reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Kinguś - za nico ponad tydzień na rozwiązanie? No no to czas szybko zleci...

Elisabeth - no to świetnie,że wszystko w porządku. I bez paciorka - super!

Boozqowa
- no 9.10 już za tydzień, szok! Trzymamy zatem kciuki,moze nie będziesz musiała ściemniać bo akcja sama się zacznie, czego Ci życzę!

Kluska
- a sorki za przestraszanie, ale ten komp cos siadł :/ M.go robił i robił... a ja chodziłąm zła... ale już OK. Pozatym jak coś to będę dryndać.

reklama
Cześc dziewczyny, ja tez po wizycie wczoraj. No i wszystko ok, doktor powiedział,że juz mogę w każdej chwili zacząć rodzić.
A dzisiaj zaczął mi wychodzić czop śluzowy, ale z tego co wyczytałam to podobno wcale nie oznacza to jeszcze porodu.
Ja chciałabym tak jeszcze tydzień poczekac a potem niech sie dzieje co chce.
Pozdrowionka dla wszystkich.

Kinguś - za nico ponad tydzień na rozwiązanie? No no to czas szybko zleci...

Elisabeth - no to świetnie,że wszystko w porządku. I bez paciorka - super!

Boozqowa - no 9.10 już za tydzień, szok! Trzymamy zatem kciuki,moze nie będziesz musiała ściemniać bo akcja sama się zacznie, czego Ci życzę!

Kluska - a sorki za przestraszanie, ale ten komp cos siadł :/ M.go robił i robił... a ja chodziłąm zła... ale już OK. Pozatym jak coś to będę dryndać.

To trzymam za słowo,bobede sie martwić!!;-):-D

Eli to sie szykuj!!!Na wszelki wypadek -łatwego i bezbolesnego porodu!!

Cześc dziewczyny, ja tez po wizycie wczoraj. No i wszystko ok, doktor powiedział,że juz mogę w każdej chwili zacząć rodzić.
A dzisiaj zaczął mi wychodzić czop śluzowy, ale z tego co wyczytałam to podobno wcale nie oznacza to jeszcze porodu.
Ja chciałabym tak jeszcze tydzień poczekac a potem niech sie dzieje co chce.
Pozdrowionka dla wszystkich.

czop może nawet 3 tyg przed porodem odchodzić. Różnie to bywa. Chociaż naszej Eedytce wczoraj odszedł a dziś jest już na porodówce ;-)

hmmm zastanawiam się jakie to uczucie jak wody odchodzą:eek:

Jakbyś sikała, tylko nie jesteś w stanie tego zatrzymać. Ale to się ponoć rzadko zdaża gwałtownie. A u mnie akurat tak było przy obu porodach - poszłam do łazienki bo miałam wrażenie że chce mi się sikac po prostu, no i nie dążyłam nawet siąść, chlusnęło zdrowo. Potem jeszcze jakiś czas się delikatnie lało, akurat pretekst żeby wziąc kąpiel.

Podobno "dziwne":-D
Ja nie jestem pewna jak ten czop wyglada..od 3 dni znajduje cos dziwnego na papierze po skorzystaniu z toalety,dzisiaj troche wiecej.. Do opisow z netu nie za bardzo pasuje..a infekcji nie mam ,wczoraj bylam badana..:confused:
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Przed porodem zwiększa się wydzielina pochwowa. Ponoć normalne.
Mnie czop odszedł pierwszy raz w tej ciąży. Wcześniej niczego takiego nie miałam. Ale nie da się tego raczej pomylić z niczym innym. Jest tego tak dużo, i jest tak gęste, że poczujesz. Mnie to przypominało bardzo zagęszczony krochmal, czy bezbarwny kisiel. Gęste i ciężkie. Potem jeszcze przez kilka dni znajdowałam mniejsze "kawałki". Od tego czasu skurcze się zaostrzyły.
Słyszałam też że czop może być podbiegnięty krwią, bo szyjka może krwawić jak się skraca.

reklama
Do góry