reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

W ciąży można było brać urosept, teraz jak karmię piersią to też mogę? W sumie już wzięłam dwie tabletki bo nie mogę wytrzymać, mam nadzieję że Ani to nie zaszkodzi :-:)-:)-(
Można brac Urosept nawet jak się karmi- moja ginka mi to zaleciła tuz po porodzie, b. piekło mnie po cewniku.

Dziewczyny ja też sporo krwawie i to mnie martwi nawet nie krwawienie ale czasem wylatują takie skrzepy ciemne jakaś galareta , masakra, mam nadzieje że to nic niepokojącego . I wkurza mnie rana po cc , Ogólnie to tylko nieduża kreseczka i to jest super ale mi się od wczoraj z niej sączy dużo płynu nie krwi tylko takiego lekko żółto-różowego, całą koszule miałam w nocy mokrą , wiem że muszę wietrzyć rane ale i tak się leje , I ja nie widze ani jednego szwa na ranie czy możliwe aby nie mieć w ranie po cc wcale zewnętrznych szwów?Brzegi rany do siebie przylegaja czyli raczej się nie rozeszła, sama już nie wiem:eek:
Dentico - moja rana po cc b.ładnie się goi. Po 7 dobie ściągnięto mi szwy, przemywałam spirytusem i solą fizjologiczną, teraz smaruję Contratubexem i ładnie to wygląda. Teraz, jak i wtedy po tej operacji, rana ni ślimaczyła się ani nic. Wiem,że jeśli z rany coś cieknie, albo np. rana piecze, jest bardzo czerwona itd to należy udać się do lekarza, bo to może być stan zapalny. Spróbuj przemywać spirytusem, tym co do pępka miałaś i obserwuj,a jak wygląda to nieciekawie, to marsz do ginki albo choć do rodzinnego.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja też sporo krwawie i to mnie martwi nawet nie krwawienie ale czasem wylatują takie skrzepy ciemne jakaś galareta , masakra, mam nadzieje że to nic niepokojącego . I wkurza mnie rana po cc , Ogólnie to tylko nieduża kreseczka i to jest super ale mi się od wczoraj z niej sączy dużo płynu nie krwi tylko takiego lekko żółto-różowego, całą koszule miałam w nocy mokrą , wiem że muszę wietrzyć rane ale i tak się leje , I ja nie widze ani jednego szwa na ranie czy możliwe aby nie mieć w ranie po cc wcale zewnętrznych szwów?Brzegi rany do siebie przylegaja czyli raczej się nie rozeszła, sama już nie wiem:eek:

Dentico... co do skrzepów normalne. Co do rany...powinnaś chyba mieć szwy, bo to normalana rana pooperacyjna, chyba, że jakimiś rozpuszczalnymi Cie zszyli:eek:?? dziwne, nigdy się z czymś takim nie spotkałam.
Co do sączenia się... mnie się nic nie sączyło, ale uprzedzano mnie ,że może. Kazali przemywać spirytusem salicylowym, nie takim jak do pępka, bo będzie Cie piekło jak cholera-chyba jest za mocny taki 70% spiryt, tak mi się wydaje..Ja kilka razy dziennie przemywałam salicylowym i jest cacy. Jak będzie Ci się długo sączyć to idź może do lekarza??

Medeuska, Agnieszka dzięki ;-) w sumie skończyło się na tamtych dwóch tabletkach, zaczęłam pilnować z zegarkiem kiedy chodzę siusiu i dolegliwości minęły... Tylko chciałabym już żeby wróciło do normalności...
W ogóle to ciekawa jestem jak tam moja nerka...

Kinguś zalecili Ci jakąś kontrolę tego wodonercza?

Asheara ja mam taką twardą tę bliznę...

Dziewczyny jak długo można krwawić bo ja już 6 tygodni i nie wiem co mam z tym zrobić czy zgłosić się do ginekologa?? Proszę o pomoc bo to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam

Dziewczyny jak długo można krwawić bo ja już 6 tygodni i nie wiem co mam z tym zrobić czy zgłosić się do ginekologa?? Proszę o pomoc bo to moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam

Ale po 6 tygodniach połogu i tak zalecana jest wizyta u gina ,więc powinnaś się wybrać i sprawdzić dla własnego spokoju,czy wszystko jest o.k:tak::tak::tak::tak::tak:

Dentico,
ja po cc miałam dwa szwy po bokach, a między nimi tylko taką nitkę. Teraz prawie jest to niewidoczne. A co do tego, że coś Ci się siączy, to zadzwoń lepiej go lekarza.

właśnie mam pytanie może tu jest odpowiedniejsze miejsce niż na głównym jak długo macica sie oczyszcza-w sensie ile moze potrwac to krwawienie bo mi przez5 dni sie lało jak z wiadra a teraz dalej tyle że duuuuuuuzo słabiej nawet słabiej niż przy okresie - czy to wróży końcówke czy jeszcze długo tak będzie ciec?:zawstydzona/y:
i jeszcze jedno rany po nacięciu i po pęknięciu(mam obie)już mnie dawnood paru dni nie bolą praktycznie 2-3 dni po porodzie już jakoś moco nie bolały a nadal boli holernie przy siedzeniu bo mnie szwy ciągną a to juz tydzień i 5 dni czy niepowinny sie już rozpuścić?-ile trwa to rozpuszczanie?

Asheara ja rozsmarowałam contratubexem, robiło się stwardnienie i myślałam, że się nie uda, ale zaczęłam drugie opakowanie maści i nagle zaczęło się cofać :-) i już prawie nie czuję, że coś tam mam. A było takie twarde i mnie ciągnęło, jak nic robił mi się bliznowiec.

mamusia88 na to plamienie nie ma reguły, ja teraz myślałam, że będzie szybko bo po 2 dniach przestałam krwawić a tu niespodzianka dopiero od 2 dni plamię jasno kremowym śluzem. Tak więc 5 tygodni plamienia u mnie było.

Co do szwów to mi zaczęły wypadać po ok 2 tygodniach.

reklama
Dentico mi po pierwszym porodzie (miałam CC) rozeszła sie rana i leciał z niej płyn, ale było to spowodowane tym, ze lakarz źle mnie zszył, nie złapał dobrze jakichś tam powłok brzusznych... moja ginka kazała mi przemywac to solą fizjologiczną... zrobiła mi się taka dziurka i nawet w ta dziurkę kazałz mi ta sól wlewać... miałam przy tym wysoka gorączkę. Potem żeby rana dobrze się zagoiła to nawet mi ją nożyczkami przcieła... ale nic nie czułam. Byc może u Ciebie to coś innego... masz gorączkę? a to miejsce gdzie Ci się sączy ten płyn masz zaczerwienione, zaognione? ja tak miałam... jeśłi tak jest to lepiej iść do gina, bo to nie jest dobry objaw

Laski na hemoroidy polecam Posterisan...

Szwów na zewnątrz już nie mam, i wiem, że te wewnętrzne 4 mi wypłynęły, ale czy wszystkie to tego już nie wiem...:eek:

Do góry