez staram sie o wszystko pytac ale raczej mi wszystko lekarka mowi.

Anney czyli powiedzial to samo co mi

A u mnie z ost usg pisze: (to chyba wody no nie?)
Amniotic fluid index - 18.1 (9.4-22.7) wiec w normie, a we wcześniejszym jeszcze usg pisało to samo ze ten indeks ale było podane tylko - 7.0cm (deepest pocket) i ze volume jest normal ..

Tsk bunia to to AFI

Ja mam 10 na wczorajszym scanie.

Lucynka, muszę spojrzeć co tobie mówili bo juz nie pamietam.

reklama
Do góry