reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty naszych maluszków (szczepienia, wymiary, konsulatacje, porady)

No a u nas bioderka nie ok. Cholera jasna. Na razie pieluchy i układanie a potem szelki jak coś. Najbardziej wkur za przeproszeniem mnie moja mama, ktora na dzien dobry wyglosila mi kazanie pt mowilam Ci pielu**** podwojnie a tak masz przez Twoja upartość dziecko cierpi. Ty wszystko zawsze wiesz najlepiej. Nie dasz sobie slowa powiedziec. Pieluchowalas pojedynczo i masz. Szlag mnie zaraz trafi. Biedna Kasinka. Baba podala szczepionke za plytko i ma gule na udzie, asymetrie, wiotka kratn - piszczy jak gumowa zabawka jak oddycha i jeszcze dysplazja. Dostalysmy tez skierowanie na morfologie i ja i ona. Brakuje tylko niedokrwistosci. Alez jestem zla.Biedny Kasinek jak spac z czyms takim miedzy nogami ;(

reklama
oceanica współczuję ! :-( Może obejdzie się bez szelek.
Jej jak ja się tego boję, żeby u nas tego nie było ;( ja też nie pieluchowałam podwójnie...

Oceanica, Alice, Adak- trzymam kciuki, zeby jak najszybciej wszystko u Waszych Dzieciaczkow sie unormowalo i zeby problemy zdrowotne Waszych Maluszkow okazaly sie nie takie powazne i zebyscie latwo sobie z nimi poradzily i zeby szybko wrocil usmiech na Wasze buzie :-)

ja nie używam pampersów tylko tetra+otulach i bioderka szeroko były od poczatku.
oceanica-no nie wiem czy to taki dobry pomysl na pampersa dawac jeszcze jedna pieluche. ja bym w takim kokonie foliowym srednio miala ochote siedziec. powiedz matce, zeby sie nie wtracala :p

Zapomniałam napisać, że u nas Mały gorączkował jeden wieczór po szczepieniach.
Na stawy biodrowe lekarz nam zalecił ćwiczonka kładzenie na żabkę z podkulonymi nóżkami i takie rozszerzanie nóżek, jak dziecko jest przebierane.

oceanica współczuję ! :-( Może obejdzie się bez szelek.
Jej jak ja się tego boję, żeby u nas tego nie było ;( ja też nie pieluchowałam podwójnie...

a idziesz w koncu na to usg??

oj, nie zazdroszcze oceanica; na mamę nie ma sie co złoscic, bo ona doradzała w dobrej wierze; gdybys tylko wiedziala, ze tak wyjdzie badanie, to bys pieluszkowała podwójnie; Dziecię jeszcze malutkie, wiec moze pieluchowanie wystarczy:)

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. Pielu****emy, ćwiczymy i mamy nadzieje ze bedzie dobrze a jak nie bedzie to tez nie koniec swiata w sumie ;) Patrzac na to z innej perspektywy dobrze, że to tylko bioderka może się uda ;D

Dziś mieliśmy wizytę w poradni urologicznej w Szpitalu Dziecięcym i pan doktor dał nam skierowanie na kolejne badanie usg nerek. Na razie stwierdził, że nie ma się co martwić tym, że jedna nerka jest mniejsza od drugiej i kielich jest poszerzony, bo to dopuszczalne. Jedna nerka od drugiej może być mniejsza nawet o 2 cm. Trzeba kontrolować Małego i tyle. Co jakiś czas robić badanie moczu i usg.
Ja to Wam powiem, że mam dość tych wszystkich wizyt już. W kwietniu znowu ze 3 razy będziemy na wizytach. Dziś to mnie głowa boli cały dzień. Dużo dzieciaczków było tyle że takich chodzących.

reklama
Dziś mieliśmy wizytę w poradni urologicznej w Szpitalu Dziecięcym i pan doktor dał nam skierowanie na kolejne badanie usg nerek. Na razie stwierdził, że nie ma się co martwić tym, że jedna nerka jest mniejsza od drugiej i kielich jest poszerzony, bo to dopuszczalne. Jedna nerka od drugiej może być mniejsza nawet o 2 cm. Trzeba kontrolować Małego i tyle. Co jakiś czas robić badanie moczu i usg.
Ja to Wam powiem, że mam dość tych wszystkich wizyt już. W kwietniu znowu ze 3 razy będziemy na wizytach. Dziś to mnie głowa boli cały dzień. Dużo dzieciaczków było tyle że takich chodzących.

Najwazniejsze, ze lekarz powiedzial, ze nie masz sie czym matwic i ze to normalne :-)

Do góry