reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
jej... jak tam czytam jak cierpicie po tym nacięciu krocza to aż mną wzdryga:sorry:
więc jednak moja fobia to nie było wyssane z palca...

a co do nacinania to nikt mi nie przetłumaczy, że nacinać jest lepiej... mnie nie nacięli mimo tego że mała rodziła się z rączką przy główce a główka miała 35 cm obwodu więc mimo malej wagi... i troszeczkę w środku popękałam ale na 3ci dzień już mogłam bez problemu siadać a po tygodniu zniknął ból całkowicie... teraz jak się pooglądałam to nie ma żadnych fizycznych zmian mimo porodu :happy:

Do jakiego lekarza zglosic się w sprawie hemoroidów? I czy badają TAM????? I czy leki są dostępne na recepte? Bo ja normalnie nie mogę się wyprózniać ta bardzo boli ze az mi łzy stają w oczach.......

Luiza spróbuj procto-glyvenolu. Lek dostępny bez recepty. A żeby się dostać do proktologa (oddupny lekarz;-)) trzeba mieć skierowanie. Możesz się też gina poradzić.

Jagoda - Ile kosztuje ta masc? mozna sie nia zasmarowac po wewnetrznej stronie warg sromowych?
Ja czuje jakby moja blizna... jakby wrosl mi tam jakis drut wewnatrz, porpostu takie to twarde jest :-(

Z tym nacięciem to różnie jednak bywa, wydaje mi się, że dużo zależy od położnej, która nacina i od lekarza, który szyje. Jeśli zrobią to fachowo, to da się przeżyć i nie mieć traumy.

Dokładnie... Ja w sumie nacinanie czułam mimo że było na skurczu i niewielkie... Nie mogłam Ani wypchnąć z siebie a po nacięciu wyszła od razu... Szwów miałam 7 - 4 w środku i 3 na zewnątrz i w sumie muszę powiedzieć że lekarz zszył mnie super :tak::tak:
Pękłam jeszcze lekko w stronę cewki moczowej, ale tam nie trzeba było szycia.
Bolało mnie bardzo 8 i 9 dnia po porodzie, tuż przed tym jak puściły mi szwy... Myślałam że się coś dzieje niedobrego, ale one chyba przed pęknięciem tak się ścisnęły i ciągnęły bardzo...

Asheara ja też mam twardą tą bliznę, to jest jeszcze świeże - miesiąc to mało - więc pewnie dlatego jeszcze twarde... Ja niczym nie smaruję...

Dziewczyny, a żadna z Was nie pisała czy też ma ten problem z nietrzymaniem moczu i nie odczuwaniem parcia na pęcherz...

Amelkowa ja miałam problem z nietrzymaniem moczu, w pierwszą noc wstałam z łóżka i się zesikałam hehe:-D
do niedawna miałam problem z sikaniem wstawalam w nocy tak samo jak w ciąży z tym że ja czułam że mi się chciało....czasami budziłam męża zeby zajal się Igorem bo ja szybko musiałam leciećdo toalety.W szpitalu po porodzie też mialam straszne parcie.Nie raz popuszczałam w majty a raczej w podpaske, dobrze ze ją miałam........Ale to podobno norma po wysiłku, teraz juz niemam z tym problemu....

reklama
dziewczyny jutro czeka mnie ściąganie szwów boje się cholernie -czy to boli??
czy od jutra mogę sie kąpać w wannie??

Do góry