reklama
kinguś
Nie poddam się
Dzięki ;-);-)Kingus jestes takim dobrym duszkiem BB,ktory kazdemu odpowie i pocieszy![]()
Ja to teraz się tak rozglądam na przejściu ale czasem zdarzają się palanci co podniosą ciśnienieDentico dzieki:-)
Jestem po wizycie,cisnienie za wysokie - 135/89 - ale to raczej przez nerwa w drodze do przychodni. Jakis debil jak przechodzilam przejsciem dla pieszych na zielonym swietle(!)
Co do maluszka,dzisiaj dla odmainy polozna stwierdzila ze "slonia" nie urodze i ze zwolnil z tym szybkim rosnieciem(ma 40,5cm od glowki do pupci)http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Urodzisz dzidziusia, który będzie w sam raz

Staram się;-) ja też lubię jak chociaż jedna osoba mi odpisze :-)To prawda,człowiek ma pewność,że ktoś na tym forum go czyta
![]()
Bakterie ja też miałam b.liczne i było ok.odebrałam wyniki :-(
wszystko jest ok ,tylko mocz:
LEUKOCYTY-ślad
osad moczu
NABŁONKI: pł licz , okr 0-1 wpw
KRWINKI BIAŁE: 4-6 wpw
FLORA BAKTERYJNA: d.licz
czy ktoś wie co to oznacza??
A jaką masz normę przy krwinkach białych? U mnie jest od 0-5.
Wydaje mi się, że wyniki są całkiem niezłe, nie ma co się stresować na zapas;-)
No to superWitajcie, ,
zgłaszam się po dzisiejszej wizycie. Jest dobrzePonoć do terminu donosimy, ale raczej nie przenosimy. Czyli b. dobrze
![]()

Już niewiele Ci zostało. Maluszek pięknie rośnieWczoraj miałam wizytę. Wszystko OK - mały waży 2700 g,. Szyjka długa i zamknięta,żadnych oznak porodu nie ma. Mam się oszczędzać,coby do 19.10 dotrzymać w 2-paku i 19.10 cc

Super:-) witaj w klubie bez paciorkowym ;-);-)ja też jestem po dzisiejszej wizycie... wszystko ok... odebrałam wynik na paciorkowaca i jestem happy, bo nie mam tego draństwa... za tydzień ginka ma mi wypisac skierowanie na CC... zobaczymy co z tego wyniknie...
Dziś byłam na wizycie no i oczywiście szyjka dłuuuuuuuuga i zamknięta :-(Mam pojawić się za tydzień jak nic nie zacznie się dziać.
Karolinusia
Fanka BB :)
jestem po KTG. wszystko ok. Wkur... się na lekarkę, bo okazało się, że niepotrzebnie mi karzą przyjeżdżać 2 razy w tyg. Służba zdrowia. Już nie pojadę do samego porodu.
w nagrodę i na pocieszenie kupiłam sobie dresy-spodnie za 25plnów na rynku.
w nagrodę i na pocieszenie kupiłam sobie dresy-spodnie za 25plnów na rynku.
smerfi1986
niestety nie pomogę. Ja mam wyniki jakoś iunaczej opisane zawsze, są takie kolumny: krew, cukier itd i wszędzie mam -odebrałam wyniki :-(
wszystko jest ok ,tylko mocz:
LEUKOCYTY-ślad
osad moczu
NABŁONKI: pł licz , okr 0-1 wpw
KRWINKI BIAŁE: 4-6 wpw
FLORA BAKTERYJNA: d.licz
czy ktoś wie co to oznacza??
to byle do 19, super że wszystko ok:-):-)Wczoraj miałam wizytę.
kolejna dobra wiadomość:-)ja też jestem po dzisiejszej wizycie... wszystko ok... odebrałam wynik na paciorkowaca i jestem happy, bo nie mam tego draństwa... za tydzień ginka ma mi wypisac skierowanie na CC... zobaczymy co z tego wyniknie...
po mince widzę, że wolałabyś żeby zaczęło się dziać. Trzymam kciuki żeby tak było. A próbowałaś przytulanek, ruchu itd?Dziś byłam na wizycie no i oczywiście szyjka dłuuuuuuuuga i zamknięta :-(Mam pojawić się za tydzień jak nic nie zacznie się dziać.
boozqowa
Październik 09'
No i ja po wizycie. Jak to lekarz mój powiedział bo zbadaniu mi podwozia- "No, tutaj wszystko gotowe do porodu, ale co? Chyba tylko skurczy brak". Głowka nisko, łożysko jeszcze nie jest bardzo przejrzałe, ale już ewidentnie zmniejszone. Jeżeli do 9.10 nic nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala i powiedzieć im, że przez 2 godziny miałam skurcze co 10 minut. Nawet już 8.10 mogę iść. Troche ich tam naściemniać, a skurcze przecież zawsze mogą przejść ;-) Ale mówi, że już jestem gotowa. Przepisał mi antybiotyk Augmentin na E.coli i globulki Metronidazol by trochę rozmiękczyć i pobudzić szyjkę do skurczy. No to zobaczymy, na to wychodzi, że po tych globulkach może się już ruszyć... Czyli od momentu brania w każdej chwili;-)
Życzył miłego porodu, stwierdził, że powinnam dać sobie z tymi męczarniami radę bo mam warunki;-) Nie wiem co miał na myśli mówiąc to
Życzył miłego porodu, stwierdził, że powinnam dać sobie z tymi męczarniami radę bo mam warunki;-) Nie wiem co miał na myśli mówiąc to

też chcę ccja też jestem po dzisiejszej wizycie... wszystko ok... odebrałam wynik na paciorkowaca i jestem happy, bo nie mam tego draństwa... za tydzień ginka ma mi wypisac skierowanie na CC... zobaczymy co z tego wyniknie...
boozqowa, to dobre wieści
chyba jesteś następna w kolejce
"masz warunki"-to tak, jakby Ci powiedział, że możesz "zawodowo" rodzić dzieci 

A mnie chyba brzuch rośnie, bo piecze i swędzi, chociaż smaruję się jak głupia co chwilę..

A mnie chyba brzuch rośnie, bo piecze i swędzi, chociaż smaruję się jak głupia co chwilę..

pszczółka maja
Dzięki ;-);-)
Dziś byłam na wizycie no i oczywiście szyjka dłuuuuuuuuga i zamknięta :-(Mam pojawić się za tydzień jak nic nie zacznie się dziać.
Kinguś a wiesz jaką masz długość szyjki? Ja w 39,5 tc miałam 1,5 cm i nie wiem właśnie czy to długa jak na ten etap ciąży.
Życzył miłego porodu, stwierdził, że powinnam dać sobie z tymi męczarniami radę bo mam warunki;-) Nie wiem co miał na myśli mówiąc to![]()
Kurcze szkoda że ja takiego czegoś nie usłyszałam, bo to jakoś pocieszające jest;-).
kinguś
Nie poddam się
Próbowaliśmy ale chyba trzeba zwiększyć natężenie ;-);-)po mince widzę, że wolałabyś żeby zaczęło się dziać. Trzymam kciuki żeby tak było. A próbowałaś przytulanek, ruchu itd?
Już nie długoNo i ja po wizycie. Jak to lekarz mój powiedział bo zbadaniu mi podwozia- "No, tutaj wszystko gotowe do porodu, ale co? Chyba tylko skurczy brak".

Nie mówiła ile.Kinguś a wiesz jaką masz długość szyjki? Ja w 39,5 tc miałam 1,5 cm i nie wiem właśnie czy to długa jak na ten etap ciąży..
Tylko usłyszałam " Pani Beatko zbadać panią teraz to wielka sztuka"
tak długa ta szyjka jest

reklama