reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

ja też jestem po dzisiejszej wizycie... wszystko ok... odebrałam wynik na paciorkowaca i jestem happy, bo nie mam tego draństwa... za tydzień ginka ma mi wypisac skierowanie na CC... zobaczymy co z tego wyniknie...

reklama
Kingus jestes takim dobrym duszkiem BB,ktory kazdemu odpowie i pocieszy:tak::yes:
Dzięki ;-);-)

Dentico dzieki:-)
Jestem po wizycie,cisnienie za wysokie - 135/89 - ale to raczej przez nerwa w drodze do przychodni. Jakis debil jak przechodzilam przejsciem dla pieszych na zielonym swietle(!)
Co do maluszka,dzisiaj dla odmainy polozna stwierdzila ze "slonia" nie urodze i ze zwolnil z tym szybkim rosnieciem(ma 40,5cm od glowki do pupci)http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1
Ja to teraz się tak rozglądam na przejściu ale czasem zdarzają się palanci co podniosą ciśnienie:no:
Urodzisz dzidziusia, który będzie w sam raz:tak::tak:

To prawda:tak::tak::tak::tak:,człowiek ma pewność,że ktoś na tym forum go czyta:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Staram się;-) ja też lubię jak chociaż jedna osoba mi odpisze :-)

odebrałam wyniki :-(
wszystko jest ok ,tylko mocz:
LEUKOCYTY-ślad
osad moczu
NABŁONKI: pł licz , okr 0-1 wpw
KRWINKI BIAŁE: 4-6 wpw
FLORA BAKTERYJNA: d.licz
czy ktoś wie co to oznacza??
Bakterie ja też miałam b.liczne i było ok.
A jaką masz normę przy krwinkach białych? U mnie jest od 0-5.
Wydaje mi się, że wyniki są całkiem niezłe, nie ma co się stresować na zapas;-)

Witajcie, ,
zgłaszam się po dzisiejszej wizycie. Jest dobrze :) Ponoć do terminu donosimy, ale raczej nie przenosimy. Czyli b. dobrze :)
No to super:-D:-D

Wczoraj miałam wizytę. Wszystko OK - mały waży 2700 g,. Szyjka długa i zamknięta,żadnych oznak porodu nie ma. Mam się oszczędzać,coby do 19.10 dotrzymać w 2-paku i 19.10 cc
Już niewiele Ci zostało. Maluszek pięknie rośnie:tak:

ja też jestem po dzisiejszej wizycie... wszystko ok... odebrałam wynik na paciorkowaca i jestem happy, bo nie mam tego draństwa... za tydzień ginka ma mi wypisac skierowanie na CC... zobaczymy co z tego wyniknie...
Super:-) witaj w klubie bez paciorkowym ;-);-)

Dziś byłam na wizycie no i oczywiście szyjka dłuuuuuuuuga i zamknięta :-(Mam pojawić się za tydzień jak nic nie zacznie się dziać.

jestem po KTG. wszystko ok. Wkur... się na lekarkę, bo okazało się, że niepotrzebnie mi karzą przyjeżdżać 2 razy w tyg. Służba zdrowia. Już nie pojadę do samego porodu.
w nagrodę i na pocieszenie kupiłam sobie dresy-spodnie za 25plnów na rynku.

odebrałam wyniki :-(
wszystko jest ok ,tylko mocz:
LEUKOCYTY-ślad
osad moczu
NABŁONKI: pł licz , okr 0-1 wpw
KRWINKI BIAŁE: 4-6 wpw
FLORA BAKTERYJNA: d.licz
czy ktoś wie co to oznacza??
niestety nie pomogę. Ja mam wyniki jakoś iunaczej opisane zawsze, są takie kolumny: krew, cukier itd i wszędzie mam -
Wczoraj miałam wizytę.
to byle do 19, super że wszystko ok:-):-)
kolejna dobra wiadomość:-)
Dziś byłam na wizycie no i oczywiście szyjka dłuuuuuuuuga i zamknięta :-(Mam pojawić się za tydzień jak nic nie zacznie się dziać.
po mince widzę, że wolałabyś żeby zaczęło się dziać. Trzymam kciuki żeby tak było. A próbowałaś przytulanek, ruchu itd?

No i ja po wizycie. Jak to lekarz mój powiedział bo zbadaniu mi podwozia- "No, tutaj wszystko gotowe do porodu, ale co? Chyba tylko skurczy brak". Głowka nisko, łożysko jeszcze nie jest bardzo przejrzałe, ale już ewidentnie zmniejszone. Jeżeli do 9.10 nic nie ruszy to mam się zgłosić do szpitala i powiedzieć im, że przez 2 godziny miałam skurcze co 10 minut. Nawet już 8.10 mogę iść. Troche ich tam naściemniać, a skurcze przecież zawsze mogą przejść ;-) Ale mówi, że już jestem gotowa. Przepisał mi antybiotyk Augmentin na E.coli i globulki Metronidazol by trochę rozmiękczyć i pobudzić szyjkę do skurczy. No to zobaczymy, na to wychodzi, że po tych globulkach może się już ruszyć... Czyli od momentu brania w każdej chwili;-)
Życzył miłego porodu, stwierdził, że powinnam dać sobie z tymi męczarniami radę bo mam warunki;-) Nie wiem co miał na myśli mówiąc to :-D

boozqowa, to dobre wieści :tak: chyba jesteś następna w kolejce :-D "masz warunki"-to tak, jakby Ci powiedział, że możesz "zawodowo" rodzić dzieci :-D:-D:-D

A mnie chyba brzuch rośnie, bo piecze i swędzi, chociaż smaruję się jak głupia co chwilę..:baffled:

Dzięki ;-);-)

Kinguś a wiesz jaką masz długość szyjki? Ja w 39,5 tc miałam 1,5 cm i nie wiem właśnie czy to długa jak na ten etap ciąży.

Życzył miłego porodu, stwierdził, że powinnam dać sobie z tymi męczarniami radę bo mam warunki;-) Nie wiem co miał na myśli mówiąc to :-D

Kurcze szkoda że ja takiego czegoś nie usłyszałam, bo to jakoś pocieszające jest;-).

po mince widzę, że wolałabyś żeby zaczęło się dziać. Trzymam kciuki żeby tak było. A próbowałaś przytulanek, ruchu itd?
Próbowaliśmy ale chyba trzeba zwiększyć natężenie ;-);-)

No i ja po wizycie. Jak to lekarz mój powiedział bo zbadaniu mi podwozia- "No, tutaj wszystko gotowe do porodu, ale co? Chyba tylko skurczy brak".
Już nie długo :tak:

Kinguś a wiesz jaką masz długość szyjki? Ja w 39,5 tc miałam 1,5 cm i nie wiem właśnie czy to długa jak na ten etap ciąży..
Nie mówiła ile.
Tylko usłyszałam " Pani Beatko zbadać panią teraz to wielka sztuka"
tak długa ta szyjka jest :szok: ja sama jej wyczuć nie mogę:zawstydzona/y:

reklama
Aga,Boozqowa,Kingus,Elis dobrze ze po wizytach wszystko ok!!

Aga ale mnie wystraszyłaś!!!cały dzien sie nie pokazywałaś!!!
To czekamy na kolejne maluszki!!:-D:-D:-D

Do góry