reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Próbowaliśmy ale chyba trzeba zwiększyć natężenie ;-);-)

Już nie długo :tak:

Nie mówiła ile.
Tylko usłyszałam " Pani Beatko zbadać panią teraz to wielka sztuka"
tak długa ta szyjka jest :szok: ja sama jej wyczuć nie mogę:zawstydzona/y:
hm- to można samemu wyczuć??:eek: ja nic nie wiem...

mayo u mnie położna mówiła że to trochę jak kisiel, galareta, albo jak taki katar z nosa:eek:
oo to taki kisiel w majtach(dosłownie) mam już od dobrego miesiąc ai jakoś mnie nic nie łapie:-D a badania tez mialam robione bakteriologiczne bo myślałam że może jakis syfek sie przypałętał:sorry:

Cześc dziewczyny, ja tez po wizycie wczoraj. No i wszystko ok, doktor powiedział,że juz mogę w każdej chwili zacząć rodzić.
A dzisiaj zaczął mi wychodzić czop śluzowy, ale z tego co wyczytałam to podobno wcale nie oznacza to jeszcze porodu.
Ja chciałabym tak jeszcze tydzień poczekac a potem niech sie dzieje co chce.
Pozdrowionka dla wszystkich.

Zielonkawy(zoltawy?) katar (kisiel) to by sie zgadzalo..lee:tak:..do tego od trzech dni jestem na maxa oslabiona i chetnie nie wstawalabym z lozka.Mam non stop wzdecia..i brak apetytu a jak cos zjem to chce mi sie wymiotowac po chwili..plus przepowiadajace co jakis czas jak na okres lub ostra biegunke..Mam nadzieje ze to to..:tak::-D
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1
wygląda na to że już blisko:-):-)

Mnie czop odszedł tuz przed porodem w szpitalu jak poszłam do kibelka.Miał dosłownie postać czopu Był baaardzo gesty,i raczej taki różowo-brazowy.
Też sie zastanawiam jak to bedzie z tymi wodami bo poprzednio miałam przebijany pecherz juz w trakcie porodu.
Bardzo chciałabym juz zaczać rodzić,ale cholera coraz bardziej sie boję.Takie wiecie-i chciałabym i boje się:-D:-D

Mayo to ty juz sie szykuj kochana!!

Cześc dziewczyny, ja tez po wizycie wczoraj. No i wszystko ok, doktor powiedział,że juz mogę w każdej chwili zacząć rodzić.
A dzisiaj zaczął mi wychodzić czop śluzowy, ale z tego co wyczytałam to podobno wcale nie oznacza to jeszcze porodu.
No to czekamy;-)

hm- to można samemu wyczuć??:eek: ja nic nie wiem...
Ja przed ciążą "obserwowałam" szyjkę :-D:-D:-D

Odebrałam wyniki z posiewu, wszystko ok :-)
Super

Myślę że taki wątek się przyda, szczególnie że wiele z nas rodzi pierwszy raz i czasami nasuwają się różne pytania związane z pielęgnacją ciała w połogu.

Połowe szwów już mi poodpadało,(mam rozpuszczalne) a ja zastanawiam się nad jakąś maścią na bliznę po nacięciu krocza czy coś takiego wogóle istnieje?

Jest coś, bo nawet położna w szkole rodzenia nam mówiła, ale zabij mnie nazwy nie pamiętam:happy:

No i nie wiem czy przypadkiem każdej maści na blizny nie można stosować:eek:

Luizka a mam takie pytanie ile czasu to krocze Cię bolało?

reklama
Do góry