reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty naszych maluszków (szczepienia, wymiary, konsulatacje, porady)

Jaś też wyrósł z pierwszych ubranek.
Rozmiarówki są rzeczywiście różne. Denerwuje mnie to, że niektóre firmy nie biorą pod uwagę, że dziecko ma pieluchę i ubranka nie dopinają się w kroku.
mnie też to denerwuje :/ w kroku za małe albo w sam raz a na reszcie ciałka jak worek wyglądają śpiochy :/

reklama
no i to najwazniejsze natalunia :-)

Nasz ma 3650 - przy urodzeniu 3450, a najniższa 3240. Sama juz nie wiem, czy to dobrze, czy źle :sorry:

Pewnie, że dobrze - najważniejsze że przekroczył urodzeniową. Wagę urodzeniową dziecko powinno przekroczyć około 10 dnia życia (dzisiaj się dowiedziałam).

A Majeczka nie przekroczyła wagi urodzinowej:-:)((schudła w szpitalu bo miała coś w moczu i cały czas nadrabiamy wagę, byliśmy wczoraj u lekarza i okazało się, że chyba mój pokarm jest beeeee.I decyzją pediatry mam Małą dokarmiać. Po każdym karmieniu cycuszkiem, podawać butlę z 30ml mieszkanki i obserwować ile zje. Tylko, że Ona nie chce mleczka jak possie moje piersi.Za tydzień mamy kolejną wizytę i zobaczymy jak się ma Jej waga.Ehhhhhhh przygnębiłam się troszkę.Piję herbatkę z rossmanna dla mam i jak moja babcia przykazała;-)-bawarkę.Mówi, że kiedyś się piło i nie było problemów.
Ponoć mój A. też się nie najadał i teściowa musiała mu butlę dawać. Więc powoli oswajam się z myślą, że Maja będzie butlowa a nie cycuszkowa. Ale jak to dla Jej dobra, to oki-dam radę.

niki222 babcia mojego K. też doradzała bawarkę:-) Mówiła, że mleko to jej nawet po płaszczu płynęło jak gdzieś wychodziła - dzięki bawarce oczywiście:-). A ja piję i piję i NIC.

bawarka czy nie bawarka;) wystarczy dużo pić:) ja wypijam samej wody ponad 2,5 litra (czasem nawet i 3) i do tego jeszcze dwa kubeczki herbaty zwykłej dziennie, trochę soku jabłkowego i czasem herbatki laktacyjne (swoją drogą ta herbatka z rossmana dla mam karmiących BARDZO dobrze działa!! normalnie jak wypiję 2-3 herbatki dziennie to moje cycuchy pękają-ale stosuję tylko tą metodę kiedy muszę odciągnąć dodatkowe mleko np. wczoraj zostawiłam teściowej cały pojemniczek 180 ml mleczka dla młodej, bo jechaliśmy ją zarejestrować do USC)

Ja rzeczywiście mało piję, nawet bardzo mało w porównaniu z Tobą. Muszę się poprawic!!!

Renna;) musisz dużo pić, żeby mleko się miała z czego wytwarzać;) normą dla człowieka dorosłego jest picie 1,5 litra wody dziennie..więc, żeby produkować mleko trzeba zwiększyć tą dawkę:) a przy okazji cera Ci się poprawi, skóra będzie zdrowsza, włosy i paznokcie mocniejsze:) zobaczysz:) same korzyści:)

My dziś z Bartusiem po wizycie u pediatry. Ma trądzik ale smarujemy maścią cynkową i powoli widać, że schodzą. w tydzień przybrał 200g więc jest ok i waży już 4300g:-).

reklama
Do góry