reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty naszych maluszków (szczepienia, wymiary, konsulatacje, porady)

My byliśmy wczoraj na ważeniu, mierzeniu i szczepieniu...Kacperek waży juz 5400, pani doktor stwierdziła, że jest troszkę ułożony bardziej na jedną stronę i też zaleciła rehabilitację...pozatym, to co się działo po szczepieniu w domu to jakaś masakra, był okropny płacz i zaczerwienienie w miejscu ukłucia, na szczęście obyło się bez gorączki i dziś już jest super.

A jaka szczepionka szczepilas?

reklama
dzieci po szczepieniu są niespokojne....moja córa jedyną reakcje poszcepienną miała po szczepionce na pneumokoki goraczkowała i miała zaczerwienione miejsce wkłócia ale okłady z sody szybko pomogły i w kilka godzin sie uporaliśmy z problemem

My pieluszkujemy małego od dwóch tygodni (od czasu usg bioderek) i wielka zmiana, nóżki rozkłada na boki tak jak otwarta książka ;)
Więc jego "zastałe ścięgna" pracują ;)

Bakalia no to fajnie. Pewnie wszystko się unormuje.
My dziś na usg bioderek byliśmy i jest ok, tylko na kontrolę za 6 tyg. kazał przyjść.
Nam lekarz pokazał, jakie ćwiczenia robić po zmianie pieluszki i że dobrze jest kłaść dziecko na brzuszku z nogami podkurczonymi i rozkraczonymi jak żabka. A nasz Bartuś nie lubi na brzuchu leżeć strasznie:-). Zaraz zaczyna się denerwować.

Alice mój lubi na brzuszku ale jak ja go mam na sobie xD ale też nie długo, denerwuje się.

A te ćwiczenia nóżkami to ja robie zawsze po kąpieli ;)

a mój snek oprócz e coli ma gronkowca złocistego i enteroccoccus sp- w przychodni nie powiedzieli co to jak leczyć ale wysłałam wyniki już "swojej"pediatrze i czekam z niecierpliwościa na odpowiedź

Ewelina a co robiłaś za badanie-posiew moczu?
Bo ja w posiewie też mam u małego e coli ale w antybiogramie nie ma nic zaznaczonego i podobno to z zanieczyszczenia próbki.
Ja nie umiem utrzymać Małego tak żeby mi ze środkowego strumienia nasisiał.

reklama
Do góry