reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty naszych maluszków (szczepienia, wymiary, konsulatacje, porady)

a my po usg bioderek:) trwało może 5 minut, 100 zł poszło, ale doktor super..:) powiedział, że mała ma książkowe bioderka i nawet do kontroli nie musimy przychodzić:)

reklama
Bakaalia, widzisz moja tez miala tak z gazami. Strasznie sie meczyla. Aż ja zaczelam pic herbatke koperkowa dla niemowlat Kruger. Teraz meczy sie z nami moj stary. I modli sie zeby nikt w bloku nie zapalil zapalki. Glupio mi czasem ale Mała strzela jak z armaty nawet sie nie skrzywi przy tym ;)

Renna- nie denerwuj sie. Tak jak pisza Dziewczyny- dobrze, ze tak wczesnie wykryte. Rehabilitacja na pewno pomoze :-)

My juz po szczepienieniu we wtorek. Tak jak pisalam- szczepilismy 6w1 Infanrix Hexa.
W nastepny wtorek idziemy na Rotawirusy :-)

u nas pierwszy katarek :-(

uzywałam dotąd fridy - lekarz mnie skrytykował - twierdzi, ze wszystkie zarazki wedrują do mojego gardła:sorry:

Polecił coś takiego, jak KATAREK - musze isc nakarmić, ale ten katarek rzeczywiscie fajna rzecz:tak:

reana ja zaowazylam podobne objawy ale lekarz mi dzis powiedzial ze jezeli by tylko ciagle na jednej stronie glowke trzymal to trzeba gimnastyke ale maly sam przewraca na druga strone tylko ze czasami i musimy sami mu przekladac, powiedziala ze daje nam 4 tyg i zobaczymy co dalej. aha i wlasnie jak trzyma na lewej stronie ciagle to lerzy krzywo...

reana ja zaowazylam podobne objawy ale lekarz mi dzis powiedzial ze jezeli by tylko ciagle na jednej stronie glowke trzymal to trzeba gimnastyke ale maly sam przewraca na druga strone tylko ze czasami i musimy sami mu przekladac, powiedziala ze daje nam 4 tyg i zobaczymy co dalej. aha i wlasnie jak trzyma na lewej stronie ciagle to lerzy krzywo...

Mój Maluch też czasem obraca główkę w druga stronę, ale bardzo niechętnie. Najczęściej jak mu zabawką "przeciagnę" głowę, ale często zaraz obraca się znowu. Czasem się zapomni i śpi na tej niewygodnej dla siebie stronie:-). Chociaż wczoraj dużo główką ruszał, chyba się rehabilitacji przestraszył. Ale gorsze jest właśnie to skrzywienie. Czasem uda mu się ustawic prosto, ale z reguły leży ułożony w "C". No i jeszcze główka troszkę krzywa i bardzo naciagnięta do tyłu bo nigdny nie leży na wznak. Nam lekarka powiedziała, że dobrze że teraz przyszliśmy bo przy tak malutkim dziecku wystarczy parę miesięcy(!!!!!!) rehabilitacji i będzie OK. Ale i tak sie martwie, bo powiedziała, że takie skrzywienie może by spowodowane np. takim ułożeniem w macicy, albo np. niedotlenieniem w brzuszku:no:. Mam poprostu nadzieję, że nic więcej mu nie dolega.
O 21 mam dzwonic do rehabilitanta, zeby sie umówic, to może się coś więcej dowiem.

I bylismy jeszcze tydzień temu na USG bioderek i lekarz powiedział, że nie ma wad wrodzonych, ale moga pojawic się nabyte, więc żeby pieluchowac. A ja nie wiem czy pieluchowac tak profilaktycznie, bo raczej sie już chyba od tego odchodzi?

Teraz Bartuś sie tak ślicznie bawi sam na macie i rozmawia z pluszaczkami:-)

Oceanica nasz Bartuś ma czasem takie dni jak dziś, że pierdzi aż głowa mała:-).
Ja to się bojęna to usg bioderek iść, żeby czegoś znowu nie wykryto...eeee

Bakaalia, widzisz moja tez miala tak z gazami. Strasznie sie meczyla. Aż ja zaczelam pic herbatke koperkowa dla niemowlat Kruger. Teraz meczy sie z nami moj stary. I modli sie zeby nikt w bloku nie zapalil zapalki. Glupio mi czasem ale Mała strzela jak z armaty nawet sie nie skrzywi przy tym ;)
ja piję Hippa albo Bobovitę i efekt taki sam u nas, aż mi czasem głupio przy synach

reklama
My byliśmy wczoraj na ważeniu, mierzeniu i szczepieniu...Kacperek waży juz 5400, pani doktor stwierdziła, że jest troszkę ułożony bardziej na jedną stronę i też zaleciła rehabilitację...pozatym, to co się działo po szczepieniu w domu to jakaś masakra, był okropny płacz i zaczerwienienie w miejscu ukłucia, na szczęście obyło się bez gorączki i dziś już jest super.

Do góry