reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Cześć mamuski.

W PL lekarz ma obowiązek wykonać 3 USG w trakcie ciąży. Wszystkie z mierzeniem. W okresie kiedy robi się prenatalne, później połówkowe i ostatnie pomiedzy 28 a 31 tc. .To,że lekarze robią je np co wizytę to ich dobra wola, zresztą i tak zazwyczaj nie mierzą tylko sprawdzaja ogólny stan ;)

Mój mały też się mniej rusza, mało kopie a raczej szmera mi brzuchol. Dzis też nagle zaczął rytmicznie pukać i myślę,że to była czkawka :)

Trzymam kciuki za dalsze wizyty. Anney głowa do góry! Czekamy do jutra z interpretacją

reklama
Anney tak jak dziewczyny piszą mam nadzieje ze jutro lekarz powie jakieś dobre wieści i nie będziesz sie zamartwiać :) &&&

Magdus skoro czkawka to to co piszesz to ja czułam chyba z raz lub dwa i tez sie zastanawiałam co to jest, to juz wiem :) [emoji121]

Tak takie delikatne rytmiczne stukanie to czkawka. Nawet kiedys przez detektor zalapalam sie na czkawke malej :D ale dochodzi jeszcze to trzepotanie dziecia i kiedys cos czytalam o nierozwinietym ukladzie nerwowym u takiego malucha ale przyznam sie ze mnie to czasem przeraza

e tam Beata na to nie patrz, moja jak miałam robione usg tydzień przed porodem wg usg ważyła 2800 urodziła się 3500g także nie ma co zwracać uwagi na te szacunkowe miary.

Beatko i dobrze :p na co Ci duze dziecko, tylko bys sie wymeczyla :D a kruszynka sie wysunie, nawet nie poczujesz :D moja kolezanka urodzila 4600 czy 4800... ja bym chyb umarla :D

Hej dziewczyny ja juz po
Usg echo serduszka wyszlo ok aczkolwiek zestresowalam sie bo waga nie urosla i pomiary sa praktycznie takie same jak 2 tyg temu
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
Ginka na wizycie uspokoila mnie ze mimo to i tak wymiary sa zgodne z tyg ciazy i ze za tydzien mam przyjsc to zobaczymy czy maly urósł czy nie i wtedy szpital i podadza mi sterydy na plucka dla malego i moze szybciej rozwiążą ciaze
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Szyjka sie skrocila ale jest jeszcze zamknieta wiec mam lezec i dalej brac leki ahhh Wod jest ok afi 10 wiec wiecej niz bylo ale dalej w dolnej granicy normy.

Anney czyli mamy tak samo z jednej stony uff a z drugiej tez sie zdenerwowalam i zaczal mnie brzuch bolec :-(

reklama
Hej, ja tez juz po.
2kg, wszystkie parametry w normie (dokladnie w srodku krzywej). Wiek wg usg 32+, wg OM 31,3. Wiec troche zwolnil, ale caly czas do przodu jest.

Anney, a Lola to chyba 'duza' wyszla ostatnio, prawda? Moze cos nie tak w pomiarze wtedy bylo albo skok jakis akurat miala, stad teraz mala roznica?

Magdus, moj tez sie przedziwnie rusza, wypina mi ten brzuch czasem tak gwaltownie a potem znowu cisza. Ale z chlopakami tez tak mialam. A o ukladzie nerwowym nie czytaj :-)

Beata, dobrze ze wszystko ok. Moj maly prawie taki sam ale nie komentowal ze maly bedzie...

Do góry