reklama
madziolina_p
Fanka BB :)
Madziolina a Ty przypadkiem nie na Inflandzkiej chcesz rodzić? Bo jak tak, to owszem tam są wanny ale to do łagodzenia bólu podczas skurczów można sobie w nich siedzieć... Ale to nie są wanny do rodzenia! Wanna do rodzenia musi mieć specjalne filtry itp... bo tak jak nam na szkole na Inflandzkiej babka mówiła, rodząc w wodzie poza dzieckiem wpada tam mnóstwo innych rzeczy i dziecko potrafi zaciągnąć się taką "brudną" wodą i to raczej mało fajne jest;-). Inflandzka nie ma wanien do porodu.
A no to nie sprobuje
Truskawkowa swietne wiesci,widac ze przed porodami kazdej z nas sie wyniki poprawily super
co do wanny ja w pierwszej ciazy do skurczow partych bylam w wannie jakies dwie godziny,pozniej szybko musiala wychodzic i rodzilam na pol stojaco. szczerze to powiem ze nawet fajnie bylo,napewno duzo mniej bol czulam
co do wanny ja w pierwszej ciazy do skurczow partych bylam w wannie jakies dwie godziny,pozniej szybko musiala wychodzic i rodzilam na pol stojaco. szczerze to powiem ze nawet fajnie bylo,napewno duzo mniej bol czulam
Marcia nie strasz bo ja wlasnie przy pierwszym porodzie trafilam do szpitala z 9cm rozwarciem i wielkim zaskoczeniem na twarzy ze sa skurcze (wyszly na ktg) madziolina zycze Ci wlasnie takiego rozpoczecia szybko i bez bólu-podobno wizualizacjs pomaga, ale tego nie wiem bo ja na nascie godzin bylam nastawiona
Truskawkowa, gratulacje!
Ja tez mam ambitne plany na rodzenie bez znieczulenia farmakologicznego, a jak wyjdzie zobaczymy...
Bylam dzis na KTG na Inflanckiej, znowu trafil mi sie moj "ulubiony" pan doktor... Na pytanie o to czy wyszly jakies skurcze uslyszalam "KTG jest od badania tetna plodu! Zapis w normie, nastepna!" <3 Moze ktos mu powinien powiedzec ze te wydruki co je codziennie analizuje to nie EKG, a w kazdym razie nie tylko?
Wkurzyla mnie tez troche polozna, ktora choc byla mila to jakos glupio i bez sensu straszyla pacjentki... Zapytala sie dziewczyny ktora ma termin za 4 dni czy sie boi porodu, ta odpowiedziala ze nie, jest raczej pozytywnie nastawiona, na co polozna : "no bo to pierwszy porod to nic dziwnego ze sie pani nie boi, przy drugim to pani zobaczy jak pani bedzie panikowala jak juz bedzie wiedziala co ja czeka..." Cud, miod, malina, po prostu, wlasnie takie kojace slowa chce od poloznej uslyszec kobieta na kilka dni przed porodem....
Ja tez mam ambitne plany na rodzenie bez znieczulenia farmakologicznego, a jak wyjdzie zobaczymy...
Bylam dzis na KTG na Inflanckiej, znowu trafil mi sie moj "ulubiony" pan doktor... Na pytanie o to czy wyszly jakies skurcze uslyszalam "KTG jest od badania tetna plodu! Zapis w normie, nastepna!" <3 Moze ktos mu powinien powiedzec ze te wydruki co je codziennie analizuje to nie EKG, a w kazdym razie nie tylko?
Wkurzyla mnie tez troche polozna, ktora choc byla mila to jakos glupio i bez sensu straszyla pacjentki... Zapytala sie dziewczyny ktora ma termin za 4 dni czy sie boi porodu, ta odpowiedziala ze nie, jest raczej pozytywnie nastawiona, na co polozna : "no bo to pierwszy porod to nic dziwnego ze sie pani nie boi, przy drugim to pani zobaczy jak pani bedzie panikowala jak juz bedzie wiedziala co ja czeka..." Cud, miod, malina, po prostu, wlasnie takie kojace slowa chce od poloznej uslyszec kobieta na kilka dni przed porodem....
madziolina_p
Dobra polozna... szkoda slow! zycze w takim razie pordow szybkich i jak najmniej bolesnych, a ta polozna to albo zly humor miala, albo sama dzieci nie ma!
patuśka
Współczuję tej kobiecie... Niektóre położne to są straszne p****. Jeśli u mnie jednak stanie na porodzie sn, to sobie jakąś opłacę, żeby nie trafić przez przypadek na właśnie taką przyjemną.
Już w piątek mam wizytę,będę miała robione usg i mierzoną miednicę, no i zobaczymy, co ze mną, czy się okażę zbyt wąska i będą mnie cięli, czy jednak dadzą szansę na poród sn. Ale przeczuwam, że wyjdzie na cc;(
Już w piątek mam wizytę,będę miała robione usg i mierzoną miednicę, no i zobaczymy, co ze mną, czy się okażę zbyt wąska i będą mnie cięli, czy jednak dadzą szansę na poród sn. Ale przeczuwam, że wyjdzie na cc;(
madziolina_p
Kurde mi nikt nie mierzyl miednicy?! Wszystkie mialyscie mierzona?
reklama
Truskawkowa, gratulacje!
wow, co za podejscie polozna poprostu idealna z powołania
Co do znieczulenia - sama nie wiem czego sie spodziewac po porodzie. Jesli sie uda - to tez chce bez znieczulenia, ale jesli bedzie ciezko to nie bede sie zastanawiac