reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Olu to czekamy na wieści i kolejnego kwietniowego dzieciaczka :-)

Milenka Mi też położna z NFZ powiedziała że jak mam miednicowe ułożenie to mam jechać tylko do Szpitala na Zaspie w Gdańsku gdzie zresztą pracuje też mój ginekolog prowadzący, bo w innych każą Mi rodzić naturalnie :szok:

reklama
moi pas no właśnie,nie ma problemu jak lekarz prowadzący pracuje w szpitalu,moja gin nie pracuje na oddziale.Teraz to ja nie wiem czy mam czas żeby się umawiać do innego gina i po 1wizycie zrobi mi cesarkę.

EVELINKAA no widzisz,dlatego chce wybadać jaki szpital wybrać.

Ja zmienialam lekarza dosłownie 4 tygodnie temu z tego powodu właśnie - myślę, że jakbyś poszła do jakiegoś z polecenia, albo z sensownymi opiniami to jest szansa, że Cię umówi na cesarke - w końcu za planowane zabieg chyba coś im wpada:)

No to ja też chwalę się wizytą :D dzidziuś już wstawiony do kanału, z szyjką coś tam się dzieje fajnego tak więc czekamy na akcję :cool2: Jak nic się nie wydarzy do 20 marca ( moje urodziny... :D ) to mam się w tym dniu stawić do szpitala i będziemy działać :D
Prawdę mówiąc, mocno wierzę w to, że urodzę wcześniej, ale jeśli nie, to pozwlekam troszkę dłużej, bo nie uśmiecha mi się leżeć jak głupi ciul w szpitalu i czekać, lepiej w domu.
Tak czy siak, jestem szczęśliwa że coś jest na rzeczy, tydzień temu nie było najmniejszych symptomów porodu :)

Viltutti strasznie się cieszę że coś się zaczyna dziać tak jak chciałaś :-) podziwiam Cię strasznie i chciała bym od Ciebie chociaż troszkę tej odwagi do porodu bo ja jestem przerażona strasznie !! :-) a ja 20 marca mam wizytę :-)

Ola rozwarcie 3cm i szyjka 1,5 to juz calkiem niezle. W takim razie trzymam kciuki za rozwoj akcji. No i bede z niecierpliwoscia zagladala na forum czy nie ma wiesci od Ciebie.

Viltutti super ze cos sie jednak ruszylo. Dzialaj dzialaj zeby Ci sie wiecej dziewczyn w kolejke nie wciskalo.

Viltutti widzę że twardo bronisz kolejki i bardzo chcesz być następna ;) trzymam kciuki w takim razie, oby Olo gzrecznie słuchał mamy i szybko zawitał po drugiej stronie brzucha ;) w sumie nie narzekałabym jakby Lila się zdecydowała na wielkie wyjście już niebawem ;)

Evelinka ja też wizytuje 20 :)

My wczoraj bylismy na wizycie, a dzis na i USG. Na wizycie w miare ok, szyjki wprawdzie juz wlasciwie nie ma, ale rozwarcia tez nie, mamy byc w gotowosci bojowej ;) GBS wyszedl ujemny, ale za to wyszly inne bakterie z tej samej rodziny, wiec na 10 dni dostalismy antybiotyk. Ciekawe czy zdarzymy wziac do konca. Na szczescie bialka w moczu juz nie ma, jest slad glukozy, ale lekarki to akurat nie zaniepokoilo. W poniedzialek idziemy na pierwsze KTG. Mnie troche zdenerwowalo dzisiejsze USG, maly wg wagi jest o dwa tygodnie do tylu... Wszystkie parametry zyciowe i organy wygladaja wzorcowo, ale waga jest niska 2280g... Co znaczy ze przez 6 tygodni przytyl tylko 700g :( Lekarz wprawdzie kazal sie nie denerwowac, bo jak to okreslil maluchy czasami dopasowuja sie do mozliwosci mamy, a ze ja jestem mala (160cm) to i moze i dlatego on teraz tak bardzo szybko nie rosnie, no ale same wiecie jak to jest, nie da sie nie niepokoic... Za to malutki sie prawie przez cale badanie usmiechal :) Pan doktor powiedzial ze to bardzo dobry znak, bo swaidczy o jego dobrym samopoczuciu i tym ze jest zadowolony z przebywania w brzuszku :) Lozysko w pozycji idealnej, II stopien starzenia. Malenki wyglada teraz tak: ImageUploadedByForum BabyBoom1394659304.342013.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1394659314.011685.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1394659304.342013.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1394659304.342013.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 99
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1394659314.011685.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1394659314.011685.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 101
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry