reklama
Aaa mój Szymek też ma siusiaka zaczerwienionego
W ogóle nie wiem czy tak jest i czemu, mówicie o usg bioderek maleństw, moje koleżanki mamusie są zdziwione i lekarz też. Podobno tylko jak coś lekarza niepokoi to zaleca usg a tak to nie.
u nas obowiązkowo przy każdym badaniu bioderek jest USG robione. Widać wtedy ewentualne zwyrodnienia.
Było tak z Zu i teraz z Emcia też USG było.
Witam
Mocz możesz małemu pobrać za pomocą specjalnych woreczków do tego przeznaczonych. Przyklejasz woreczek, zakładasz pieluszkę i czekasz. Woreczki te kupuje sie w aptece.
Ja mam inny problem. U mojego maluszka po pobraniu krwi na główce zrobił się krwiak, a dookoła niego 2 cm zaczerwienienie i jakaś wysypka. Mój Fabianek skończył miesiąc. niepokoi mnie to. Proszę napiszcie jak z Waszymi maluszkami.
Leć z tym do lekarza. My mieliśmy pobieraną krew z główki przy bilirubinie 4tygodnie temu i po 3 dniach ne było śladu po pobieraniu. Także ja bym od razu do pediatry pojechała.
Aaa mój Szymek też ma siusiaka zaczerwienionego
W ogóle nie wiem czy tak jest i czemu, mówicie o usg bioderek maleństw, moje koleżanki mamusie są zdziwione i lekarz też. Podobno tylko jak coś lekarza niepokoi to zaleca usg a tak to nie.
Ja mialam na wypisie ze szpitala napisane, ze w 4-6 tygodniu zycia zrobic usg bioderek. Pediatra daje skierowanie :-) W Polsce to rutynowe badanie.
Elastyna- ja bym poszla z tym do pediatry. Moja Mala nie ma sladu po pobieraniu krwi z glowki.
nice-girl
Fanka BB :)
Co do bioder to u nas pediatra daje skierowanie do ortopedy na kontrolę i doiero on może zlecić usg. No i to usg to zależy chyba od lekarza.Z synkiemjak byłam to tylko go zbadała, powiedziała że ok i potem jeszcze byliśmy na kontroli jak zaczął sam siadać,no i jak zaczął chodzić. Z Alą byłam w tej samej przychodni,ale u innej lekarki i ona zbadała i zleciła też usg. Byliśmy i wszystko ok z bioderkami:-)
Moja mała niestety jest obciążona problemami, ma podłużną główkę i mamy skierowanie do poradni genetycznej bo grozi jej że za wcześnie zrosną się jej szwy, ma płytkie panewki biodrowe więc podwójne pieluchowanie i może będzie dobrze ;-)i ma skierowanie na rehabilitacje bo się układa w jedną stronę i odchyla główkę do tyłu. Niestety w poradni rehabilitacyjnej najbliższe terminy są na czerwiec. Po za tym strasznie się jej ulewa i ma częste kolki, już czasami nie wyrabiamy od noszenie jej bo inaczej płacze. Ale najważniejsze że rośnie i od czasu do czasu obdarza nas swym pięknym uśmiechem. :-)
Ostatnia edycja:
Alice_1
Adak trzymaj się, bo pewnie Ci ciężko i nie jedną łezkę uroniłaś. Będzie dobrze, tylko z tymi kolejkami w państwowych przychodniach jest masakra. Mam nadzieję, że z tą główką to fałszywy alarm a z innymi sprawami się wszystko ładnie unormuje i za rok nie będziecie o tym pamiętały:-).
My dziś byliśmy na wizycie i szczepieniach. Mały płakał tylko przy kłuciu a potem się uspokoił, jak wyszliśmy. My mamy z kolei skierowanie do poradni urologicznej i jak będą długie kolejki, to pewnie prywatnie będziemy szukać, bo ja już nie wiem co z tą jego nerką. A się boję, aby nie miał refluksów czy coś. U nas Bartuś lubi leżeć na lewej stronie główki szczególnie jak śpi w nocy i lekarka kazała kłaść go na prawą stronę, bo będzie miał w przeciwnym razie krzywą główkę.
Bartuś w miesiąc przybrał równo 1kg i waży 5300g.
My dziś byliśmy na wizycie i szczepieniach. Mały płakał tylko przy kłuciu a potem się uspokoił, jak wyszliśmy. My mamy z kolei skierowanie do poradni urologicznej i jak będą długie kolejki, to pewnie prywatnie będziemy szukać, bo ja już nie wiem co z tą jego nerką. A się boję, aby nie miał refluksów czy coś. U nas Bartuś lubi leżeć na lewej stronie główki szczególnie jak śpi w nocy i lekarka kazała kłaść go na prawą stronę, bo będzie miał w przeciwnym razie krzywą główkę.
Bartuś w miesiąc przybrał równo 1kg i waży 5300g.
Ostatnia edycja:
krupka
Entuzjast(k)a
Alice - w W-ie moge polcic urologa - dr Śmiegielski, przyjmuje w Biosie na Szaserów, wizyta 100 albo 150 zł, poza tym zajrzyj na http://uronef.pl/forum - spotkasz tam rodzicow z podobnymi problemami
reklama
Alice_1
Dzięki Krupka właśnie patrzyłam na tego Doktora. Podjedziemy najpierw do Dziekanowa Leśnego a potem prywatnie, jak nic nam nie poradzi. Chciałabym szczególnie aby jakiś urolog dziecięcy zrobił Bartusiowi usg nerek.