AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
Można brac Urosept nawet jak się karmi- moja ginka mi to zaleciła tuz po porodzie, b. piekło mnie po cewniku.W ciąży można było brać urosept, teraz jak karmię piersią to też mogę? W sumie już wzięłam dwie tabletki bo nie mogę wytrzymać, mam nadzieję że Ani to nie zaszkodzi :--
-(
Dentico - moja rana po cc b.ładnie się goi. Po 7 dobie ściągnięto mi szwy, przemywałam spirytusem i solą fizjologiczną, teraz smaruję Contratubexem i ładnie to wygląda. Teraz, jak i wtedy po tej operacji, rana ni ślimaczyła się ani nic. Wiem,że jeśli z rany coś cieknie, albo np. rana piecze, jest bardzo czerwona itd to należy udać się do lekarza, bo to może być stan zapalny. Spróbuj przemywać spirytusem, tym co do pępka miałaś i obserwuj,a jak wygląda to nieciekawie, to marsz do ginki albo choć do rodzinnego.Dziewczyny ja też sporo krwawie i to mnie martwi nawet nie krwawienie ale czasem wylatują takie skrzepy ciemne jakaś galareta , masakra, mam nadzieje że to nic niepokojącego . I wkurza mnie rana po cc , Ogólnie to tylko nieduża kreseczka i to jest super ale mi się od wczoraj z niej sączy dużo płynu nie krwi tylko takiego lekko żółto-różowego, całą koszule miałam w nocy mokrą , wiem że muszę wietrzyć rane ale i tak się leje , I ja nie widze ani jednego szwa na ranie czy możliwe aby nie mieć w ranie po cc wcale zewnętrznych szwów?Brzegi rany do siebie przylegaja czyli raczej się nie rozeszła, sama już nie wiem![]()
Ostatnia edycja: