reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty naszych maluszków (szczepienia, wymiary, konsulatacje, porady)

reklama
Mój urodził się 54 cm i mamy wszystko o parę nr za duże:-) ale przynajmniej ma gdzie rączki schować.

myślę, że nie ma sensu porównywać w jakie ciuszki dziecko wchodzi, bo każda firma ma inną rozmiarówkę:) dla przykładu Hanka urodziła się mając 54 cm, a nosi ciuszki w rozmiarze 50 i takie od 3 do 6 miesiąca..i oba na nią pasują:):) więc myślę, że wszystko zależy od firm, które je szyją:)

Oczywiście że tak :tak: co firma to inna rozmiarówka.
Nasza malutka wchodzi w najmniejsze ciuszki jakie mamy ale po jednym kaftaniku już widzę że urosła sobie ładnie bo jest bardziej opięty :-)
Dzisiaj Kingusia dostała od babci (teściowej) sukieneczkę w rozmiarze 62 cm w kolorze łososiowym :-) jest boska!!! w ogóle ma tyle sukieneczek że nie zdąrzy tego wychodzić.

pewnie że od firmy zależy :) mój Maksiu ma jeden pajacyk na 62 co jest na niego teraz idealny :szok: a chłop pewnie teraz ma z 53-54cm :p i normalnie w 56 dalej chodzi :)
Maksiu dostał od babci wczoraj kasiurke na "pieluchy" muszę teraz mężula wyciągnąć do sklepu bo są fajne przeceny w prenetalu :-D kupię młodemu jakiś fajny ciuszek :-D

My już po wizycie. Mała waży 3900 (przy urodzeniu 3550 najniższa waga 3320). Także ładnie nam przybiera :-) U nas ciuszki na 56 robią się za małe. Kaftaniki już odłożyłam, bo nie daliśmy rady jej założyć durugiej rączki. Jeszcze bodziaczki pasują (ale są "akurat") i śpioszki (też na akurat). Teraz nakładam jej ciuszki na 62.

Jaś też wyrósł z pierwszych ubranek.
Rozmiarówki są rzeczywiście różne. Denerwuje mnie to, że niektóre firmy nie biorą pod uwagę, że dziecko ma pieluchę i ubranka nie dopinają się w kroku.

reklama
Do góry