boozqowa
Październik 09'
A ja dzisiaj odebrałam wyniki posiewu i mam coś takiego
39 (nie wiem czy to jest ilośc czy jakieś oznaczenie) Escherichia coli k.63
to jest ta bakteria e-coli jak się domyślam. Boozquowa, jeśli dobrze pamiętam to ty się z tym męczysz? I co Ci powiedział lekarz? Bo ja dzwoniłam do swojego i on pow. że to nie jest niebezpieczne, za tydzień mam wizytę to przepisze mi antybiotyk a jak zdążę do tego czasu urodzić to nic nie szkodzi![]()
dokładnie, od E. coli to ja, na drugie mam tak na imię

Ja brałam już 2 razy antybiotyk na to i nic, dziś wynik posiewu i dalej jest, nawet nic mi się nie zmniejszyło

Mi też lekarz mówił, że to nie jest coś bardzo niebezpiecznego, ale przy porodzie po prostu będą jakoś bardziej uważać i mieć to na uwadze by mała się nie zaraziła. Zobaczymy co jutro mi powie na wizycie jak pójde z tymi wynikami.
Mam też wyniki moich dzisiejszych badań. Wszystko na moje oko w porządku.
Tylko standardowo coś z moczem. Bakterie liczne, szczawiany wapnia, azotyny i tego typu historie. Ogólnie nie jest źle, myślałam, że będzie gorzej.
I wynik z krzepliwości krwi też mam. Może wysyłają gdzieś do innego laboratorium i dlatego na niektóre badania trzeba tyle czasu czekac.
Ja też jak jeszcze się nie znałam co i gdzie w tym mieście to najpierw pojechałam do takiego Medicusa i tam praktycznie na każde wyniki z badań trzeba czekać do 10 dni roboczych bo właśnie wysyłają, a tu gdzie robie ciągle, w laboratorium szpitalnym to mam w ten sam dzień. A i tak płace za wszystko i tak więc po cholere mam czekać tyle jak mogę mieć od razu:-)