reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Magdus wcale nie chce byc pierwsza, marzy mi sie zeby maly jeszcze z miesiac chociaz posiedzial w brzusiu.
Dzisiaj juz lepiej, brzuch miekki i nie boli ale wczoraj mialam dola i ten bol brzucha, twardy byl caly czas i potem jeszcze bol glowy i niedobrze mi bylo a na dokladke cala noc koszmary i co chwile sie budzilam ale dobrze ze brzuch juz nie boli.

reklama
Juz po wizycie. Za 2tyg kolejne usg, żeby sprawdzić przyrost. Przytyłam 9kg, białko w moczu jak zwykle, anemia.

Magdus wiem wiem ze to zarty. Fajnie by bylo gdybysmy w tym samym czasie na porodowkach lezaly i pisaly relacje z postepow porodow :-)

Anney a co lekarz mowil Ci o tych pomiarach i wadze malej?

Jak Was czytam to stwierdzam,że albo mój lekarz nie dopełnia swoich obowiązków albo ja jestem jakaś "niezainteresowana". bo wagę to tylko mi mówił z 3 razy, o wodach nigdy nie wspomniał ani słowa, więc nawet nie wiem ile ich jest , nie wiem czy nie sprawdza czy jest ok więc nie mówi...

Anney ja przytyłam już 15 kg, ale jestem też mocno spuchnięta.

USg to mieć nie będę już do rozwiązania, bo zrezygnowałam z prywatnego a ten z NFZ ma słaby sprzęt więc raczej mi nie bedzie robił. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, jak was czytam to zaczynam mieć wątpliwości.

Kupiłam wapno na swędzenie- czy w ciązy można je brać?

Powiedziała, ze
Rzeczywiscie mały przyrost wagi małej i trzeba ja monitorować, stad kolejne usg za 2tyg i jeśli za mi przybierze znów, to rozwiążą ciąże szybciej.
Mówiła, ze wody juz mogą sie zmniejszać, w związku z czym tym mamy sie nie przejmować.

Mi też lekarka nic nie mówi o wodach, o przepływach :( jedynie to łożysko z przodu, ale teraz na usg zobaczymy czy poszło na dół czy do góry. W ogóle teraz mam śmiesznie wizytę bo w sobotę, idę na USG z córką, bo strasznie chciała podejrzeć braciszka :)

Ja tez nic nie wiem o wodach itd ale ja wychodzę z założenia ze gdyby bylo cos nie tak na pewno lekarz by zareagował. On od tego w końcu jest.
Anney a powodu malego przyrostu ci nie podali? Czy z lozyskiem jakis problem czy z pepowina? Nic szczegolowego nie podala?

Lili ale zawsze mozesz sobie chyba zrobić usg dodatkowo prywatnie? Ja np place 60 zl i mi zrobi usg nawet jak nie mam skierowania. Zaplace i mi zrobią a ja się uspokoje.. ty nie masz takiej możliwości? Moze popytaj w innych przychodniach

reklama
Anney no nastepna! :D wszystko bedzie dobrze kobity i wszystkie urodzimy w terminie!
Lucynko no ja tez bym chciala ale to tylko nasze lobuzy decyduja :D
Ja juz zauwazylam ze moje cialo juz kompletnie do mnie nie nalezy, ona wyprawia co jej sie podoba :D
Mi tez nie mierzy wod tylko zawsze pisze ze w normie... i o przeplywach tez nie, jedynie ze mam liczyc ruchy bo jesli bedzie mniej to przeplywy moga byc nie takie

Do góry