reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

mandziolina, mi moja gin nie mierzyla, ale mialam mierzona na wizycie kwalifikacyjnej w Domu Narodzin, takim jakby cyrklem. Polozna ktora robila pomiar powiedziala, ze to nie sa specjalnie scisle i jednoznaczne wartosci i za bardzo nie mozna na tych liczbach polegac.

reklama
Jouluatto - faktycznie położna z powołania (tzn. Ta co mówiła o porodzie). Mi przy pierwszej ciąży, na pierwszej wizycie trafiła się podobnie empatyczna lekarka - "ciąża jest, zarodek schodzi ku poronieniu. No mogę dać Pani coś na podtrzymanie, ale czy ja wiem...." . Najlepsze jest to, że byłam potem (w ciągu chyba tygodnia) u dwóch innych lekarzy i żaden nic dziwnego nie widział. No ale to było dawno :-)
Teraz czytam o Waszych planach i troszeczkę żałuję, że nie poczekalismy chwilę dłużej z kolejnym dzieckiem - bo chciałabym spróbować sn (po cc można po dwóch latach, a u mnie jest tylko 1,5). Dziś mam wizytę i zobaczymy co doktorek powie na mój plan czekania na akcję porodową.

Madziolina miednice mierzy się bezposrednio przed porodem, u mnie przy przyjeciuvw styczniu mierzyli bo bylo ryzyko porodu w skierowaniu. Wtedy było jeszcze wąsko ale to sie zmienia w trakcie ciąży.
Zuzanka trzymam kciuki za Twoja i inne dzisiejsze wizyty

Ne no Asieńko personel pierwsza klasa;-):-D Ja to bym koło uszu puściła taki komentarz albo walnęła jakąś cientą ripostę:)
Dziewczyny trzymam kciuki za kolejne wizyty:)

Zuzanka ja coś podobnego słyszałam przy tej ciąży jak mi się w 6 tyg pojawiło krwawienie nie chciał mi l4 wypisać bo może niepotrzebnie robić problemy w pracy i jakoś nie docierało do niego że w poprzedniej ciąży mialam tak samo w tym samym tygodniu DEBIL

Te ich "pomiary" to tez takie........mnie mierzyli przy porodzie i miało byc ok.....po 12 godz cc bo mały nie dał rady sie przecisnąć.....

CO do położnych....u nas na porodówce są super(przynajmniej ja na takie trafiłam, a przeleżałam tam 2 zmiany)
Za to na IP no tu juz masakra:szok: Jak trafiłam tak we wrześniu z plamieniami i powiedziałam o wcześniejszej martwej ciąży to bez zastanowienia powiedziała " hmmm to teraz pewnie będzie to samo":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I co?? I nico:-D:-D Dziś kończę 36 tydzień:tak::tak:

A no i w 1 ciąży super świetna gin jak poszłam do niej z plamieniami to też skomentowała "Dam luteinę, ale nie wiem czy jest sens......czy da się jeszcze coś uratowac":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I co?/ Znów nico-młody ma prawie 4 lata:tak::tak::tak:

Normalnie ludzkie podejście :no:

Ja nie mam co się zastanawiać nad znieczuleniem, bo u mnie w szpitalu nie ma.
Jedynie co jest to podtlenek azotu czyli gaz rozweselający. Nie mam pojęcia jak to działa i czy pomaga, choć słyszałam opinie, że tak, no na pewno pomaga się odprężyć co też może być plusem.
Tyle, że ja nie wiem czy przy mojej astmie nie ma przeciwwskazań co do jego użycia, dowiem się na miejscu.

No i muszę jeszcze iść po zaświadczenie, że choruję na astmę do mojego lekarza, wizytę mam dopiero 4 kwietnia, więc do tego czasu nie rodzę ;-)

Edysiek u nas tez jest podtlenek azotu i wsumie mnie sie nawet nikt nie pytal czy chce znieczulenie tylko zaraz butle dawaja i wciagaj:-D no fakt rozwesela:tak:

U mnie w szpitalu poprzednio tez nie było znieczulenia, ale szczerze powiem że jakos nie odczułam jego braku. Teraz juz podobno daja, i jak bedzie możliwość i ból niedozniesienia to poprosze.

Mi tez nigdy nie mierzyli miednicy, jedynie poprzednio lekarka mi powiedziała ze napewno nie dam rady urodzic SN bo jestem za wąska w miednicy i co w szpitalu nikt na to nawet nie zwrócił uwagi i urodziłam

reklama
Do góry