reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Jakiś czas temu pytałam WAS jaka bedzie kondycja moich piersi po porodzie ciązy i krótkiej bo krótkiej, ale jednak laktacji. Chodziło mi o to, czy wrócą do stanu sprzed ciąży. Otóż melduję, że wracają moje "obywatelki" do zywych, tzn. robią się takie jak przed napięte, twarde i jedrność już ta sama. Nie są takie miękkie jak były jeszcze tydzień temu czy dwa.
Chyba gosp.hormonalna wraca do normy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Jakiś czas temu pytałam WAS jaka bedzie kondycja moich piersi po porodzie ciązy i krótkiej bo krótkiej, ale jednak laktacji. Chodziło mi o to, czy wrócą do stanu sprzed ciąży. Otóż melduję, że wracają moje "obywatelki" do zywych, tzn. robią się takie jak przed napięte, twarde i jedrność już ta sama. Nie są takie miękkie jak były jeszcze tydzień temu czy dwa.
Chyba gosp.hormonalna wraca do normy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a nie mówiłam;-):-);-):-);-):-);-):-);-):-)

Aga z tym plamieniem mam tak samo... myślałam, że ustało a tu od nowa musze podpaskę montować, ale liczę, że będzie tak jak Luizka pisze...

Karolinusia:-D:-D:-Dmi po pierwszej ciąży tez wróciły to normy (może nie tak szybko jak Tobie, ale jednak) ciekawe czy teraz też tak bedzie? jak na razie to mnie wkurzają powiększone otoczki, które mi ze staników tych sprzed ciąży wyłażą:cool:

Dziewczyny,

czy to możliwe żebym 5 tyg po porodzie cc dostała okres?? Karmiłam bardzo krótko, w zasadzie Mała była dokarmiana od początku mlekiem z butli mimo dostawiania, laktatora itp.
A tu wczoraj znów się zaczęło i nie jest to żadne plamienie tylko krwawienie jak przy @. Nic mnie nie boli nic się nie dzieje tylko to krwawienie. Czy może "połóg mi się cofnął"??

Karolina hm? niby jak się piersią nie karmi to @ przyłazi wcześniej... ja po pierwszej ciąży dostałam bardzo późno bo 3 m-ce po porodzie, nawet położna mnie nastraszyła, że moge być w ciąży... nie pozostaje Ci nic innego jak się obserwować, jak Ci przejdzie krwawienie za kilka dni to pewnie to @, mnie po pierwszym porodzie jak miałam @ tez nic nie bolało

Hej :-)
Melduję, że wczoraj byłam na kontrolnej wizycie u gina. Zrobił mi badanie i usg, wszystko git. Oficjalnie już mogę się pingać :-)
Dostałam tabletki Azalia, które można stosować w okresie karmienia (w niepłodność laktacyjną nie wierzę), a jak minie 3 miesiące od porodu to będę mogła mieć założoną wkładkę (tak zdecydowałam - Lady Insert).

Ja też po wizycie u gina, wszystko ok.
Mi @ po pierwszym porodzie wróciła po niecałym roku (ur. 21.04 a @ dostałam 04.04 za rok) ale gin powiedziała, że po każdym porodzie może być inaczej, więc, żebym się nie sugerowała.
Ale ja karmiłam piersią jeszcze kilka miesięcy po pierwszej @, tyle, że jak dostałam @ to był to koniec efektywnego karmienia, normalnie laktacja zaczęła mi siadać, w czasie @ to wogóle się mleko prawie nie produkowało a po za dniami @ było go coraz mniej.
Dlatego wolałabym nie dostać jej szybko, bo chciałabym do roku pokarmić jak się uda.

reklama
U mnie też wszystko w porządku ale już mogę zachodzić w ciążę... bliźniaczą :shocked2::confused2: Znowu dwa jajeczka mnie się wyprodukowały i jeśli bym chciała znowu być w ciąży to bym miała już piątkę dzieci. Chyba podziękuję i postoję;-) Na razie mam nuva ring. Wypróbuję to ustrojstwo, ale domyślnie chciałabym wkładkę. Inna niestety nie wchodzi w grę tylko mirena bo by mnie krew zalała dosłownie:confused2: Według gina za tydzień, góra dwa powinnam dostać okresu. Ale co najważniejsze, to pochwalił mnie za ładne zrośnięcie blizny:-D:-D:-D:-D Od wczoraj jestem chodzącą reklamą octeniseptu;-) :-D:rofl2:

Do góry