reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

ja mam tak samo z pęcherzem:sorry: czasami zamiast szybko małą nakarmić w nocy aby się nie rozdarła biegnę do toalety i mała robi koncert ale inaczej nie daję rady:confused2:

reklama
Ja mialam (czy mam) szwy rozpuszczalne i staralam sie je dzisiaj odnalezc. Widze miejsce szycia (gruba blizna od P do O) ale szwow w tym nie ma.. Nadal czasami mnie piecze przy siku,swedzi, no i O boli przy zalatwianiu. Czy to normalne po ponad dwoch tygodniach?
Co do pecherza - nie czulam wogole ze chce mi sie siku do 4 dni po porodzie,teraz jak juz naprawde sie uzbiera to czuje :)

Mnie nacięcie nic nie bolało... na szczęśćie...

Co do siuśków, to też nie miałam z tym problemów...

Elka ściąganie szwów nie powinno boleć... mnie nie bolało... a co do kąpieli, to pamiętam, że lekarz mówił, że prysznic mozna normalnie brać, nie wiem jak to jest z lezeniem w wannie, ale teraz po porodzie SN leżałam już kilka razy w wannie, z resztą to pomaga na bolące krocze, więc jeśłi można z rana w podwoziu sie kapać to z taką na brzuchu chyba też...

dziewczyny jutro czeka mnie ściąganie szwów boje się cholernie -czy to boli??
czy od jutra mogę sie kąpać w wannie??

mnie bolalo cholernie az mnie wykrecilo, ale to tylko przy jedym szwie - reszty nie czulam.

Amelkowa - co do nietrzymania moczu nie mam problemu i nie mialam..

Cholera a mnie martwia te cholerne szwy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Lekarz mi powiedzial, ze mam rozpuszczalne, ale ze polozna mi sciagnie je.
No wiec sciagnela polozna, ale te bardziej wewnatrz zostawila, mowila ze same wyjda. No i to juz ponad miesiac a ja te gow** dalej mam!
Pelno jakis poplatanych nitek i drucikow nosz kurde... w dodatku czuje, ze pod naskorkiem jest cos cienkiego, twardego...boje sie ze to szew mi sie wrosl, niewiem co z tym zrobic.. sama nie jestem w stanie sobie ich wyciagnac bo sa zbyt gleboko... i co z takim fantem zrobic? :eek:

ja też czułam jeden szew przy zdejmowaniu, za to jak tylko mi położna zdjęła to normalnie taka ulga jakbym wcale nacinana nie była
nie pamiętam ile mnie ta maść kosztowała, z tego co wiem cepan jest tańszy, ale na mnie akurat nie działa

przestałam plamić, myślałam, że już mi tak zostanie ;-)
za dwa dni mam teoretyczny koniec połogu, do lekarza idę w przyszły poniedziałek

Do mnie wczoraj wieczorem zadzwonil lekarz bo w probce moczu pobranej w piatek znalezli jakies bakterie (podobno infekuja pecherz ) + cos tam jeszcze (zapomnialam nazwy ale dzis sie dowiem). Stad te pieczenie,swedzenie itp.Przepisal antybiotyk(penicyline) i jakies inne badziewia. Najpierw sprawdze co tam wykryli zanim cos wezme bo jednak jeszcze podaje wieczorem malemu moje mleczko. Oni tu znaja trzy leki na wszystko z tego co widze: Paracetamol,Penicylina i Clotrimazol:-p:confused2::sorry:

reklama
Ja maiłam zdejmowane jeszcze w szpitalu w zeszły piątek i ogólnie nic ni czułam 2 mi same wypadły a reszta skalpelem nacięta i bez problemu wyszła lekarz który mnie szył robi chyba specjalizacje z chirurgii plastycznej bo ni cholery nie mogę w lusterku znaleźć blizny i jakiegokolwiek śladu co mnie cieszy:-D siadać sobie mogę jak chcę :-D
Co do sików to faktycznie ie czułam ich tak do 4 doby po. Praktycznie krwawienie mi ustałło a jestem niecałe 2 tyg po porodzie.

Do góry